13-01-2016  - MCH Presse

Fødevarebranchen hylder fagligheden på Foodexpo

Fødevarebranchen hylder fagligheden på Foodexpo

Intensiteten er stor, når deltagerne i Foodexpo’s fagkonkurrencer viser deres allerbedste i kampen om prestigefyldte titler.

Godt håndværk bliver hyldet, når Foodexpo samler hele fødevarebranchen til Nordens største fagmesse i MCH Messecenter Herning den 6.-8. marts. Under messen afholdes nogle af de mest prestigefyldte fagkonkurrencer.

Fakta: 

  • Foodexpo afholdes hvert andet år i MCH Messecenter Herning.
  • Messen arrangeres af MCH i samarbejde med en komité bestående af 17 repræsentanter fra 14 toneangivende brancheforeninger inden for Foodservice og Catering, Hotel & Restaurant samt Detailhandel. 
  • På Foodexpo dystes der om følgende titler: Årets Kok, Årets Tjener, Nordens Bedste Kok, Nordens Bedste Tjener, DM for Kokkeelever, DM for Tjenerelever, DM for Smørrebrøds- og Cateringelever og DM for receptionistelever.
  • Læs mere på foodexpo.dk

 

Hånden føres detaljeorienteret og laver den sidste manøvre på tallerkenen. Øjnene er koncentrerede og åndedrættet er stoppet for en stund. Intensiteten er stor, når deltagerne i Foodexpo’s fagkonkurrencer viser deres allerbedste i kampen om prestigefyldte titler.

Titlerne, der dystes om under messen i MCH Messecenter Herning, er Årets Kok, Årets Tjener, Nordens Bedste Kok og Nordens Bedste Tjener. Desuden er der DM for Kokkeelever, DM for Tjenerelever, DM for Smørrebrøds- og Cateringelever og DM for receptionistelever.

Foodexpo er Nordens største fagmesse for alle, der lever for og arbejder med mad. Her samles mere end 450 udstillere og 25.000 potentielle kunder for at opleve det største, bedste og nyeste, den danske madverden kan præstere. 

- Det er svært at forestille sig en bedre kulisse til at afvikle fagkonkurrencer i, end her hvor hele branchen er samlet, siger Marianne Kragh, uddannelseschef hos HORESTA, som står bag blandt andet Årets Kok.

Netop den konkurrence fejrer i år sit 25 års jubilæum, hvilket HORESTA markerer ved at invitere nogle af vinderne fra tidligere år til at lave mad i fire såkaldte Guld-køkkener. Maden, de skaber, serveres for 24 indbudte gæster.

Marianne Kragh glæder sig over at opleve branchens opbakning til fagkonkurrencerne, hvilket betyder, at nogle af fagenes mest hædrede professionelle vælger at tage aktivt del i afviklingen.

- I år har vi Timm Vladimir som konferencier, mens dommerpanelet består af blandt andre Rasmus Kofoed fra restaurant Geranium og Bo Jacobsen fra Restaurationen.
Årets Kok og Tjener bliver gennemført søndag den 6. marts, hvor Danmarks allerbedste kokke mødes til kamp. Mandag den 7. marts kæmper eleverne om danmarksmesterskaberne.

Desuden afvikles de nordiske mesterskaber tirsdag den 8. marts. Her mødes ti kokke og fem tjenere fra henholdsvis Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island for at finde en vinder af titlerne Nordens Bedste Kok og Nordens Bedste Tjener. 

Det er vinderne af Årets Kok og Årets Tjener fra hvert land, som deltager. Blandt kokkene deltager desuden et wildcard fra hvert land.

Yderligere information: Projektleder Carina Høgsted Kirkegaard, MCH, tlf. 99 26 99 86, mail: cak@mch.dk