12-03-2023  - MCH Presse

Flere end 60.000 deltog i hestefest i Herning

Flere end 60.000 deltog i hestefest i Herning

Administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen (til venstre) og formand for Dansk Varmblod Jan Pedersen (til højre) med VM Guldholdet imellem sig. Foto: Ridehesten/Dansk Varmblod.

Dansk Varmblods Hingstekåring og messen Hest & Rytter tiltrak 8.-12. marts 2023 60.847 besøgende, der i Jyske Bank Boxen og MCH Messecenter Herning blandt meget andet kunne opleve spektakulære gallashows, dressur i verdensklasse samt overrækkelse af prestigefyldte priser og gå på opdagelse blandt ride- og hesteudstyr af enhver slags.

Udvalgte prismodtagere ved Dansk Varmblods Hingstekåring og Hest & Rytter 2023:

  • MCH’s Varmblodspris: VM Guldholdet (Carina Cassøe-Krüth, Cathrine Laudrup-Dufour, Nanna Merrald Rasmussen og Daniel Bachmann)
  • H.K.H. Prinsesse Benediktes vandrepræmie: Jolene Hill (redet af Tobias Thorning Jørgensen, opdrættet af Hanne Andreasen og ejet af Signe og Thomas Kirk Kristiansen)
  • Årets Hingst: Hesselhøj Donkey Boy
  • Dansk mesterskab for registrerede beslagsmede: Daniel Sahl
  • Vitamin Well Five Star Dressage / ECCO CDI5* Grand Prix: 1. Carina Cassøe Krüth, 2. Nanna Skodborg Merrald, 3. Andreas Helgstrand
  • Vitamin Well Five Star Dressage / Vodskov Bolighus Grand Prix Freestyle: 1. Nanna Skodborg Merrald, 2. Carina Cassøe Krüth, 3. Lone Bang Zindorff

'A Sky Full of Stars' var titlen på årets gallashows, der fredag og lørdag aften fandt sted i forbindelse med Dansk Varmblods Hingstekåring i Jyske Bank Boxen. Og titlen var passende, for funklende stjerner på stribe indfandt sig traditionen tro til heste-arrangementet i Herning, der bød på både stærke og mindeværdige oplevelser i en ramme opført til formålet.

- Et hjerteligt tillykke og en stor tak til alle i Dansk Varmblod efter endnu en velgennemført heste-weekend, der igen og for 43. gang formåede at begejstre og imponere os alle med stolte traditioner og flot fornyelse, siger Georg Sørensen, der hæfter sig ved titlen på gallashowet "A Sky Full of Stars", fordi Jyske Bank Boxen netop er bygget til de største stjerner.

- Det var derfor en særlig fornøjelse at overrække MCH's Varmblodspris til ridesportens største stjerner, VM Guldholdet (Carina Cassøe-Krüth, Cathrine Laudrup-Dufour, Nanna Merrald Rasmussen og Daniel Bachmann, red.). Samtidig skal der lyde en meget varm tak til de 250 veloplagte udstillere på messen og de 60.847 besøgende for både handelslyst og en fantastisk stemning, der kunne mærkes overalt i vores haller, lyder det videre fra Georg Sørensen.

Dansk Varmblod-formand: Der findes ikke noget lignende i verden
VM Guldholdet, der triumferede så fornemt ved sidste års VM i Herning, var blot én blandt mange prismodtagere i forbindelse med Dansk Varmblods Hingstekåring. Eksempelvis skulle der også findes og kåres vindere af to Five Star Grand Prix'er, hvor henholdsvis Carina Cassøe Krüth og Nanna Skodborg Merrald endte øverst på podiet. Netop de to konkurrencer tiltrak sig meget opmærksomhed, og hos Dansk Varmblod er tilfredsheden stor.

- Sikke en atmosfære vi skaber her i Herning. Det er ikke ofte, at rytterne får mulighed for at ride i sådanne rammer, som stedet og publikum skabte omkring Vitamin Well Five Star Grand Prix-klasserne fredag og lørdag. Jeg talte med gæster fra udlandet, som ytrede, at der ikke findes noget lignende i verden. Det kan vi godt være stolte af, konstaterer formand i Dansk Varmblod Jan Pedersen.

Også direktør i Dansk Varmblod Casper Cassøe Krüth fremhæver Five Star Grand Prix-klasserne, ligesom han glædes over fremmødet.

- Det er meget positivt og bemærkelsesværdigt, at vi får så mange ind og se sport. For mig var lørdagen i dagtimerne et absolut højdepunkt. Det var næsten en drøm, der gik i opfyldelse - fantastisk sport og mange glade mennesker. Den satsning, vi gjorde, da vi 2020 åbnede med femstjernet dressur og mere international sport, syntes jeg gik op i en højere enhed lørdag. Det er jeg virkelig glad for. Den lørdag, den gør "Herning" til noget helt særligt, fastslår Casper Cassøe Krüth.

H.K.H. Prinsesse Benediktes vandrepræmie gik til hesten Jolene Hill, der rides af Tobias Thorning Jørgensen, er opdrættet af Hanne Andreasen og ejet af Signe og Thomas Kirk Kristiansen. Årets hingst blev Hesselhøj Donkey Boy.

Udstiller: Messeformatet kommer aldrig til at dø
Sideløbende med Dansk Varmblods Hingstekåring udspillede messen Hest & Rytter sig i MCH Messecenter Herning, hvor 250 udstillere stod klar med alle typer ride- og hesteudstyr. Blandt udstillerne var der stor tilfredshed med udbyttet af årets messe.

- Vi er superglade for dagene her på Danmarks største hestemesse - Hest & Rytter er bare altid en fornøjelse, og vi kan nærmest ikke leve uden. Her møder vi kunder og samarbejdspartnere, og vi får også skabt kontakt til nye forhandlere og stutterier, også fra udlandet. Hest & Rytter er for mange hesteinteresserede en begivenhed, som man sparer sammen til - der bliver virkelig handlet, konstaterer medejer og medstifter af Cavaleros Denmark og Wave Red Light Therapy Lars Kejser.

Han hæfter sig desuden ved det flotte fremmøde, og at messen er en gylden mulighed for at lade kunder mærke produkterne. Samtidig giver han udtryk for, at han og hans kollegaer i løbet af messen modtager mange brugbare guldkorn fra kunder. Faktisk er han så begejstret, at messeformatet i hans optik "aldrig kommer til at dø". Og man kan "gange med 100", at Cavaleros Denmark og Wave Red Light Therapy vender tilbage til næste års messe, fastslår Lars Kejser.

Også på Hest & Rytter var der en konkurrence på programmet i form af danmarksmesterskabet for registrerede beslagsmede. Det blev vundet af Daniel Sahl.

Hest & Rytter og Dansk Varmblods Hingstekåring 2023 fandt sted i MCH Messecenter Herning og Jyske Bank Boxen 8.-12. marts. Næste udgave af verdens største heste-arrangement af sin art løber af stablen 6.-10- marts 2024. Læs mere hér (Dansk Varmblods Hingstekåring) og hér (Hest & Rytter).


Se flere billeder