17-10-2023  - MCH Presse

Fire dages storstilet hestemekka i Jyske Bank Boxen

Fire dages storstilet hestemekka i Jyske Bank Boxen

Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Der er sadlet op til store oplevelser for hesteentusiaster og nysgerrige i alle aldre, når World Cup Herning udspiller sig i Jyske Bank Boxen og MCH Messecenter Herning 19.-22. oktober.

14.000 kvadratmeter ridebanebund er lagt ud, hestebokse til de 520 firbenede gæster er installeret, siddepladserne er klargjort, og 55 udstillere står klar, når Jyske Bank Boxen og MCH Messecenter Herning for femte gang danner ramme om World Cup Herning i efterårsferien 19.-22. oktober.

Til det populære stævne kan besøgende se frem til alt fra spring- og dressurkonkurrencer til forrygende show og spændende følauktion. Sideløbende kan alle hesteinteresserede gå på opdagelse i Hal M i MCH Messecenter Herning, der foruden et spændende sportsprogram byder på et messeområde med alt i udstyr og tilbehør samt gode tilbud til både heste og ryttere.

Ud over de imponerende dressur- og springkonkurrencer byder World Cup Herning blandt andet også på Grand Prix, Aftenshow, FEI Dressage World Cup Freestyle og FEI Jumping Ponies Trophy.

Både kendte topdressurryttere og nye debutanter
Besøgende kan glæde sig til at se et blandet hold til det forestående stævne, der både byder på et stærkt hold af topryttere samt World Cup-debutanter. Ryttere fra otte forskellige nationer er tilmeldt, hvoriblandt de danske ryttere tilmeldt CDI-W Fei Dressage World Cup er Daniel Bachmann Andersen, Nanna Skodborg Merrald, Anna Kasprzak, Andreas Helgstrand, Nadja Aaboe Sloth, Anna Zibrandtsen og Lone Bang Zindorff. 

Nanna Skodberg Merrald, der i år har to hingste i aktion, ser frem til stævnet i den midtjyske multiarena:

- Det er så fedt at ride i Herning, jeg glæder mig så meget til at komme tilbage med World Cuppen i Herning. Der er en intens stemning i Jyske Bank Boxen, og den er vildt fed at ride i.

Nadja Aaboe Sloth, som rider semi-professionelt og til dagligt driver egen uddannelsesstald sideløbende med sit arbejde som fængselsbetjent, er debutant i World Cup-klassen til stævnet i år. Nadja har tidligere sejret i Herning, men det er første gang, at hun - sammen med hesten Favour Gersdorf - har fået plads på startlisten til selve World Cup-klassen.

Dressur, spring, show og auktion på programmet
Det er 17. gang, Danmark er vært for FEI Dressage World Cup, og i år er stævnet for femte gang tilbage i MCH med et begivenhedsrigt program og seværdige deltagere fra hele verden. For dressurentusiasterne står weekenden på dressur på et tophøjt niveau, hvor FEI World Cup-kvalifikationen er tilbage med Grand Prix lørdag eftermiddag og Grand Prix kür samt FEI Dressage World Cup Freestyle søndag eftermiddag.

Springrytterne er i gang fra torsdag, hvor både 2- og 1-stjernede konkurrencer udspiller sig samt klasse for U25-ryttere. Lørdag aften kulminerer de 2-stjernede konkurrencer i Jyske Bank Boxen, hvor de bedste springryttere skal kæmpe om placeringerne til Longines Verdensranglisten.

Lørdagen byder desuden også på Agria Afternoon Show samt en spændende følauktion DWB World Cup Foal Auction med 15 føl under hammeren.

Om man er hestekender eller ej, er FEI World Cup en unik oplevelse i efterårsferien for at få et indblik i et fascinerende univers. Læs mere, se programmet og køb billetter her.