22-04-2023  - MCH Presse

En samlet branche satte fokus på grønne løsninger på Transport 2023

En samlet branche satte fokus på grønne løsninger på Transport 2023

Foto: MCH/Lars Møller.

Faglige debatter, dialoger og produktdemonstrationer med fokus på fremtidens grønne transportløsninger var i centrum på den 17. udgave af Transport-messen, der i år kunne fejre 35-års jubilæum i MCH Messecenter Herning.

Kåringer på Transport 2023

  • Vinder af DTL – Danske Vognmænd og Jyske Finans’ Den Grønne Transportpris: Frede Andersen & Søn A/S, Næstved
  • Vinder af Danske Speditørers EFFIE-pris: H.P. Therkelsen A/S, Padborg
  • Årets Varebil: VW ID. Buzz Cargo
  • Vindere af DM for Transportlærlinge:
    Chaufførlærling: Christian Nørskov fra Jyderup Gods, ZBC Slagelse.
    Lagerlærling: Marcel H. Reker fra Frode Laursen A/S, EUC Nordvestsjælland

23.778 fagfolk har de seneste tre dage besøgt Transport-messen, der bød på 362 udstillere fordelt på 90.000 kvadratmeter i 14 haller, mange prisuddelinger og en scene dedikeret til debat og dialog om grønne løsninger. Årets program var også populært hos de udenlandske besøgende, hvoraf 1.500 tog turen fra blandt andet Norge, Sverige og Tyskland for at besøge Transport 2023, hvilket var en tredobling siden sidst.

Det vækker glæde hos ledelsen i MCH, at de seneste dages mange besøgende bestyrker messens position som Skandinaviens førende transportmesse:

- Den fortsatte opbakning til Transportmessen gennem 35 år glæder mig meget, og især opbakningens bredde blandt alle aktører og interessenter i branchen fra forhandlere, importører og organisationer til transportkøbere, vognmænd og chauffører. Takket være dem og den helt rigtige messestemning glæder vi os over igen at have dannet rammen om mødestedet for hele den samlede transportbranche, siger Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S, og understreger:

- Som messemand glæder det mig særligt, at alle fremhæver værdien af de personlige møder, og messens muligheder for dialoger om branchens tidsaktuelle emner og nye grønne transportløsninger.

Grøn dialog
Blandt de 362 udstillere på Transport 2023 var de velkendte lastbilmærker Scania, Volvo, MAN, DAF, Ford, Renault, Iveco og Mercedes-Benz. Hos sidstnævnte var der stor glæde efter nogle gode messedage, hvor især den grønne dagsorden var i fokus:

- For mig er Transport-messen som juleaften - jeg elsker at være her. Her samles hele branchen, og alting fungerer bare. Vi har ikke missioneret men derimod informeret om el-lastbiler, og det er gået strålende. Transportmessen giver os mulighed for at demonstrere vores produkter på en anden måde, end man kan på en skærm, og de besøgende har været overraskede over, hvor meget vi kan i forhold til anvendelse og rækkevidde, fortæller Mikael Voigt, eMobility-manager hos Hessel Trucks og tilføjer:

- Det har været en fed proces at være med til at bryde nogle barrierer ned, og det er jo også noget af det, som en messe kan takket være sin dialog-baserede natur. Vi har talt rigtig meget om el og brint, som bliver en stor del af fremtidens tunge transport, og om to år vil vi have endnu flere løsninger, der kan dække endnu flere transportbehov. Det glæder vi os allerede til at kunne dele med de besøgende. 

Hos Scania var grøn energi også et populært samtaleemne:

- Det har været fantastisk at være samlet på kryds og tværs på transportmessen, hvor møder vi rigtig mange kunder, chauffører og branchen generelt. Interessen har været stor, og det har været nogle meget intense dage, der tydeligt har demonstreret, at der er et behov for at mødes. I forhold til el-lastbilerne får vi tusindvis af spørgsmål, og derfor har vi eksperter med inden for alle områder, så kunden kan få svar på det hele ét og samme sted - det er en af de mange muligheder, messen giver os. Jeg tror for eksempel, at det har overrasket mange, hvor mange spørgsmål vi kan hjælpe med at få afklaret i forbindelse med køb af el-lastbiler. Alt fra lade- og batteribehov til udregning af rækkevidde samt grøn finansiering, siger Jannie Christiansen, marketing- og kommunikationschef hos Scania.

Scania var også en del af Transport-messens nye rekrutteringsområde, hvor unge fra landets uddannelsesinstitutioner havde mulighed for at møde branchen:

- Det har stor værdi at komme ud og tale med potentielle nye medarbejdere, og vores mekanikere har været ude at fortælle i øjenhøjde, hvordan det er at arbejde i vores virksomhed. Dét griber vi enhver chance for at gøre, for det er et vigtigt budskab i en tid med mangel på arbejdskraft i de praktiske fag, slutter Jannie Christiansen. 

Transport 2023 fandt sted 20.-22. april i MCH Messecenter Herning og blev besøgt af 23.778 fagfolk (23.681 besøgte messen i 2021). Næste Transport-messe afholdes 3.-5. april 2025.

 

Stemningsvideo 2023

I stemningsvideoen fra Transport 2023 kan du blandt høre udtalelser fra DTL - Danske Vognmænd, Renault Trucks, Uno-X Truck, MAN Truck & Bus Denmark, Clena High Pressure Systems, Dansk PersonTransport, EUROPART, ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport og Godschaufførernes Landsklub.

Klik her for at se stemningsvideoen fra Transport 2023


Se flere billeder