07-03-2020  - MCH Presse

Fødevaremessen Foodexpo udsættes

Fødevaremessen Foodexpo udsættes

Foto: MCH/Tony Brøchner.

Brancheforeninger og udstillere bakker op om at udsætte Nordens største fødevaremesse, der var planlagt til at finde sted 22.-24. marts i MCH Messecenter Herning.

Statsministeren opfordrede på fredagens pressemøde til at udsætte eller aflyse arrangementer med over 1.000 deltagere. Det medførte hektisk og intens aktivitet resten af dagen i MCH-koncernen, der blandt andet står bag MCH Messecenter Herning og Jyske Bank Boxen.

Aktiviteterne spænder vidt, og et af de store arrangementer i marts måned er Nordens største fødevaremesse, Foodexpo, der i 2018 samlede 25.000 fagfolk. Messen udsættes, og MCH er i gang med planlægning af ny dato for messen, der tiltrækker besøgende og udstillere fra mange lande. På nuværende tidspunkt er 550 udstillere tilmeldt messen.

Foodexpo arrangeres af MCH i samarbejde med de 13 førende brancheforeninger, der repræsenterer såvel udstillere som besøgende. Branchens opbakning er afgørende for messen.

- Det skal give mening at ændre termin for en messe 14 dage før åbning, og en ændring involverer mange interessenter - i dette tilfælde messens samarbejdspartnere, 550 udstillere og en lang række fagkonkurrencer og mesterskaber. Derfor er vi meget taknemmelige for, at vores beslutning om udsættelsen sker med enstemmig opbakning fra alle brancheforeninger og -organisationer og klare, anerkendende tilkendegivelser fra de udstillere, vi indtil nu har nået at tale med, efter beslutningen er truffet, siger Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S, og fastslår:

- Arbejdet med at finde et nyt tidspunkt har sammen med de individuelle vurderinger af marts måneds øvrige arrangementer højeste prioritet.

Foodexpo arrangeres i samarbejde med HORESTA, MLDK - Mærkevareleverandørerne, DF - Danmarks Fiskehandler, Fødevareklubben, Kost & Ernæringsforbundet, LBI - Leverandørforeningen for Bagerimaskiner og inventar, BKD - Bager- og Konditormestre i Danmark, De Samvirkende Købmænd, DSM - Danske Slagtermestre, Nærbutikkernes Landsforening, BFS - Foreningen for Storkøkken, BKC - Branchen for Kaffe- og Convenienceløsninger og Foreningen Kantine & Køkken.