21-02-2020  - MCH Presse

Ferie for Alle åbnet med sol, sommer og charter

Ferie for Alle åbnet med sol, sommer og charter

Cheferne for charterbureauerne i Danmark åbnede sammen med direktør for RID Henrik Specht og administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen Ferie for Alle 2020. Foto: MCH/Lars Møller

Gråvejret var skiftet ud med glimtende konfettiregn, da Ferie for Alle fredag åbnede dørene til 3.500 rejseeksperter, der i weekenden står klar til at indfri alverdens rejsedrømme. Ved messens officielle åbning satte charterbranchen fokus på bæredygtighed og ansvarlig turisme.

Den danske vinters grå himmel, blæst og silende regn var for længst – og lykkeligt – glemt, da MCH Messecenter Herning fredag blændede op for Skandinaviens største feriemesse, Ferie for Alle, der 21.-23. februar byder indenfor til et sandt inspirationsmekka for de ferieglade. Og interessen var stor allerede fra start, hvor besøgende strømmede ind for at udforske de 14 messehaller og det store aktivitetsprogram med blandt andet 130 rejseforedrag.

Med charterbranchen i fokus var der sol, sommer og charterferie på programmet ved messens officielle åbning, der fandt sted fredag morgen. Her benyttede Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S, lejligheden til at takke messekomitéen, samarbejdspartnerne, de 1.170 udstillere og 3.500 rejseeksperter står klar til at servicere de besøgende.

- Stor tak til jer alle for jeres deltagelse, for jeres opbakning og tillid. Sammen kan vi sikre, at Ferie for Alle vil forblive det bedste mødested for jer alle til at indgå handler - med både private og professionelle. På baggrund af jeres indsats kan vi præsentere den bedst besøgte feriemesse i hele Skandinavien, lød det fra Georg Sørensen, før han præsenterede årets partnertema:

- Som følge af vores lange og stærke samarbejde har vi valgt den danske charterbranche som partnertema i år. Charterbranchen har igennem årene været en meget vigtig og stærk partner for os, og vi er stolte af, at I – år efter år – har valgt os som jeres partner, sagde Georg Sørensen, der samtidig understregede, at rejseselskaberne på årets Ferie for Alle stod for 95 procent af danskernes charterferier i 2019.

De bæredygtige 2020’ere
Som repræsentant for charterbranchen talte Henrik Specht, direktør i brancheorganisationen Rejsearrangører i Danmark (RID), ved messens åbning. Her zoomede han ind på et af tidens største temaer, nemlig bæredygtighed, som ifølge Henrik Specht vil dominere det kommende årti i mange industrier, heriblandt også rejse- og turismebranchen.

- Det er en naturlig del af et moderne liv i et velfærdssamfund, at helt almindelige mennesker har mulighed for at tage på ferie udenlands. Så når vi kombinerer rejser, turisme og bæredygtighed, skal spørgsmålet aldrig være, hvordan vi skal reducere flyrejser, men hvordan vi kan reducere udledning. I RID er vi meget fokuserede på bæredygtighed, ikke kun fordi det er klogt, og ikke kun fordi det er på den politiske agenda, men fordi bæredygtighed og ansvarlig turisme giver god mening, sagde Henrik Specht.

Direktøren gennemgik samtidig en lang række af de områder, som rejsebranchen har et ansvar – og gør en indsats – for, såsom klimaet, miljøet, lokalbefolkningens arbejdsmiljø og rettigheder, dyrelivet og kunderne.

- Bæredygtighed er en lang rejse, ikke et kort løb. Så lad os komme i gang og bevæge os fremad, for hvis vi ikke gør det her selv, vil nogle andre komme og pålægge os noget. Så damer og herrer, vær ansvarlige, vær forandringen, flyv smartere, flyv charter, lød opfordringen fra Henrik Specht.

Hæder til dansk ø
Danske Rejsejournalister uddelte for 18. gang den eftertragtede Havfruepris ved åbningen af Ferie for Alle. Havfrueprisen uddeles til en person eller et firma, der har gjort en helt særlig og prisværdig indsats for danskere på deres ferie i Danmark, og i år blev det turistinformationen House of Møn, der løb med hæderen. Prisen blev modtaget af Simon Zachodnik og Elly Nielsen, der er henholdsvis direktør og formand hos House of Møn, sammen med et hold af frivillige.

Prisen blev overrakt af Anne-Vibeke Isaksen, formand for Danske Rejsejournalister, der i forbindelse med overrækkelsen gav følgende begrundelse:

- Med mere end 400 øer i Danmark skal man gøre sig særligt bemærket for at blive en kendt ø. Det har vores prismodtager gjort med en lang række tiltag, og bag dem står en masse ildsjæle, men også organisationer og foreninger, som medvirker til en positiv udvikling, til at generere vækst og sikre et levende lokalsamfund, hvor erhverv, handel, kultur, turisme, bosætning og fritid spiller sammen. Og det kan mærkes, når man kommer som gæst, lød det fra Anne-Vibeke Isaksen.

Med konfettiregn dalende ned over de fremmødte blev der således fredag morgen officielt taget hul på Skandinaviens største feriemesse, Ferie for Alle, der finder sted 21.-23. februar i MCH Messecenter Herning. Messen er inddelt i fem temaområder - 'Danmark', 'Udland', 'Camping', 'Udeliv' og 'Golf' – og 1.170 udstillere står klar til at hjælpe de tusindvis af besøgende med at indfri feriedrømmene.


Se flere billeder