07-02-2020  - MCH Presse

Eske Willerslev indvier Herning i fortidens DNA-mysterier

Eske Willerslev indvier Herning i fortidens DNA-mysterier

Pressefoto.

Det midtjyske publikum kan se frem til at læne sig tilbage, slå ørerne ud og lade sig rive med af fascinerende historier, når den verdensberømte DNA-forsker og eventyrer Eske Willerslev gæster MCH Herning Kongrescenter 23. november 2020.

Hvorfor uddøde mammutterne? Hvem var de første folk i Amerika? Og hvor stammer vi egentlig fra? Spørgsmål som disse bliver nuanceret gennem underholdende anekdoter, røverhistorier og fascinerende videnskab, når DNA-forsker og hyppig Mads & Monopolet-gæst Eske Willerslev tager publikum i Herning med på en rejse gennem fortidens DNA-mysterier 23. november 2020.

Her vil Eske Willerslev på underholdende vis præsentere sin revolutionerende forskning og de resultater, som har omskrevet menneskets forhistorie i både Australien, USA og Grønland.

Eventyreren Eske
Eske Willerslevs CV er både langt og imponerende. Først og fremmest er han en verdensberømt DNA-forsker og professor og Director for Københavns Universitets Centre of Excellence GeoGenetics. Derudover er Eske Willerslev medlem af Eventyrernes Klub og har ledt en række ekspeditioner – herunder ekspeditioner til Sibirien og Grønland. Den 48-årige eventyrer er desuden modtager af en lang række priser for sin bemærkelsesværdige evne til at formidle forskning og sætte videnskaben på den offentlige dagsorden.

I sin jagt efter banebrydende bevismateriale til sin forskning af menneskets ukendte fortid er Eske Willerslev blandt andet blevet optaget i en indianerstamme, har stirret døden i øjnene som pelsjæger i Sibirien og ledt efter gener i det, der angiveligt skulle være et rumvæsen.

Nok har Eske Willerslev udforsket det meste af verden, men også i Danmark har han slået sit navn fast og har ofte medvirket som ekspert i det populære radioprogram Mads & Monopolet.

Foredraget med Eske Willerslev kan opleves i Teatersalen i MCH Herning Kongrescenter mandag 23. november 2020. Billetter kan købes via mch.dk