06-08-2022  - MCH Presse

Festlig VM-åbning bød på mesterskabsstemning og medaljejagt

Festlig VM-åbning bød på mesterskabsstemning og medaljejagt

Stutteri Ask Stadium, der normalt kendes som MCH Arena, lægger underlag til dressur og springning under ridemesterskaberne. Foto: MCH/Lars Møller.

Lørdag 6. august blev der taget hul på medaljejagten, da startskuddet til VM i ridesport 2022 på midtjysk muld gik. Med aktiviteter for alle aldre, dansk hjemmebane og topekvipager er der sadlet op til den helt store hestefest i Herning frem til søndag 14. august.

Flag og teltduge i massevis skyder i disse dage op foran MCH Messecenter Herning, Jyske Bank Boxen og MCH Arena, der frem til 14. august danner kulissen om verdensmesterskaberne i dressur, springning, voltigering og paradressur. Mens springning og paradressur er programsat fra onsdag 10. august, satte de første topryttere sig lørdag i sadlen til medaljekamp i dressur og voltigering.

Til tydelig begejstring for de mange fremmødte danskere travede de første danske dressurekvipager lørdag ind til holdkonkurrencen, som Danmark er blandt de helt store favoritter til at tage metal i. Danskerne fik da også en god start på mesterskabet, da Nanna Merrald Rasmussen og Carina Cassøe Krüth sørgede for en foreløbig dansk tredjeplads på Stutteri Ask Stadium. De danske ryttere blev båret frem af de danske fans, der viste deres opbakning med rungende klapsalver.

Åbningsdagen for VM bød desuden på akrobatik og show af rang, da verdens bedste voltigører tog hul på dysten om medaljer i Jyske Bank Boxen. Her er de rød-hvide farver repræsenteret ved den seksdobbelte danmarksmester Sheena Bendixen, der ligger på en foreløbig fjerdeplads i den individuelle konkurrence. Danmark stiller desuden til start i gruppekonkurrencen, hvor holdet indtager en foreløbig femteplads.

VM i ridesport finder sted fra 6. til 14. august på og omkring MCH-lokationerne MCH Arena, Jyske Bank Boxen og MCH Messecenter Herning.

LÆS MERE OM

VM i ridesport.
'Streetfood og hestesjov' i Herning midtby.

FØLG MED OG HOLD DIG OPDATERET PÅ DE SOCIALE MEDIER

Jyske Bank Boxens Facebook og Instagram.
Herning2022’s Facebook og Instagram.

#jyskebankboxen
#herning2022


Se flere billeder