18-03-2018  - MCH PRESSE

Foodexpo åbnet med fokus på alle seks sanser

Foodexpo åbnet med fokus på alle seks sanser

Den officielle åbning af Foodexpo 2018 blev foretaget af (fra venstre) administrerende direktør i MCH A/S, Georg Sørensen, administrerende direktør for Økologisk Landsforening, Helle Borup Friberg, miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen og administrerende direktør for HORESTA, Katia Østergaard. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Den ottende udgave af fødevaremessen Foodexpo åbnede søndag i MCH Messecenter Herning til tre dage med gastronomiske sanseoplevelser i fokus. Dagen bød på et væld af faglige aktiviteter samt overrækkelsen af prestigefyldte priser.

Nordens største fødevaremesse Foodexpo inviterede søndag branchen indenfor i MCH Messecenter Herning til et sanseligt oplevelsesunivers med 571 passionerede udstillere, produktnyheder, inspirerende trendzoner samt et stort aktivitetsprogram med foredrag og traditionsrige fagkonkurrencer.

Og det var blandt andet sanserne, der blev bragt i spil, da Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S, bød velkommen søndag morgen og gav sit bud på den sjette sans:

- Vi har brug for at mødes, opleve, sanse og mærke hinanden. Det er netop det, Foodexpo kan. Vi kan se frem til tre dage med alle seks sanser i brug, hvor vi ser, hører, dufter, smager, mærker og oplever den personlige magi, der opstår, når mennesker mødes, sagde Georg Sørensen i sin åbningstale og sendte samtidig en hyldest til de mange deltagere i messens fagkonkurrencer samt en tak til udstillere og samarbejdspartnere:

- Alt dette bliver traditionen tro kombineret med faglige konkurrencer på allerhøjeste niveau. Dansk og nordisk gastronomi er i verdensklasse, og vi er stolte over at kunne huse de bedste kokke og tjenere samt de bedste indenfor både chokoladekunst, bager-, konditor- og slagterfagene. Også en stor tak til udstillerne og de 14 brancheorganisationer, som står bag messen. Foodexpo er med jeres opbakning et fagligt og personligt samlingspunkt for fødevarebranchen, sagde Georg Sørensen.

Et udstillingsvindue for branchen
Det var miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen, som søndag erklærede messen for officielt åben. I sin åbningstale betragtede ministeren blandt andet Foodexpo som et udstillingsvindue med fødevarer, gastronomi, oplevelser, industri og internationalisering.

- Vi har et udstillingsvindue med noget, der er værd at se på, og noget hvor vi også internationalt kan sætte en dagsorden. Omkring 30 forskellige nationaliteter kommer hertil. Det er derfor enormt vigtigt, at vi har et mødested som Foodexpo og et internationalt kontaktpunkt, hvor der dels handles og inspireres, og hvor vi hører, hvad der foregår i branchen, sagde Esben Lunde Larsen og introducerede samtidig regeringens nye Gastro 2025-strategi, som lanceres til foråret og sætter gastronomien i selvstændigt fokus.

Danske fødevarer og økologisk fremtid i fokus
Ved åbningen talte også Katia Østergaard, administrerende direktør for HORESTA, og Helle Borup Friberg, administrerende direktør for Økologisk Landsforening. 

- I dag ser vi fødevarer, gastronomi og måltider som en oplevelse, men vi kan kun lave smukke, fantastiske måltider fra kokke- og restaurationsbranchens side, når vi har de rigtige råvarer produceret af vores fødevareerhverv, sagde Katia Østergaard i sin tale.

Udover det øgede fokus på danske fødevarer er hele tre messehaller for første gang nogensinde forvandlet til en økologisk storby for at hylde økologien og det økologiske fællesskab. Og det bragte glæde og stolthed hos den administrerende direktør for Økologisk Landsforening:

- Foodexpo er startskuddet til en rekordstor øko-satsning. Jeg er stolt og glad for at kunne byde velkommen til 5.500 kvadratmeter med fremtidens økologiske løsninger. ØKO-hallerne på Foodexpo er et nytænkende, sanseligt oplevelsesunivers, som peger imod en økologisk fremtid, sagde Helle Borup Friberg fra talerstolen.  

Overrækkelse af prestigefyldte priser
Åbningsdagen blev afsluttet med hæder og hyldest, da Danmarksmesterskabet for professionelle kokke og tjenere blev afviklet for 27. gang. Her stod ti af landets største gastronomiske talenter og fem af landets bedste tjenere klar ved finalebordene i den benhårde dyst om de eftertragtede priser Årets Kok og Årets Tjener 2018.

Jesper Dams Hansen fra Restaurant Babette vandt den gastronomiske anerkendelse og titlen som Årets Kok, mens den prestigefyldte pris som Årets Tjener gik til Nicolai Martens fra Restaurant Kong Hans Kælder.

Blandt andre imponerende fagkonkurrencer bød dagen på Callebaut Chocolate Hero med årets tema ”Make it sparkle”, hvor deltagerne kreerede kager baseret på nutidens trends og en tydelig smag af chokolade. Prisen gik til Daniel Kruse fra Restaurant Molen i Nexø. 

Foodexpo finder sted i MCH Messecenter Herning 18.-20. marts 2018.

 

Læs mere om Foodexpo


Se flere billeder