09-09-2016  - MCH PRESSE/Maria Lange

Fabelagtige Nickelback skabte en fest

Fabelagtige Nickelback skabte en fest

Foto: MCH/Tony Brøchner.

De canadiske hitmagere leverede torsdag aften en sublim rockoplevelse for de 10.000 fans, der havde taget turen til Jyske Bank Boxen.

Setliste
 

 • Edge Of A Revolution
 • Something In Your Mouth
 • Animals
 • Too Bad
 • Far Away
 • Photograph
 • Where Do I Hide
 • Someday
 • Figured You Out
 • Dirty Laundry (Don Henley Cover)
 • Flat on the Floor/Woke Up This Morning/Fight for All the Wrong Reasons
 • When We Stand Together
 • If Today Was Your Last Day
 • Hero 
 • What Are You Waiting For?
 • Rockstar
 • Gotta Be Somebody
 • How You Remind Me

Ekstranumre:

 • Everlong (Foo Fighters-sang)
 • Burn It To The Ground

Nickelback leverede en sand hitparade, da de torsdag aften spillede for 10.000 feststemte fans i Jyske Bank Boxen i Herning. Til tonerne af "Edge Of A Revolution" åbnede Chad Kroeger og co. ballet til to timer med et show i absolut topklasse.

Efter de lidt flabede numre "Something in Your Mouth" og "Animals" slog de over i den mere bløde "Far Away", hvorefter Chad Kroeger til sin store overraskelse pludseligt opdagede, at der var én blandt publikum, der friede til sin kæreste. Forsangeren beordrede straks kameraet over på det lykkelige par og ønskede dem masser af lykke på deres vej. Chad Kroeger kunne dog samtidig ikke dy sig for at sige, at han var glad for, at frieriet i det mindste ikke var foregået under den foregående sang "Something In Your Mouth".

Det var generelt en yderst veloplagt Chad Kroeger, der forsøgte at charmere sig ind på publikum med danske gloser, og der blev således råbt "SKÅÅÅÅL" til publikum adskillige gange under koncerten. Nickelback cementerede fra starten, at det jo var torsdag, så "let’s have a party", og derpå blev der bragt Jägermeister og øl til scenen i massevis, som Chad Kroeger og de øvrige bandmedlemmer gavmildt delte ud af til de nærmeste publikummer.

Masser af kærlighed til Danmark
Generelt var det en koncert, der var spækket med overraskelser. Chad Kroeger valgte for eksempel at afvige fra setlisten og lade det være op til publikum, hvor vidt de helst ville høre "If Today Was Your Last Day" eller monsterhittet "Hero". Publikum hujede højt efter begge dele, og Chad Kroeger valgte derfor "i anledningen af torsdag" at spille begge numre. "Hero" var dog ikke en del af den planlagte setliste, så Chad Kroeger fornøjede sig med at fortælle publikum om, hvordan han følte sig som en nyhedsvært med folk, der febrilsk blev ved med at snakke i øret på ham for at finde ud af, hvilket nummer de nu ville spille.

Den feststemte kvartet leverede det ene store hit efter det andet, og publikum gik således helt amok under storhittene "Photograph" og "Someday", hvor publikum til sidstnævnte sang hele første vers selv.

Mellem alle sangene sørgede Chad Kroeger for at holde en fest på scenen og fortalte livligt sjove anekdoter om tidligere turnéer samt sin nyopfundne kærlighed til ølhanken, hvori man bære fem øl.

"I’m moving to fucking Denmark!" proklamerede Chad Kroeger, hvorefter han forklarede, hvor imponeret han også var over drukspillet "slå søm i".

"How do you turn building a house into a fucking drinking game?" spurgte han undrende, og konkluderede, at den klassiske barleg måtte skyldes, at danskerne er ualmindeligt gode til at drikke, siden man frivilligt overlader en hammer og lange søm til berusede individer.

Fan blev hevet op på scenen
Et andet noget uventet moment opstod, da Chad Kroeger spurgte, om der var nogen, der kunne teksten til "Rockstar". Den tilfælde fan "Nick" blev hevet op på scenen og fik lov til at synge hele nummeret – med Nickelback som backup-kor. Hele salen støttede den noget overraskede fan, som leverede en fin udgave af det ironiske hit.

Nickelback rundede koncerten af med det uundgåelige superhit "How You Remind Me" og de to ekstranumre "Everlong" og "Burn It To The Ground", inden Chad Kroeger lukkede og slukkede ballet med beskeden:

"We fucking love you Denmark!"

 

Selv anmelderne havde svært ved ikke at blive i godt humør af de feststemte canadiere:

 

GAFFA

"Kroegers stemme er tilpas hæs, tilpas rivende og tilpas sprød. Den lægger sig lige i det mærkelige smørhul mellem Eddie Vedders og Kurt Cobains. Kombineret med musikkens popskabeloner er det en mikstur, der glider ganske godt ned. I en ballade som ”How You Remind Me” er det fuldt forståeligt, hvis man lader sig forføre, og i de hårde rocknumre som ”Animals” giver det mening, når blodet pumper lidt hurtigere. Den effekt ville være farligt svær at opnå, hvis ikke Kroeger sang for."

Læs hele anmeldelsen her

 

Herning Folkeblad/AOH.dk

"Og fest, det var der. Nickelback levede op til den nordamerikanske tradition med, at når folk har betalt en stor bunke penge, skal der også leveres. Numrene havde fået ekstra bid - onde tunger vil måske sige, at det var ikke så svært - men det rockede og rullede."

Læs hele anmeldelsen her

 

Ekstra Bladet

"Frontmand Chad Kroeger ævlede løssluppent mellem numrene, men selv om de fleste af hans klovnerier var på meget slap line, så var det også umuligt ikke at trække på smilebåndene af og til."

Læs hele anmeldelsen her


Se flere billeder