04-04-2019  - MCH Presse

Evita-premiere for fyldt sal i MCH Herning Kongrescenter

Evita-premiere for fyldt sal i MCH Herning Kongrescenter

Hele holdet bag Evita var samlet efter premieren i MCH Herning Kongrescenter. Foto: MCH/Tony Brøchner

En fyldt teatersal kunne torsdag aften nyde premieren på MCH’s egenproducerede musical Evita, der med Annette Heick i hovedrollen bød på en dramatisk fortælling om den ikoniske Eva Perón.

Medvirkende

  • Evita: Annette Heick
  • Juan Perón: Christian Berg
  • Che: Kenny Duerlund
  • Mistress/understudy Evita: Katrine Nørgaard
  • Magaldi: Mathias Myrthue Justesen

Torsdag aften inviterede MCH Herning Kongrescenter publikum indenfor til premieren på MCH Musicals første opsætning af musicalklassikeren Evita i 100 året efter hendes fødsel.

Inden tæppet gik til forestillingen bød Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH, publikum i den fyldte sal velkommen til premieren på den verdensberømte musical og takkede både medvirkende, holdet bag samt sponsorer og samarbejdspartnere for at gøre Evita til virkelighed. Georg Sørensen glædede sig samtidig over, at førstevalget til hovedrollen havde sagt ja og sendte en varm velkomst mod Annette Heick og hele musicalteamet. 

- Det store team af dygtige medvirkende har knoklet i uger og måneder med at forberede den forestilling, I nu skal se og mærke. Teamet består som altid af både professionelle og håndplukkede talenter samt dedikerede frivillige og medarbejdere. Af hjertet tak for jeres store indsats både foran og bag ved scenetæppet. Også en stor tak til jer, publikum, fordi I tager jer tid til at opleve Evita, sagde Georg Sørensen. 

Fortællingen om den ikoniske Eva Perón                       
Det var både erfarne skuespillere og nye talenter fra hele Danmark, der torsdag aften vækkede Evita til live i Herning. Her kunne publikum lade sig betage af den dramatiske fortælling om den karismatiske og ikoniske Eva Peróns rejse fra et liv i yderste fattigdom til en plads i overklassens rampelys, der gjorde hende til landets mest magtfulde og omtalte kvinde. Hun var elsket af underklassen og foragtet af overklassen, blandt andet fordi hun blandede sig i sin mands, general, præsident og diktator Juan Peróns, politiske embede.

MCH’s version af Evita byder både på drama, humor og kærlighed. Med storslåede kulisser og prangende kostumer sørgede et stort orkester og et medrivende ensemble for at underholde publikum i både første og anden akt. Annette Heick, som spiller hovedrollen Evita, glæder sig over premieren:

- Det er så skønt at stå her efter en vellykket premiere. Jeg synes, vi havde en rigtig god premiereaften med masser af god energi og flotte præstationer. I aften var der fuld sal, og det er bare dejligt. Man blænder lige op for lyset og giver 10 % ekstra, sagde Annette Heick efter premieren. 

Stor begejstring blandt publikum
Efter forestillingen kunne holdet bag Evita nyde en velfortjent stående applaus fra publikum, og begejstringen over aftenens præstation var stor blandt premieregæsterne.

- Man skal tage ind og se Evita, fordi man kommer i godt humør, og der er så meget godt musik. Evita får seks stjerner, fordi Annette Heick synger rigtig godt, sagde Julie Offersen fra Lintrup i Sønderjylland.

Susanne Christensen fra Herning gav også forestillingen seks stjerner:

- Evita er en flot forestilling. Den er flot sat op, og der er nogle flotte kostumer og flot dans. Jeg synes, skuespillerne gør det rigtig godt. Der hvor de kommer ind i flotte lange kjoler - det var meget imponerende, så Evita får seks stjerner, sagde Susanne Christensen.

Verdensberømt musicalklassiker
Makkerparret Andrew Lloyd-Webber og Tim Rice står bag musicalklassikeren Evita, der havde premiere i London i 1978. MCH’s opsætning af musicalen er den eneste i Danmark i 2019, hvor instruktør Jens Frausing står i spidsen af holdet, der består af omkring 65 frivillige, der enten optræder på scenen eller i kulissen.

Evita kan opleves i MCH Herning Kongrescenter 4.-27. april 2019.

 

ANMELDELSE

Herning Folkeblad: 5 stjerner

MCH Herning Kongrescenters Evita er en fornøjelse at se, og den fortjener alt den opmærksomhed, som den har fået indtil nu. En stærk debut i Herning af Jens Frausing og hans produktionshold og jeg ser frem til mange flere i fremtiden.

Læs anmeldelsen her

 


Se flere billeder