23-03-2018  - MCH Presse

Første etape af Fremtidens MCH er indviet

Første etape af Fremtidens MCH er indviet

Den officielle indvielse af den nye ankomstbygning blev foretaget af administrerende direktør i Realdania, Jesper Nygård, flankeret af (fra venstre) administrerende direktør i MCH A/S, Georg Sørensen, bestyrelsesformand i MCH A/S, Poul Sand, og borgmester i Herning Kommune, Lars Krarup. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Fredag eftermiddag var der officiel indvielse af første etape af Fremtidens MCH, der indbefatter den nye ankomstbygning foran Jyske Bank Boxen, som nu står klar til at forbedre gæsteoplevelsen.

Fremtidens MCH

I første etape af Fremtidens MCH, som er finansieret af Realdania, indgår:

 

  • Den nye ankomstbygning til Jyske Bank Boxen
  • Overdækning syd for Hal K og Hal L samt renovering af facaden
  • Ny bygning mellem Jyske Bank Boxen og Hal M til vareindlevering og renovation
  • Sammenbygning mellem Hal L og Hal M samt overdækning mellem Hal M og Jyske Bank Boxen inklusiv atriumgård og ombygning af Hal L
  • Etablering af ny ankomstplads foran den nye ankomstbygning (ankomstpladsen står færdig til IIHF Ishockey VM 2018)

 

Anden etape af Fremtidens MCH påbegyndes efter IIHF Ishockey VM 2018, og er primært finansieret af Herning Kommune:

 

  • Stiforbindelse til trinbræt til tog
  • Etablering af P-plads vest for Vardevej og Poppelallé
  • Tunnel til P-plads vest for Vardevej
  • Etablering af P-pladser vest for MCH Arena
  • Etablering af beplantning syd for Kaj Zartows Vej

Siden april 2017 har området foran Jyske Bank Boxen været omringet af gravemaskiner, men fredag eftermiddag kunne den nye ankomstbygning til Jyske Bank Boxen officielt erklæres for åben. MCH er dermed et skridt nærmere projektet Fremtidens MCH, der skal skabe større sammenhæng og optimere besøgsoplevelsen for kunder, gæster og samarbejdspartnere.

Administrerende direktør i Realdania, Jesper Nygård, var dagens saksefører, da han i selskab med, borgmester i Herning Kommune, Lars Krarup, bestyrelsesformand i MCH A/S, Poul Sand, og administrerende direktør i MCH A/S, Georg Sørensen, klippede snoren og erklærede den nye ankomstbygning for åben.

En gevinst for hele Danmark
Projekt Fremtidens MCH er delt op i to faser, som begge adskilles af et VM. Første etape er finansieret af Realdania med 150 millioner kroner og består af ankomstbygningen foran Jyske Bank Boxen samt forbindelsesbygninger til de sydlige haller. Administrerede direktør i Realdania, Jesper Nygård, var derfor dagens hovedtaler:

- Jeg har glædet mig rigtig meget til at stå her og se det første store skridt i den her transformation af Messecentret og området omkring. Jeg synes, at vi kan være super stolte af det, som vi sammen har produceret i fællesskab. I mine øjne er der slet igen tvivl om, at transformationen af Herning Messecenter bliver en gevinst. Ikke alene for Herning og Vestdanmark, men for hele Danmark, sagde Jesper Nygård og tilføjede:

- Sammen med Jyske Bank Boxen udgør Messecentret efterhånden, hvad der svarer til en mellemstor dansk by. En kompakt by som danner rammen om spirende kulturliv, der ikke kan sammenlignes med ret meget andet. Der er ingen tvivl om, at de folk I har her, og selve Messecentret og Jyske bank Boxen udgør en stærk og en vigtig kulturinstitution i Danmark.

Taknemmelighed og glæde
Bestyrelsesformand i MCH A/S, Poul Sand, berettede om baggrunden og kronologien for projektet og rettede i den forbindelse en tak til Realdania, Herning Kommune og Region Midtjylland.

- Vi har set tegninger og fået dem forklaret. Hørt tanker og beskrivelser. Men nu står vi her midt i rummet med plads til 3.000 mennesker. Jeg må indrømme, at jeg er meget imponeret, lød det fra en synligt stolt bestyrelsesformand i MCH A/S, Poul Sand, som lykønskede og takkede CC Contractor, Cubo Arkitekter, Schønherr Landskabsarkitekter, Midtconsult og Trigonal.

Stoltheden var da heller ikke at skjule hos administrerende direktør i MCH A/S, Georg Sørensen, der kunne glæde sig over, at ankomstbygningen nu står færdig over en måned før deadline; IIHF Ishockey VM 2018.

- Det er en stor dag i dag. En dag, der gør mig glad, stolt og meget taknemmelig. Projektet Fremtidens MCH er en stor forbedring for vore kunder, gæster og samarbejdspartnere. For Jyske Bank Boxen bliver Fremtidens MCH en meget stor styrkelse. Det bliver en af meget få multiarenaer i verden, hvorfra man kan gå tørskoet over i 110.000 m2 haller. Det giver unikke muligheder, som vi glæder os til at kunne benytte i tæt samarbejde med vore partnere allerede til Ishockey VM til maj – og igen til januar, hvor vi glæder os til at være hele Danmarks hjemmebane for håndboldherrerne, sagde Georg Sørensen og sendte en varm tak fra alle i MCH til Realdania og Herning Kommune.

Første etape af Fremtidens MCH havde det kommende ishockey-VM som deadline, men da projektet er færdigt før tid, kan ankomstbygningen allerede tages i brug på tirsdag i forbindelse med den udsolgte Metallica-koncert i Jyske Bank Boxen.

Anden etape af Fremtidens MCH er primært finansieret af Herning Kommune med 50 millioner kroner og har fokus på udenomsarealerne, herunder beplantning og parkeringsforhold. Denne del skal stå færdig inden VM i herrehåndbold i januar 2019. Arbejdet forventes påbegyndt umiddelbart efter IIHF Ishockey VM 2018.


Se flere billeder