09-05-2023  - MCH Presse

EOT-messen åbnet med fokus på netværk og styrkelse af elektronikbranchen

EOT-messen åbnet med fokus på netværk og styrkelse af elektronikbranchen

Administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen (til venstre) stod for velkomsten, og formand for DI Digitals udvalg for elektronik Finn Yding Sørensen leverede åbningstalen, da EOT slog dørene op tirsdag morgen. Foto: MCH/Tony Brøchner.

EOT - Electronics of Tomorrow åbnede tirsdag morgen med flotte ord om messens unikke format og potentiale for at kunne styrke elektronikbranchen. Førstedagen bød derudover på høj stemning i hallen og talrige livlige snakke ved standene, ligesom en lykkelig prisvinder kunne lade sig kåre. Messen finder sted i MCH Messecenter Herning 9.-11. maj 2023.

104 udstillere og flere end 55 konferencer og workshops inden for 10 konferencespor udgør sammen med det nye eventområde The Wave og to prestigefyldte prisoverrækkelser årets udgave af EOT - Electronics of Tomorrow, der tirsdag morgen åbnede dørene til tre dage spækket med viden og personlige møder. At messen er noget ganske særligt, var tydeligt at mærke, da administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen bød velkommen tirsdag morgen.

- Det samlede faglige udbud på EOT er unikt. Messen er i det hele taget unik med sit integrerede all inclusive madkoncept, der giver nogle helt særlige muligheder for netværk og formelle såvel som uformelle møder. Unik takket være den nye viden, som måske er vigtigere i dag end nogensinde, lød det fra Georg Sørensen.

Direktøren understregede vigtigheden af at være opdateret, at mødes og dermed være klædt på med den rigtige viden til tidens udfordringer.

- Det er, når vi mødes fagligt, fysisk og personligt, at vi bliver klogere på nutiden og fremtiden. Møderne her på EOT kan være både planlagte og uventede, men alle skaber de mulighed for forretning, løsninger og samarbejde. Og der er meget, rigtig meget, at opleve og blive klogere af her på EOT - det faglige og personlige mødested for alle med passion for industriel elektronik, konstaterede Georg Sørensen.

Åbningstaler: Her kan vi styrke branchen
Derpå overlod han stafetten til årets åbningstaler Finn Yding Sørensen, der som formand for DI Digitals udvalg for elektronik og Global Functional Manager, EDS, DIS/CREADIS, kom ind på, hvad elektronikbranchen fremover kommer til at fokusere på - noget, der ikke mindst kan dyrkes på EOT. Han fortalte om sin gamle cykelcomputer, der var meget lidt connected - og derpå stod han pludselig med en nyere model i hånden.

- Min cykelcomputer fra 2021 er meget connected - den samler ufattelige mængder data og afleverer dem i et stort økosystem af forskellige platforme, hvor de her data bliver udnyttet. Og det er her, vi kommer til at se værdiskabelsen fremadrettet - det kommer til at handle om at skabe oplevelser, at udnytte data og at finde gode forretningsmodeller. Vi skal fortsat fokusere på vores elektronik, men også tænke i helheder, og det er bestemt også noget af det, vi kan få med fra EOT, fastslog Finn Yding Sørensen, der også slog et slag for messens omfattende konferenceprogram:

- Der er konstant nye teknologiske drivere, som driver os som branche, og derfor er jeg stolt og ydmyg over at have fået lov til at være med i konferenceudvalget her på EOT. Messen præsenterer i år et større og vel også bredere konferenceprogram end nogensinde, og det kan inspirere vores branche med gode inputs. Den danske elektronikbranche står et rigtig godt sted, og vi har alle muligheder for at få tre fantastisk gode dage, hvor vi kan styrke branchen og forhåbentlig også møde nye kunder.

Efterfølgende indfandt borgmester i Herning Kommune, Dorte West (V), sig på scenen, hvor hun sammen med Finn Yding Sørensen officielt fik åbnet årets udgave af EOT med nedtælling og et grundigt tryk på en stor, oplyst knap midt på scenen, der over højttalerne aktiverede lyden af et bankende hjerte.

Prestigefyldte priser og nyheder
I løbet af førstedagen summede messehallen af liv, og foruden de mange snakke ved standene og horisontudvidende oplæg på messens scener skulle en prismodtager også findes - nemlig vinderen af Pitching Contest for Startups, der havde en veloplagt David Guldager som vært.

Konkurrencen blev vundet af den københavnske virksomhed Simplewire, hvis CEO Sasha Beck med et stort smil på læben lod sig fejre med diplom i den ene hånd, blomster i den anden og med guldkonfetti dryssende ned over sig. Hovedpræmien lød på 50.000 kroner, og på anden- og tredjepladsen fulgte henholdsvis Cobira fra Birkerød og Hamso Engineering fra Sønderborg.

Onsdag kan de besøgende blandt meget andet se frem til at overvære kåringen af vinderen af Årets IoT-løsning, og torsdag kan Smukfest-innovator med mere Flemming Dybbøl opleves. Han er messens anden frokost-keynote speaker - den første var B.S. Christiansen, der var et populært tilløbsstykke på åbningsdagen.

Derudover byder EOT også på det nye eventområde The Wave skabt i samarbejde med Danish Sound Cluster og Sound Hub Denmark, ligesom messen som noget nyt tæller udstillere inden for 3D-teknologi.

EOT - Electronics of Tomorrow finder sted i MCH Messecenter Herning 9.-11. maj 2023. Læs mere hér.


Se flere billeder