03-11-2016  - MCH PRESSE/Maria Lange

Fokuseret FoodTech samler 8.675 fagfolk

Fokuseret FoodTech samler 8.675 fagfolk

Der blev demonstreret maskiner og gået i detaljer blandt de 297 udstillere på FoodTech 2016. Foto: MCH/Torben Worsøe.

Efter tre travle dage med besøgsfremgang, 297 udstillere, royalt besøg, prisuddelinger og et stort aktivitetsprogram satte FoodTech torsdag punktum efter en veloverstået fagmesse i MCH Messecenter Herning.

FoodTech 2016

1.-3. november 2016 samlede FoodTech fødevareindustrien i MCH Messecenter Herning til tre dage med fokus på de nyeste trends og løsninger. Under FoodTech kunne besøgende opleve International Food Contest, EHEDG-verdenskongressen, FoodTech Student Challenge, Science Street, FoodLab, to inspirerende produktionslinjer og meget andet.

Nordeuropas største fagmesse for fødevareteknologi sluttede torsdag eftermiddag efter tre dage med et stjernespækket aktivitetsprogram. Den 11. udgave af messen bød således på besøg fra H.K.H. Prins Joachim, 297 veloplagte udstillere, 77 produktnyheder, innovationskonkurrencen FoodTech Challenge, International Food Contest, flere prisoverrækkelser, et væld af konferencer og meget andet.

De rigtige besøgende
Hos udstillerne var der generelt stor tilfredshed at spore efter nogle veloverståede messedage:

- Det har været en vild succes. Der har simpelthen været så mange mennesker forbi, der gerne vil have vores nye teknologi, så for os har FoodTech været den bedste messe i Skandinavien, sagde Jimmy K. Larsen, managing director i Jimco A/S.

Han blev suppleret af Kenneth Robert Pilheden, area sales manager i JVL Industri Elektronik A/S:

- FoodTech er en meget fokuseret messe i forhold til mange andre store og brede industrimesser. Det er de rigtige kunder, der kommer her, og det er også det rigtige sted for os at få inspiration fra de andre udstillere, sagde Kenneth Robert Pilheden, og tilføjede:

- Allerede den første dag kom den kunde som gør, at messen betaler sig, så det kunne jo ikke være bedre.

FoodTech 2016 blev besøgt af 8.675 personer. Dermed tegner messen sig for en besøgsfremgang på knap fem procent.

FoodTech følger tiden
Hos ledelsen i MCH var der også stor tilfredshed efter en veloverstået messe.

- Vi glæder os over de mange positive tilkendegivelser fra både udstillere og besøgende, om at FoodTech med International Food Contest, FoodTech Challenge, 297 udstillere og EHEDG-verdenskongressen følger tiden, og har formået at samle fødevarebranchen og budt på produktnyheder, ny teknologi og vidensdeling, sagde Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S og fortsatte:

- Der skal lyde en stor tak til både udstillere og samarbejdspartnere, der som altid har gjort sig umage, og igen har været med til at gøre FoodTech 2016 til fødevarebranchens mødested. Vi glæder os allerede nu til at se alle igen i 2018.

Hæder til studerende
På sidstedagen af FoodTech blev innovationskonkurrencen FoodTech Challenge – sponsored by Damstahl også afgjort. Her blev det Team AAK, der løb med sejren efter tre dages intensivt arbejde, hvor de var blevet stillet til opgave at finde ud af, hvordan fremtiden vil se ud for sunde plantebaserede mejeriprodukter. Teamet havde fundet frem til en løsning, hvor de ved hjælp af vand og alger kunne fremstille vegetabilske mejeriprodukter, som både er bæredygtige og sunde.

- Hvis alle skal kunne spise is i 2050, så kan vi ikke bare bruge køernes mælk. Vi er nødt til at udnytte klodens ressourcer bedre, og det kan vi for eksempel gøre ved at lave vegetabilske mejeriprodukter, sagde Nellie Rindorf fra det vindende team fra AAK.  

Flere end 1.800 studerende havde ansøgt om at deltage i FoodTech Challenge 2016. 50 studerende blev udvalgt, hvoraf fem studerende fra henholdsvis Danmark, Grækenland, Indonesien og Holland var på det vindende team fra AAK.

Næste FoodTech finder sted 13.-15. november 2018 i MCH Messecenter Herning. 


Se flere billeder