23-02-2024  - MCH Presse

Ferie for Alle lagde fra land med stor tilstrømning

Ferie for Alle lagde fra land med stor tilstrømning

Fra venstre ses administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen, den indiske ambassadør i Danmark, Pooja Kapur, journalist og TV-vært Hans Pilgaard og Ugandas ambassadør i Danmark, H.E. Margaret M. Otteskov. Foto: MCH/Lars Møller.

Krydstogter er det overordnede tema, men alle tænkelige ferieformer og rejsedestinationer er repræsenteret på Ferie for Alle, der i en aktivitetsmættet ramme lader feriedrømme blive til virkelighed. Skandinaviens største feriemesse lettede anker fredag morgen 23. februar i MCH Messecenter Herning og fortsætter til og med søndag.

Med 579 udstillere og i alt 1.000 virksomheder repræsenteret på messen er Ferie for Alle anno 2024 i topform. Tilmed deltager 20% flere udenlandske udstillere end sidste år, og ikke færre end 3.000 ferieeksperter er på plads - en massiv opbakning, der naturligvis bunder i danskernes glæde ved ferier og rejser, men også kan ses som en reaktion på verdenssituationen. Det var i hvert fald et emne, som administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen berørte i sin åbningstale.

- Til sidste års åbning af Ferie for Alle talte jeg om tiden. Om en tid, hvor nye udfordringer og uvished satte dagsordenen. Det gælder desværre fortsat i en verden med alt for meget ufred, uro og uvished. I sådan en tid er det måske ekstra bekræftende og berigende for os alle at mødes og samles om gode ferieoplevelser her på Ferie for Alle, lød det således fra Georg Sørensen.

Årets udgave af ferieuniverset byder på 13 haller med camping, golf, outdoor, ferier i både ind- og udland og flere end 300 events og foredrag samt utallige aktiviteter og konkurrencer på standene. Alt sammen vidner det om en boblende entusiasme, og Georg Sørensen takkede da også hjerteligt alle udstillere og samarbejdspartnere for både opbakningen og ikke mindst den tillid, der ligger bag.

- For mig personligt har tillid altid være en topprioritet i alle sammenhænge - at vi kan stole på hinanden. Tillid hænger for mig direkte og 100 procent sammen med det personlige møde. Når vi mødes fagligt og personligt, opstår både de planlagte og de helt uventede muligheder her på messen. Messen og markedspladsen, der historisk og helt fra gammel tid var både et mødested og en handelsplads. Og dét holder vi fast i sammen - at mødes og handle, fastslog Georg Sørensen.

Hans Pilgaard: Fantastisk at opleve verden med egne øjne
Derpå gav direktøren stafetten videre til dagens anden åbningstaler, den kendte journalist og TV-vært Hans Pilgaard, der selv holder meget af at rejse og har et særligt forhold til krydstogter, som netop er temaet på årets Ferie for Alle - han var nemlig på et 106 døgn langt krydstogt i forbindelse med sin bryllupsrejse. I sin tale kom han grundigt ind på sin kærlighed til at rejse, slappe af og opleve, og han refererede flere gange til det krydstogt, han selv var på.

- Det var en fantastisk oplevelse at se verden på den måde og opdage, hvor stor og fantastisk, den er. Den er smuk, den er vanvittig, den er fattig, den er beskidt, den er mindre farlig, end man troede, og så er den under alle omstændigheder mere fantastisk, når man oplever den og ser den med egne øjne, konstaterede Hans Pilgaard og fortsatte:

- Pessimisten vil jo sige, at man skal passe på med at rejse ud i verden, for man kan komme galt afsted, og man kan blive skuffet, men sådan er livet, og jeg tror, at det er vigtigt, at man drager ud og med sine egne øjne ser, at verden ikke er så ond, som det nogle gange ser ud i nyhedsudsendelserne - det er kun en del af sandheden.

Han hæftede sig derefter ved den både gavnlige og langtidsholdbare effekt af at rejse - lige fra planlægningsfasen og forventningsglæden til selve realiseringen af rejsen og minderne derfra. Et forløb, der i hans optik samlet set besidder store, velgørende kvaliteter.

- Hvis ikke man er pessimist, optimist eller realist, så kan man være drømmer ligesom jeg. Og jeg tror på, at man nogle gange skal sætte sig ned og drømme, og drømme er kun en løgn, hvis man lever i dem - ikke hvis man udlever dem. Det er i denne tid vigtigere end nogensinde at være drømmer og at have tillid til vores hjerte og vores mavefornemmelse og til hinanden, lød det fra Hans Pilgaard.

Hans Pilgaard tilbringer hele fredagen på Ferie for Alle, hvor han i den populære Danmarkshal afholder quizzen 'Sæt pris på Danmarkshallen', der er inspireret af hans quizprogram 'Sæt pris på Danmark' om danske egne og turistattraktioner.

Vikinge-ringborge vinder prestigefyldt pris
Ved middagstid på åbningsdagen gjaldt det uddelingen af Danske Rejsejournalisters pris Lighthouse Tourism Award. Uddelingen fandt sted på Store Scene i Hal M, og vinderen blev de fem vikinge-ringborge Fyrkat ved Mariager, Aggersborg i Himmerland, Nonnebakken på Fyn, Trelleborg ved Slagelse og Borgring ved Køge - ikke mindst fordi det er lykkedes at få ringborgene på UNESCOS verdensarvsliste.

- Et team af medarbejdere fra de fem museer, hvor ringborgene geografisk er placeret, har igennem 16 år gjort et enormt og dedikeret arbejde for at få disse ringborge med på UNESCOs verdensarvsliste og dermed placere Danmark på verdenskortet. Det lykkedes i efteråret 2023. Derfor tildeles disse medarbejdere Danske Rejsejournalisters Lighthouse Tourism Award 2024 for deres afgørende og ihærdige indsats, lød således begrundelsen fra Danske Rejsejournalisters næstformand Rikke Koks Andreassen.

Andenpladsen gik til Knuthenborg Safaripark for stedets fortsatte udvikling af aktiviteter og oplevelser, mens Broløkke Herregård på Langeland tog sig af tredjepladsen for den omfattende renovering, gården har gennemgået over de seneste 20 år.

Ferie for Alle finder sted i MCH Messecenter Herning 23.-25. februar 2024. Læs mere på ferieforalle.dk.


Se flere billeder