14-02-2022  - MCH Presse

Festlig ’Folk og Røvere’-premiere i fyldt sal

Festlig ’Folk og Røvere’-premiere i fyldt sal

Store som små lod sig rive med af fortællingen om 'Folk og Røvere i Kardemomme By', da musicalen havde premiere mandag eftermiddag. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Selvom røverne ’listede sig afsted på tå’, gik det ikke stille for sig, da MCH Musical havde premiere på ’Folk og Røvere i Kardemomme By’ mandag 14. februar med friske replikker og fællessang. Musicalen kan opleves i MCH Herning Kongrescenter hele vinterferien.

Den godhjertede Politimester Bastian, skrappe Tante Sofie, Gamle Tobias, Lille Kamomilla og alle de andre elskede karakterer fra Kardemomme By var på plads i MCH Herning Kongrescenter mandag eftermiddag, da der var premiere på musicalopsætningen af ’Folk og Røvere i Kardemomme By’.

Muntre dansetrin, stærke sangpræstationer og veltimede replikker udløste store smil og grin hos både store og små, der havde taget plads i Teatersalen. Derfor var det da også en stolt og lettet projektleder i MCH Musical, der kunne se tilbage på en veloverstået premiere efter en sygdomspræget optakt:

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi har haft et vanskeligt forløb – og både i det kreative team og blandt skuespillerne har der været omfattende smitte langt ind i den sidste prøveuge. Men en kraftanstrengelse her i weekenden har gjort forestillingen flyveklar, og jeg er ovenud tilfreds med resultatet, som jeg er sikker på, der vil glæde store som små gæster i den kommende uge, lød det fra Rasmus Steenberg.

Fest, flammer og fællessang
Røveren Jesper var erstattet af Jette, ligesom sangene havde fået et sambapræg – MCH Musical havde ganske vist givet Thorbjørn Egner-værket et tvist, men fortællingen blev skildret med respekt for indholdet i bogen med det ferskenfarvede omslag.    

Således blev forestillingen indledt på festlig vis med fællessang til byfest, hvor ’Kardemommesangen’ blev sunget fra såvel scenen som salen, der blev hjulpet på vej af et nedrullet lærred med sangtekster. Musicalen igennem gik stykket langt ud over scenekanten, og publikummer i alle aldre hjalp til med sang og agerede heppekor, ligesom de fremmødte i Teatersalen kom helt tæt på røverne, da de – til deres store fortrydelse – stjal Tante Sofie. Et dovent æsel, en talende kamel, Tante Sofies skrappe facon og Jonathans overdrevne trang til søde sager hittede blandt publikum, der lod sig underholde af de skæve karakterer. 

Et flot punktum blev sat med den ikoniske scene fra bogen, hvor Gamle Tobias’ tårn bryder i brand, og røverne redder hundehvalpen fra flammerne og får heltestatus. På bedste musicalmanér trådte alle medvirkende frem på scenen, og i samarbejde med salen blev ’Hurrasangen’ sunget, hvorefter klapsalverne lød.

Flere forestillinger i ferien
Traditionen tro dannede foyeren ramme om familieaktiviteter inden forestillingen på coronavenlig manér. Her kunne Barber Sørensens hus og byporten til Kardemomme By inspiceres, ligesom der var skattejagt for både de helt små og de lidt større og godt gang i både popcorn- og slush-ice-maskinen.

'Folk og Røvere i Kardemomme By’ kan opleves i MCH Herning Kongrescenter frem til og med søndag 20. februar, og der er fortsat få billetter i salg til forestillingerne på mch.dk. Herefter drager holdet mod Aalborg Kongres & Kultur Center, der lægger scene til Kasper, Jette og Jonathan, når vinterferien indtræffer i det nordjyske.


Se flere billeder