20-12-2020  - MCH Presse

Flot punktum for historisk slutrunde i Jyske Bank Boxen

Flot punktum for historisk slutrunde i Jyske Bank Boxen

Foto: MCH/Lars Møller.

Søndag kulminerede tre ugers tophåndbold med en forrygende finaledag, hvor håndboldjenterne fra Norge spillede sig til guldmedaljer i Jyske Bank Boxen efter tæt finale. De danske kvinder blev nummer fire efter bronzenederlag til Kroatien.

Selvom den femte internationale slutrunde i Jyske Bank Boxen blev gennemført i skyggen af coronasituationen, og tiden ikke var til fyldte tribuner og bølgegang, nåede et anderledes mesterskab i multiarenaen søndag sin afslutning med en flot finaledag.

Det helt store punktum skulle sættes søndag aften, hvor der var lagt op til en forrygende finaledyst mellem to af de største håndboldnationer – Norge og Frankrig. Begge hold var nået frem til finalen uden nederlag undervejs i slutrunden, og finalen bød da også på særdeles seværdigt spil.

Franskmændene fik den bedste start på opgøret med to hurtige mål ved stregspiller Pauletta Foppa, inden Norge også fik gang i målscoringen og bragte balance i regnskabet. Holdene fulgtes pænt ad, men som halvlegen skred frem, var det de hurtige nordmænd, med en velspillende Silje Solberg i målet, der trak fra og kunne gå til pause foran 14-10.

Fem minutter skulle der gå, inden netmaskerne blafrede for første gang i anden halvleg ved Veronica Kristiansen. Franskmændende fik dog hurtigt svaret igen, og med indskiftningen af Cleopatre Darleux i det franske mål halede de hvidblusede langsomt ind på vores norske naboer. Helt lige blev det med ti minutter igen, og Frankrig fik også en etmålsføring, inden Norge igen stak af og sikrede trofæet med en smal 22-20-sejr, der resulterede i vild jubel i den norske lejr. 

Coronavenlig ceremoni
Som så meget andet under det 14. europamesterskab i kvindehåndbold blev også den traditionsrige medaljeceremoni gennemført på coronavenlig vis, og således måtte finaledeltagerne selv overrække de synlige beviser. De nykårede europamestre blev dog ikke snydt for hverken guldregn eller 'We are the Champions', der lød ud af højtalerne i Jyske Bank Boxen, da trofæet blev løftet. 

Turneringens All Star-hold blev også kåret på finaledagen, og her fandt to danskere – Sandra Toft og Line Haugsted – vej til holdet. En plads på holdet fik desuden Camilla Herrem, Nora Mørk og Stine Bredal Oftedal (Norge), Vladlena Bobrovnikova (Rusland), Jovanka Radicevic (Montenegro), Ana Debelic (Kroatien), mens Estelle Nze Minko (Frankrig) blev kåret som turneringens mest værdifulde spiller. Nora Mørk (Norge) blev turneringens topscorer med 52 mål.