18-02-2022  - MCH Presse

En samlet rejsebranche vil sende danskerne på ferie fra Herning

En samlet rejsebranche vil sende danskerne på ferie fra Herning

Sådan så det ud på Ferie for Alle tilbage i 2020. Rejsebranchen er igen klar til at sende danskerne på ferie - og i årets sidste vinterweekend går det igen løs i Herning. Foto: MCH/Lars Møller

Der bliver gjort op med danskernes rejselængsel, når rejsebranchen 25.-27. februar 2022 samles på Skandinaviens største feriemesse, Ferie for Alle, i MCH Messecenter Herning. Her findes repræsentanter fra alt fra charterbureauer over camping til krydstogt, mens også golfrejsebureauer og turistkontorer står på spring for at sende danskerne afsted på deres næste ferie.

Rejsebureauer står side om side med danske og udenlandske turistkontorer og alskens ferieforhandlere, når årets store feriemesse, Ferie for Alle, 25.-27. februar tager form i MCH Messecenter Herning. Denne gang i fysisk format, efter messen i fjor blev gennemført i en onlineversion. I år lyser verdenskortet dog atter grønt, og med åbne grænser og ophævede restriktioner er rejsebranchen klar til at klæde rejseglade danskere på til deres næste drømmeferie.

Skandinaviens største feriemesse byder denne gang på flere end 660 udstillere, der fordeler sig på messens områder Danmark, Udland, Camping og Dansk Golfshow. I Udlandshallerne finder man en række rejsebureauer, heriblandt Øster Lindet og Gislev Rejser, charterbureauer som Apollo, Bravo Tours, Primo Tours og Corendon samt oversøiske bureauer som Risskov Rejser, Stjernegaard Rejser og Profil Rejser.

Hos sidstnævnte ser man efter to år med nedlukning frem til igen at mødes. Og rejsebureauet sætter alle sejl ind, fortæller administrerende direktør Peter Rasmussen.

- Vores medarbejdere har blod på tanden efter at komme af sted på messe, og vi stiller i stærkeste opstilling med ikke færre end 14 folk på vores stand. Efter to år med kaos i branchen, uden kunder og uden salg, glæder vi os som gale til at komme ud og møde kunderne ansigt til ansigt igen; vi glæder os til dialogen, til at tage en temperatur på rejselysten og til at sende danskerne afsted på ferie igen, siger Peter Rasmussen, der tilføjer, at messeplatformen giver mulighed for en både bedre og dybere dialog.

Et vindue til verden
Søger man tips og tricks til attraktioner, badestrande eller byliv på sin næste ferie, står både danske og udenlandske turistkontorer klar til at hjælpe. Blandt de udenlandske finder man destinationer som alt fra Korea og Thailand over Tanzania og Uganda til Grækenland og Spanien. Det spanske turistkontor medbringer i år flere aktiviteter på sin stand for at give de besøgende et særligt indblik i den spanske kultur.

- Ferie for Alle er for os et fantastisk vindue til Danmark og - som den største messe i regionen - til resten af Skandinavien. Her kan vi møde de rejsende, tale om deres forventninger efter pandemien og ikke mindst fortælle om vores destinationer og vise, hvad vi kan hjælpe med fra vores danske kontor. I år er det vigtigt for os at pege på de mere bæredygtige ferieformer. Vi vil generelt gerne inspirere, og derfor har vi forskellige aktiviteter med på messen såsom en fotobooth med greenscreen og en virtuel reality-oplevelse, fortæller María Díaz, Promotion & Market Analyst hos Den Spanske Stats Turistbureau.

Der er også flere danske turistkontorer at finde på messen, heriblandt Destination Limfjorden, Destination Bornholm samt flere mindre turistkontorer fra Fyn, som alle er at finde i Danmarkshallen, der som noget nyt også rummer Outdoorshow og Cykler for Alle.

Hele rejsebranchen repræsenteret
Traditionen tro fylder camping ni store messehaller på Ferie for Alle. Her kan man gå på opdagelse blandt stort set alle mærker inden for campingvogne, autocampere, telte og tilbehør til ferien på fire hjul. Udstillerne tæller blandt andre mærker som Kampa, Knaus, Isabella og Adria. Det er vanen tro også muligt at møde repræsentanter fra flere campingpladser i hallerne H, D, C og M.

På messens åbningsdag hædres branchen ved prisuddelingen Danish Camping Award. Ifølge Anne-Vibeke Isaksen, landsformand for interesseorganisationen Dansk Camping Union med 50.000 medlemmer, er camping en folkeferie, der fortjener hyldest.

- Camping er danskernes foretrukne ferieform i Danmark, og derfor er vi helt naturligt stærkt repræsenteret, når hele rejsebranchen samles på feriemesse i Herning. Ferie for Alle er uden sidestykke; der er altid en fantastisk stemning og summen i hallerne, og jeg kan kun forestille mig, at det bliver euforisk i år efter lang tids nedlukning. Derfor er det også den helt perfekte ramme om campingbranchens prisuddeling, der helt fortjent hylder den store indsats, branchen yder for Danmark og dansk turisme, fortæller hun.

Når Ferie for Alle finder sted 25.-27. februar 2022 i MCH Messecenter Herning er der lagt i støbeskeen til en oplevelsesrig weekend for hele familien. Programmet er spækket med inspirerende rejseforedrag, sjove aktiviteter og ikke mindst en lang række konkurrencer og gode tilbud. Læs mere om programmet her.