04-12-2020  - SkillsDenmark/MCH Presse

EuroSkills i Herning udsat til 2025

EuroSkills i Herning udsat til 2025

Den danske delegation til den seneste udgave af EuroSkills, som blev afholdt i Budapest i september 2018. Her opnåede de 12 danske deltagere tre sølvmedaljer, en bronzemedalje og to Medaillons of Excellence.

Organisationen bag WorldSkills har besluttet at udskyde de kommende verdensmesterskaber i Shanghai og Lyon med et år. Det betyder, at EuroSkills i MCH Messecenter Herning og Jyske Bank Boxen, der var planlagt til september 2024, også bliver udskudt med et år.

EuroSkills i Herning flyttes fra 2024 til 2025. Beslutningen er taget på grund af coronaepidemien, der ikke gør det muligt at gennemføre store internationale events, før en vaccine er udviklet og distribueret på globalt plan. De kommende mesterskaber, der flyttes, er:

  • WorldSkills i Shanghai, Kina flyttes fra 2021 til 2022.
  • WorldSkills i Lyon, Frankrig flyttes fra 2023 til 2024.
  • EuroSkills i Herning, Danmark flyttes fra 2024 til 2025.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, men vi står i en situation, hvor der ikke er andet valg. WorldSkills og EuroSkills er kæmpe begivenheder, der tager år at forberede og har meget store budgetter. Som verden ser ud nu, kan vi ikke garantere, at et WorldSkills kan gennemføres i Kina i 2021. Derfor er det den rigtige beslutning at flytte hele kalenderen frem for at risikere en aflysning, siger formand for SkillsDenmark, Jesper Juul Sørensen.

EuroSkills 2025 i Danmark
Danmark, med Herning som værtsby, vandt i september værtskabet for EuroSkills, der nu er flyttet til 2025.

- Alle parterne bag EuroSkills i Danmark er enige om, at en flytning er det bedste valg. Så vi ser stadig frem til, at Danmark skal være centrum for den faglærte ungdom – nu bare i 2025 i stedet for 2024, siger Jesper Juul Sørensen.

Det danske værtskab arrangeres af et interessentskab bestående af Børne- og Undervisningsministeriet, Herning Kommune, Region Midtjylland, Dansk Arbejdsgiverforening, Fagbevægelsens Hovedorganisation og SkillsDenmark.

Yderligere oplysninger:
Formand for SkillsDenmark, Jesper Juul Sørensen: 21 66 50 20