26-02-2016  - MCH Presse

Ferie for Alle hugget godt i gang

Ferie for Alle hugget godt i gang

Fototekst: Ferie for Alle blev hugget i gang med maner af den amerikanske ambassadør Rufus Gifford sammen med Georg Sørensen, MCH og Karin Gert Nielsen fra Discover America. Partnerlandet USA spiller en stor rolle på dette års messe, hvor der igen i år fo

Den amerikanske ambassadør Rufus Gifford huggede for, da Skandinaviens største feriemesse blev åbnet med maner i MCH Messecenter Herning. Henover weekenden forventes mere end 60.000 rejseglade gæster at finde vej til Herning.

Explore, dream, discover. Mark Twains udødelige ord har sjældent været mere passende end på dette års Ferie for Alle, hvor rejseglade danskere igen finder vej til MCH og Herning i stort tal. USA er dette års partnerland, og derfor var det kun naturligt, at MCH’s administrerende direktør Georg Sørensen bød den samlede rejsebranche velkommen med det legendariske citat og ønsket om, at alle kaster sig ud i at udforske, drømme og opleve verden.

- Der sker magi, når folk mødes ansigt til ansigt, og vi glæder os over igen i år at se nye lande som Montenegro og Slovakiet, for det viser, at vi er et vigtigt, internationalt mødested. Med 1.169 udstillere i 14 haller kan vi igen byde velkommen til et rekordstort antal udstillere, og i år passerer vi det magiske tal med 1 mio. gæster siden starten i 1998. Twains og vores opfordring lyder på, at slippe rebet og lade vinden fylde sejlet, konstaterede Georg Sørensen, der naturligvis havde en særlig velkomst til de amerikanske gæster personificeret af ambassadør Rufus Gifford, som så frem til at vise endnu flere danskere, hvor meget hjemlandet har at byde på.

- Jeg har brugt meget tid på at rejse til alle dele af jeres dejlige land, men en af mine største passioner er at rejse i mit eget land. Jeg tror, at det åbner øjnene for alle amerikanere, hver gang de gør det, og som ung dreng kan jeg huske, hvordan duften af ferie slog mig i møde, når vi landede med flyet fra Boston i Miami. Eller da jeg som 8-10 årig så Frihedsgudinden første gang, og mit første besøg i Det Hvide Hus – der tænkte jeg på, om jeg nogensinde kom tilbage, men det gjorde jeg jo, lød det med et stort smil fra Rufus Gifford, der glæder sig over den stigende danske interesse i USA.

- Det er et imponerende antal skandinaver, der besøger USA hvert år, og jeg elsker, at danskerne er så nysgerrige.  Jeg vil også opfordre til, at vores gæster oplever diversiteten, og det gælder både inden for race, religion, kultur, mad og naturen. Nu har jeg selv set 46 af vores stater, og jeg bliver stadig overrasket. Specielt i vores nationalparker som Everglades, Yellowstone og Yosemite. Mount Rushmore er faktisk lavet af dansk-amerikaneren Gutzon Borglum, så på den måde har danskerne efterladt et mærke på vores smukke nationalparker, og jeg opfordrer jer til at udforske hvert et hjørne af mit land, som jeg udforsker jeres, lød det fra Rufus Gifford til åbningen af Ferie for Alle, hvor Danske Rejsejournalister uddelte både Havfrueprisen og prisen som Årets Rejsejournalist. Førstnævnte gik til Torben ”Træsko” Pedersen fra Bakken for opførelsen af Matador-byen, mens Lars Johansen, Berlingske løb med hæderen for sidstnævnte pris. Læs mere om priserne her

Skandinaviens største feriemesse Ferie for Alle er åben i MCH Messecenter Herning fredag, lørdag og søndag.

Se video fra åbningen

Se videohilsen fra Rufus Gifford