15-03-2018  - MCH PRESSE

Foodexpo byder på 55.000 m2 gastronomiske oplevelser

Foodexpo byder på 55.000 m2 gastronomiske oplevelser

MCH Messecenter Herning åbner dørene til Foodexpo 18.-20. marts 2018. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Søndag inviterer Foodexpo for ottende gang indenfor til et gastronomisk oplevelsesunivers i MCH Messecenter Herning. Messen byder denne gang på 571 veloplagte udstillere og et væld af produktnyheder.

10 haller, 571 udstillere, imponerende fagkonkurrencer, inspirerende foredragsholdere, trendzoner og alt det bedste fra den gastronomiske verden. Dét er opskriften på Nordens største fødevaremesse, Foodexpo, som på søndag åbner dørene og byder branchen indenfor i MCH Messecenter Herning. Her vil miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen stå for den officielle åbning af messen, og derefter venter tre aktivitetsspækkede dage med fødevarer i fokus.

Uanset om man ønsker et indblik i de nyeste madtrends eller viden om, hvordan man skaber nye smagsoplevelser med fokus på bæredygtighed, så lover projektleder for Foodexpo, Carina Høgsted Kirkegaard, at der bliver rig mulighed for at hente ny viden på Foodexpo:

- Foodexpo kommer til at bugne af inspiration. Vi har udvidet med to ekstra haller i forhold til i 2016, så denne gang fylder vi 55.094 kvadratmeter med spændende produktnyheder, veloplagte udstillere, trendområder, fagkonkurrencer og masser af lærerige foredrag. Så der bliver absolut noget at se frem til, siger Carina Høgsted Kirkegaard.

Fokus på trends og tendenser
Flere danske og internationale foredragsholdere deler ud af deres viden på messens forskellige trendområder, og besøgende kan dermed se frem til at blive opdateret på branchens seneste trends og tendenser.

I det nye unikke hotelevent The Lobby udfordrer foredragsholderne hotelbranchens traditionelle tankegang, mens trendspotter Anette Eckmann sætter den bevidste forbruger i centrum i trendcaféen Madtemplet. I Food Gallery kan de besøgende opleve verdensberømt fotokunst i et æstetisk og visuelt udstillingsunivers, hvor mad og kunst smelter sammen. Derudover kan man opleve et bredt program med spændende oplæg, heriblandt sundhedsguruen Umahro Cadogan og den populære madblogger Mette Løvbom - bedre kendt som SalatTøsen.

Også Foodexpos mange udstillere stiller skarpt på tidens trends med et stort fokus på økologi, bæredygtighed, vegansk kost og meget mere. Man kan her opleve ENORM, der bringer insekter på menuen, Superfood fra Urtekram, der skaber måltider som mætter og giver fornyet energi, samt UL UL by Lund Ulstrup, der med deres håndlavede designs inspirerer det nordiske køkken.

Det gode håndværk hædres
Udover at suge til sig af inspiration blandt trendzoner, foredrag og et væld af udstillere kan de besøgende også overvære imponerende fagkonkurrencer, som har stolte traditioner på Foodexpo. Her dyster de dygtigste fagfolk om prestigefyldte titler som Årets Kok, Årets Tjener, Nordens Bedste Kok og Nordens Bedste Tjener, og man kan som tilskuer også lade sig imponere af de dygtige fagfolk, der dyster i en række konkurrencer indenfor bager-, konditor- og slagterfag.

Det gode håndværk bliver ligeledes til at få øje på, når Callebauts traditionsrige chokoladekonkurrencer løber af stablen med både DM i Chokolade for kokkeelever og Callebaut Chocolate Hero.

Foodexpo 2018 kan opleves 18.-20. marts i MCH Messecenter Herning.