10-02-2018  - MCH Presse

Folk og røvere i Kardemomme By spiller for fulde huse

Folk og røvere i Kardemomme By spiller for fulde huse

Den udsolgte familiemusical, Folk og røvere i Kardemomme By, opføres i vinterferien i MCH Herning Kongrescenter. Foto: MCH/Tommas Hviid.

Lørdag formiddag åbnede dørene til premieren på MCH's populære og totalt udsolgte familiemusical "Folk og røvere i Kardemomme By". Både små og store blev fortryllet af teatermagien fra den medrivende forestilling, der opføres i vinterferien i MCH Herning Kongrescenter.

Musicalen bygger på Thorbjørn Egners klassiker af samme navn
Instruktør: Kim Harris
Korleder: Rasmus Steenberg
Ca. 25 medvirkende.

Hele byen, de tre røvere Kasper, Jesper og Jonathan, politimester Bastian, tante Sofie og alle de andre rare, skøre og hyggelige beboere i Kardemomme, var samlet i MCH's egenproducerede familiemusical. Både børn og voksne lod sig fortrylle af den farverige og morsomme musical, der lørdag havde premiere og hele vinterferien, mellem 10.-15. februar 2018, spiller for fulde huse i MCH Herning Kongrescenter.

Musical for hele familien
Sammen med byens beboere og en perlerække af kendte sange som "Røversangen", "Hurrasangen" og "Papegøjesangen" med et nyt, latin-musikalsk twist fra kapelmester og korleder Rasmus Steenberg, kunne publikum nyde og nynne med på Thorbjørn Egners elskede fortælling:

- Folk og røvere i Kardemomme By var god og rigtig sjov. Det allerbedste var sangene, som vi også sang med på, siger 6-årige Maja Dahl, der havde taget hele turen fra Viborg til musicalpremieren sammen med sin søster, Ida Dahl på 4 år og sin mor, Lisa Dahl:

- Forestillingen var super god, og der var en god stemning. Man bliver virkelig draget ind i fortællingen både som barn og som voksen. Vi har netop læst bogen, så vi kendte lidt til historien. Derfor er det også genkendelsesglæde at se og høre den igen, siger Lisa Dahl.

En festlig og lærerig fortælling
Det er både erfarne skuespillere og nye talenter fra hele Jylland, der lørdag og i ugens løb vil vække byen til live i Herning. Her er teatersalen i MCH Herning Kongrescenter forvandlet til en lille idyllisk by, hvor alting ånder fred og hygge med Kardemommefest, sang, musik og en talende kamel, der også kan synge og danse.

De eneste der spolerer freden, er de tre frække røvere Kasper, Jesper og Jonathan, der lister sig afsted på tå for at stjæle og lave ballade. Den godmodige Politimester Bastian tør ikke arrestere dem, da de har en løve som kæledyr. Men en dag kommer de på dybt vand, da de stjæler skrappe Tante Sofie. Hun sætter dem alle tre på plads og tvinger dem til at vaske sig. Alt ender dog godt og lykkeligt, da de tre røvere slukker ildebranden i Tobias' tårn og redder hans hund og papegøje samt alle de andre beboere i Kardemomme By.

Overvældende interesse
Interessen for den hyggelige fortælling har været så stor, at MCH i løbet af januar satte to nye ekstra forestillinger til salg, og primo februar blev alt meldt udsolgt. Alle beboerne i Kardemomme By kan således glæde sig over at spille for fulde hus hele vinterferien - og det kunne også mærkes i den intime teatersal, hvor temperaturen steg et par grader i takt med, at den gode stemning spredte sig.

- Vi er meget taknemmelige over den store interesse for vores familiemusical igen i år. Stemningen blandt publikum var fantastisk, og der blev både grint, klappet og sunget under forestillingen. Folk og røvere i Kardemomme By er populær hos både børn og voksne, for dem der kender historien og for nybegyndere i universet. Og det beviste premieren lørdag formiddag, siger Stina Tang Frandsen, projektleder for MCH Musicals.

Gratis ferieaktiviteter før musicalen
Traditionen tro slår Kongrescenteret dørene op en time før forestillingen, hvor foyeren danner ramme om et væld af gratis aktiviteter og konkurrencer for hele familien. Her kan man blandt andet deltage i tegnekonkurrence, LEGO-konkurrence samt gå på skattejagt og få en ansigtsmaling. Hver dag præmieres vinderne af de forskellige konkurrencer.

"Folk og røvere i Kardemomme by" kan opleves i MCH Herning Kongrescenter 10.-15. februar. Efter spilleperioden i Herning drager hele musicalholdet til Aalborg Kongres og Kultur Center 17.-18. februar, hvor alle fire forestillinger også er udsolgt. 

I vinterferien kan man stadig sikre sig billet til det magiske skøjteshow Disney On Ice i Jyske Bank Boxen 17.-18. februar 2018. Der er også sjove og musikalske oplevelser i vente i optakten til foråret, når Motor Mille & Band gæster Herning 21. april 2018. 


Se flere billeder