02-04-2021  - MCH Presse

Folketinget udpeger Georg Sørensen til ekspertgruppe

Folketinget udpeger Georg Sørensen til ekspertgruppe

Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S

MCH-direktør Georg Sørensen er medlem af den hurtigt arbejdende ekspertgruppe, der skal vurdere, hvordan større forsamlinger og arrangementer kan afholdes sundhedsmæssigt forsvarligt.

De øvrige medlemmer i ekspertgruppen er:

  • Henrik Ullum, Direktør i Statens Serum Institut
  • Søren Brostrøm, Direktør i Sundhedsstyrelsen
  • Jens Lundgren, Professor, Infektionsmedicinisk klinik, Rigshospitalet
  • Lone Simonsen, Professor, Folkesundsvidenskab, forsker i Pandemier og Modeller, RUC
  • Politiinspektør Morten Anker Jensen, Sydøstjyllands Politi.
  • Jakob Jensen, Adm. direktør i DBU
  • Signe Lopdrup, Adm. direktør, Roskilde Festival-gruppen.
  • Peter Mark Lundberg, Direktør i Dansk Teater
  • Christian Folden Lund, Interrim CEO i BC Hospitality Group.

I den politiske rammeaftale af 22. marts 2021 om plan for genåbning af Danmark blev det blandt andet besluttet, at en hurtigt arbejdende ekspertgruppe skal komme med forslag til, hvordan der kan afholdes større arrangementer og større forsamlinger så som festivaler, messer, kongresser, koncerter, idrætsbegivenheder mv. på sundhedsmæssig forsvarlig vis.

Ekspertgruppen, der onsdag holdt sit første møde, består af sundhedsfaglige eksperter, politiet samt repræsentanter for kultur, idrætsliv, messer og konferencer. Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S er udpeget som et af de ti medlemmer i ekspertgruppen.

I en pressemeddelelse fra Regeringen siger Erhvervsminister Simon Kollerup:

- Hver dag bliver flere og flere danskere vaccineret, og i takt med det kan vi gradvist og kontrolleret åbne mere af dansk erhvervsliv op igen. Det er godt og nødvendigt, for nedlukningen på grund af corona har utvivlsomt skabt en ekstremt svær situation for danske virksomheder. Derfor glæder jeg mig også over, at vi nu er nået til et punkt, hvor vi skal finde ud af, hvordan vi kan samles flere mennesker igen. Det er afgørende for vores messe- og konferenceaktivitet over hele landet, at de kan åbne dørene for et større antal mennesker. Og det er ikke mindst vigtigt for, at flere danskere kan komme i arbejde igen. Jeg ser frem til at modtage ekspertgruppens anbefalinger, så vi snarest muligt kan skabe en klarhed for fremtiden for de danske messe- og konferencecentre.

Kollerup suppleres i samme pressemeddelelse af Kulturminister Joy Mogensen:

- Ekspertgruppen er i dag (onsdag, red.) mødtes for at tage hul på det vigtige arbejde med, hvordan vi sundhedsmæssigt forsvarligt kan afholde større arrangementer. Regeringen ser frem til ekspertgruppens anbefalinger, så vi kan få en sundhedsmæssig vurdering af, hvordan vi kan planlægge bl.a. festivaler, koncerter og få publikum tilbage til superligaen.

Ekspertgruppen skal præsentere sit forslag medio april 2021. Regeringen indkalder efterfølgende til forhandlinger med aftaleparterne bag rammeaftalen.