30-08-2022  - MCH Presse

En forestilling tager form: Otto bliver et næsehorn i MCH Herning Kongrescenter

En forestilling tager form: Otto bliver et næsehorn i MCH Herning Kongrescenter

Når 'Otto er et næsehorn' opsættes i MCH Herning Kongrescenter, er det Oliver Wigandt Aaberg (tv.), der skal agere næsehorn i et specialdesign på hjul. Foto: Kasper Nørgaard. 

MCH Musical har samlet et team af erfarne skuespillere og er i gang med at bygge et helt særligt næsehorn til den kommende familieforestilling ’Otto er et næsehorn’, der indtager de skrå brædder i MCH Herning Kongrescenter i skolernes efterårsferie.

Otto er et næsehorn – familiemusical i MCH
Manuskript: Anne Brodin – efter roman af Ole Lund Kirkegaard
Sange og musik: Niels Riis-Vestergaard og Rasmus Steenberg
Projektleder og kapelmester: Rasmus Steenberg
Scenograf: Per Steenberg
Kostumedesigner: Lotte Blichfeldt

-

Otto: Oliver Wigandt Aaberg, Aarhus
Topper: Kasper Nørgaard, Herning
Viggo: Oliver Skøtt: København
Toppers far: Bjørn Olsen, Holstebro
Toppers mor: Sarah Emilie Højmark, Billund
Viceværten hr. Holm: Clemens Fischer, Svendborg
Hr. Løwe: Niclas Snejbjerg, Vejle
Sille: Maria Ankjær Hansson, Vejle
Pernille: Freja Nørgaard, Randers
Politimester m.m.: Jesper Nielsen, Viborg
Bageren Folmer: Oliver Geest, Aarhus
Bagerkonen Alamanda: Christina Fuhlendorff, Aarhus
Fru Flora: Jasmin Ader Gauguin, Aarhus

Det bliver en sprudlende og festlig oplevelse for alle aldre, når MCH Musical 15.-20. oktober opfører Ole Lund Kirkegaards populære fortælling om næsehornet Otto. Børnebogsklassikeren udkom i 1972, og det er således i 50-året for bogen, at MCH Musical opfører historien.

Musicalen er en helt ny opsætning med 12 nye tempofyldte sange og masser af dans, men det klassiske og elskede titelnummer ’Otto er et næsehorn’ er naturligvis også med. Prøverne er i fuld gang, og det er med erfarne skuespillere på rollelisten:

- Det er et virkelig stærkt og ambitiøst hold af skuespillere, vi sender på den scene, som også skal bære vægten af et næsehorn. De kommer til at give publikum en festlig familieforestilling, som byder på flere lag af humor, så det er sjovt for både børn og voksne. Det er en skøn tradition at tage sine børn med ind og se familiemusical i efterårsferien – og så endda en lokalt produceret en af slagsen, siger projektleder i MCH Musical Rasmus Steenberg.

Specialdesignet næsehorn i front
Det er ikke ofte, at titelrollen i en musical er et dyr, og det bliver Oliver Wigandt Aaberg fra Aarhus, som er uddannet fra Dansk Talent Akademi og har spillet diverse teaterroller, der skal leve sig ind i rollen som savannedyr på anden sal. Ofte spilles et teater-dyr af to personer, der styrer henholdsvis for- og bagende på dyret, men denne gang er det en solorolle, hvor Oliver Wigandt Aaberg skal ligge på maven inde i et specialdesignet næsehorn på hjul og derfra styre alt fra blinken med øjnene og åbning af munden med snoretræk.

Det er scenograf Per Steenberg, der er idémanden bag MCH’s Otto. Han bygger skroget, og så beklæder kostumedesigner Lotte Blichfeldt det og laver de rette folder, så det kommer til at ligne den godmodige Otto. Desuden er Per Steenberg i gang med at kreere tricks og finde på synsbedrag, der kan virkeliggøre historien om Otto.

’Otto er et næsehorn’ kan opleves i MCH Herning Kongrescenter 15.-20. oktober 2022. Billetter til forestillingen kan købes via mch.dk.


50 år med Otto
Den folkekære forfatter Ole Lund Kirkegaard (1940-1979) skrev ’Otto er et næsehorn’ i 1972. Bogen kan derfor fejre 50-års fødselsdag i år. Mange generationer har moret sig over fortællingen om en blyantstegning, der forvandles til et levende næsehorn, og den er gennem tiden blevet filmatiseret, lavet som animationsfilm og opført som teater og musical. Filmens titelsang, sunget af Tom McEwan, har i mange år været et hit på danske børneværelser.

Generelt hører Ole Lund Kirkegaards bøger til de mest elskede i efterhånden adskillige generationer, og mange af dem er filmatiseret og har modtaget priser.