05-03-2019  - MCH PRESSE

Flere end 150 produktnyheder kan opleves på Madværkstedet

Flere end 150 produktnyheder kan opleves på Madværkstedet

Der bliver rig mulighed for at smage på de mange produktnyheder, når Madværkstedet inviterer indenfor i Lokomotivværkstedet i København 26.-27. marts 2019. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Et væld af gastronomiske produktnyheder og aktiviteter venter de besøgende, når fagmessen Madværkstedet slår dørene op den 26.-27. marts i København.

Uanset om appetitten og inspirationen bliver vakt ved synet eller duften af saftige bøffer, friske og fyldige vine samt søde is og chokoladefristelser, er der med sikkerhed noget for en hver smag, når Madværkstedet 2019 finder sted den 26.-27. marts i Lokomotivværkstedet i København.

Her vil 155 udstillere præsentere en lang række produktnyheder, som vil appellere til alle kroppens sanser. De besøgende får rig mulighed for at se, høre, røre, dufte og selvfølgelige smage på alt fra veganske pålægsvarianter til spiselige blomster.

Der bliver således masser af inspiration at hente for de besøgende fagfolk fra fødevarebranchen, garanterer Carina Høgsted Kirkegaard, projektleder i MCH Messecenter Herning, som arrangerer Madværkstedet i samarbejde med brancheforeningen MLDK - Mærkevareleverandørerne:

- Vi glæder os over, at vi endnu en gang kan præsentere et meget omfangsrigt katalog af produktnyheder på Madværkstedet. De besøgende kan glæde sig til at gå på opdagelse i et bredt udvalg af nyheder, som spænder lige fra klassisk flødeis til moderne fortolkninger af alkoholfri spiritus. Nytænkningen er vigtig indenfor det gastronomiske felt, og derfor er vi på Madværkstedet glade for, at vi kan være med til at sætte scenen for branchens aktører.

Fars uden kød
Blandt produktnyhederne finder man blandt andet en økologisk kødfri fars fra Valsemøllen A/S. Produktet er navngivet Green Life, og farsen er baseret på kikærter og kartofler og har et højt indhold af både fiber og protein. Farsen skal tilsættes æg og vand/mælk for at være klar til tilberedning.

Både politikere, forskere og debattører anbefaler at reducere indtaget af oksekød, og det er netop den udvikling, som Valsemøllen har reageret på. Den økologiske kødfri fars er en del af Valsemøllen Green Life-serien, som er en serie af grønne produkter, der gør det nemmere at få mere økologi og grønt ind i madlavningen. Valsemøllen Green Life er en 100 procent vegetarisk og økologisk serie.

Friske blomster på middagstallerkenen
Et andet produkt, som vinder indpas i det professionelle danske køkken, er spiselige blomster. Thomas Albertsen er manden bag det danske firma Madblomsten, som importerer og sælger spiselige blomster fra Andalusien i det sydlige Spanien.

- Generelt anvendes blomster i dag i stor stil i maden og anretningerne på restauranter, hos slagtere, i kantiner mv. Nogle blomster har en smag, mens andre er smagsløse og kun anvendes for det visuelle udtryk. Det er op til den enkelte, hvilken oplevelse man vil give, fortæller Thomas Albertsen.

Det er blot tre måneder siden, han etablerede Madblomsten, og efterspørgslen ligger allerede langt højere end forventet. Han får leveret de farverige blomster højst 22 timer efter, de er blevet plukket, og under hele transporttiden er de forsvarligt nedkølet. Derved kan han sælge friske blomster, som - afhængig af sorten - kan holde sig friske og flotte i 1-3 uger hos aftagerne.

- Madværkstedet er det rigtige sted for os for at etablere nye kontakter og udbrede kendskabet til vores virksomhed, så derfor tager jeg hele det sæsonaktuelle sortiment med, siger Thomas Albertsen.

Foruden Madblomstens produktnyheder kan de besøgende også se frem til at gå på opdagelse blandt de flere end 150 andre produktnyheder, som blandt andet indbefatter en alkoholfri gin fra ISH Spirits, veganske pålægsprodukter fra Solhjulet, frugtperler fra Tenax Sild, bærpuré fra Paridan og jalapeñosalami fra Slagter Lampe.

Madværkstedet afholdes 26.-27. marts 2019 i Lokomotivværkstedet i København.

 

Se alle Madværkstedets produktnyheder