07-02-2020  - MCH Presse

Eske Willerslev indvier Herning i fortidens DNA-mysterier

Eske Willerslev indvier Herning i fortidens DNA-mysterier

Pressefoto.

Det midtjyske publikum kan se frem til at læne sig tilbage, slå ørerne ud og lade sig rive med af fascinerende historier, når den verdensberømte DNA-forsker og eventyrer Eske Willerslev gæster MCH Herning Kongrescenter 23. november 2020.

Hvorfor uddøde mammutterne? Hvem var de første folk i Amerika? Og hvor stammer vi egentlig fra? Spørgsmål som disse bliver nuanceret gennem underholdende anekdoter, røverhistorier og fascinerende videnskab, når DNA-forsker og hyppig Mads & Monopolet-gæst Eske Willerslev tager publikum i Herning med på en rejse gennem fortidens DNA-mysterier 23. november 2020.

Her vil Eske Willerslev på underholdende vis præsentere sin revolutionerende forskning og de resultater, som har omskrevet menneskets forhistorie i både Australien, USA og Grønland.

Eventyreren Eske
Eske Willerslevs CV er både langt og imponerende. Først og fremmest er han en verdensberømt DNA-forsker og professor og Director for Københavns Universitets Centre of Excellence GeoGenetics. Derudover er Eske Willerslev medlem af Eventyrernes Klub og har ledt en række ekspeditioner – herunder ekspeditioner til Sibirien og Grønland. Den 48-årige eventyrer er desuden modtager af en lang række priser for sin bemærkelsesværdige evne til at formidle forskning og sætte videnskaben på den offentlige dagsorden.

I sin jagt efter banebrydende bevismateriale til sin forskning af menneskets ukendte fortid er Eske Willerslev blandt andet blevet optaget i en indianerstamme, har stirret døden i øjnene som pelsjæger i Sibirien og ledt efter gener i det, der angiveligt skulle være et rumvæsen.

Nok har Eske Willerslev udforsket det meste af verden, men også i Danmark har han slået sit navn fast og har ofte medvirket som ekspert i det populære radioprogram Mads & Monopolet.

Foredraget med Eske Willerslev kan opleves i Teatersalen i MCH Herning Kongrescenter mandag 23. november 2020. Billetter kan købes via mch.dk

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyhedsmail med nyt om events og store oplevelser og bliv opdateret på, hvad der sker i MCH.

Hold dig opdateret om MCH's arrangementer