11-11-2018  - MCH Presse

Europaschau blev en international succes i MCH Messecenter Herning

Europaschau blev en international succes i MCH Messecenter Herning

Det er 33 år siden, Europaschau senest foregik i Danmark. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Weekenden har budt på kaglen, pippen og et væld af andre dyrelyde fra de 30.000 dyr, der sammen med udstillere og besøgende fra 26 europæiske lande sørgede for et vellykket Europaschau i Herning.

11.832 besøgende strømmede fra fredag til søndag til Europaschau i MCH Messecenter Herning, der blev en succes med besøgende og udstillere fra 26 lande. Hele weekenden havde flere end 10.500 høns, 8.100 duer, 8.500 kaniner og 169 marsvin plus hamstere og fugle hjem i MCH Messecenter Herning og forvandlede hele seks haller til et internationalt dyremekka.

Europaschau, Europaudstillingen for racefjerkræ, duer, marsvin, kaniner og fugle, gav både publikum og udstillere en oplevelse fyldt med dyr. Det er 33 år siden, der sidst var Europaschau i Danmark, og arrangøren glæder sig over en vellykket, international udstilling:

- Det har været en kæmpe fornøjelse at afholde Europaschau i Herning i år. Udstillerne har været begejstrede over at være med til en så vellykket udgave af Europaschau, hvor de har kunnet dele deres store passion for fjerkræ, duer, marsvin, kaniner og fugle. Europaschau har været godt besøgt, og de besøgende har fået en helt særlig oplevelse og er blevet klogere på de forskellige racedyr, siger udstillingsleder for Europaschau, Willy Littau.

En fælles passion
Inden dørene fredag blev åbnet for publikum, skulle udstillerne fra hele Europa først til Herning med deres dyr. Tirsdag rykkede de ind i messehallerne, og de 30.000 racedyr blev onsdag og torsdag bedømt, og både europa- og danmarksmestre blev kåret inden for de mange forskellige racer. Herefter kunne publikum resten af weekenden opleve de mange fornemme dyr på tætteste hold. I løbet ad weekenden blev der handlet dyr for flere hundrede tusinde kroner af besøgende fra hele verden, endda af besøgende fra Mexico. Derudover blev der udvekslet erfaringer, og de besøgende hentede inspiration med sig hjem fra de passionerede dyrefolk.

EM i Kaninhop blev afholdt
I hal A2 var der hele weekenden EM i Kaninhop. Her dystede 534 af Europas bedste hopkaniner i at hoppe længst og højest på en stor hoppebane. Til Europaschau kunne børn og barnlige sjæle kæle med og røre ved kaniner, marsvin og kyllinger, og en anden eftertragtet aktivitet var Hønseskidning i hal C, hvor besøgende kunne spille på, hvor hønen lagde klatten. Om Europaschau igen vender til Danmark på et tidspunkt, er endnu uvist. Næste udgave finder sted om tre år i 2021 i Østrig.


Se flere billeder