01-12-2023  - MCH Presse

Foodexpo fejrer jubilæum med flere spændende nyheder

Foodexpo fejrer jubilæum med flere spændende nyheder

Til marts samler Foodexpo igen fødevarebranchen i MCH Messecenter Herning. Foto: MCH/Lars Møller.

Områderne Outdoor og Butikstorvet hører til nyhederne, når den tiende udgave af Foodexpo løber af stablen i MCH Messecenter Herning 17.-19. marts 2024. Og blandt udstillerne er forventningsglæden allerede nu stor forud for næste års udgave af Nordens største fødevaremesse.

Menuen tager form: Foruden hundredvis af udstillere og et omfattende aktivitetsprogram udgøres næste års jubilæumsudgave af Foodexpo blandt meget andet af nyhederne Outdoor og Butikstorvet. Førstnævnte fokuserer på udeliv og udendørsservering, sidstnævnte beskæftiger sig med detailhandlen, og som en helt tredje nyhed byder messen desuden på et modeshow med arbejdsbeklædning i centrum - alle tiltag, der er blevet taget godt imod i messelandskabet.

- Vi er rigtig glade for den store opbakning fra både nye og velkendte udstillere og samarbejdspartnere, og vi glæder os meget til igen at samle hele fødevarebranchen i Herning. Derudover sætter vi stor pris på opbakningen til vores nye, digitale udstillerplatform, MCH365, og messens nye områder Outdoor og Butikstorvet, lyder det fra projektleder i MCH A/S Carina Høgsted Kirkegaard, der samtidig konstaterer, at Foodexpo med næste års messe kommer op på 10 messer på 20 år.

Netop jubilæet markeres blandt andet med velkomstdrinks ved indgangene, jubilæumsromkugler, jubilæumsmiddag for udstillerne og en tidslinje med højdepunkter fra hvert år.

Det nye Outdoor-område ser nærmere på, hvordan udendørsarealer kan anvendes, og hvordan der skabes oplevelser i såvel naturen som under åben himmel generelt - her vil være fokus på alt lige fra meditation til te-ceremonier. Og Butikstorvet er skabt i samarbejde med messens samarbejdspartnere inden for detailbranchen og byder på et event- og udstillingsområde med blandt andet boder, spisested, workshops, foredragsscene samt konkurrencer.

Modeshowet med arbejdsbeklædning består af to daglige catwalks, hvor tøjet præsenteres i glamourøse rammer, og desuden vil der være en podieudstilling af tøjet og skoene, som stilles til rådighed af udstillere på messen.

Udstiller: Noget af det fineste at samles på Foodexpo
Netop blandt udstillerne på næste års jubilæumsudgave af Foodexpo er forberedelserne til messen i fuld gang, og forventningerne er i top - endelig samles branchen igen på Nordens største fødevaremesse, og det er noget, der ses frem til.

- At fødevarebranchen i bred forstand samles på Foodexpo er noget af det fineste - jeg er vild med, at messen både favner store, etablerede virksomheder og små foretagender på vej frem og på den måde rummer det hele, konstaterer Sophie Kirkegaard, der er butik- og eventchef i Andersen Winery.

Vineriet, der ligger i Mols Bjerge og netop er blevet økologi-certificeret, fremstiller mousserende vine baseret på lokale råvarer, herunder frugter og bær. Virksomheden har tidligere udstillet på Foodexpo og stiller denne gang op i opgraderet form med flere folk end tidligere i håb om at have ekstra god tid til at præsentere produkter og både pleje og etablere relationer.

- Håbet er, at vi får de vigtigste visitkort med hjem, og at vi kommer i dialog med restauranter, der vil tage vores vine ind på menuen. Men vi er også på udkig efter kroer og badehoteller, der kan se en idé i at have én eller flere af vores flasker på menukortet. Derudover glæder vi os til at blive inspireret og til at møde eksisterende samarbejdspartnere og opdatere dem på, hvad vi aktuelt arbejder med, lyder det fra Sophie Kirkegaard, der oplyser, at Foodexpo bliver det første sted, Andersen Winery præsenterer sine nye, økologiske produkter.

Alle aspekter af fødevarebranchen
Jubilæumsudgaven af Foodexpo breder sig over 10 haller og beskæftiger sig med alle aspekter af fødevarebranchen - fra gastronomi og specialiteter til vin og spiritus, fra møbler og interiør til køkken og borddækning, fra kaffeautomater og tekstiler til IT og betalingssystemer og fra startups til foodservice og detailhandel. Derudover er den grønne omstilling central på messen, som blandt andet byder på Naturens Spisekammer - en hal, der fokuserer på bæredygtighed samt økologiske og plantebaserede fødevarer.

Foodexpo 2024, den tiende udgave af Foodexpo på 20 år, trakterer desuden med flere spisesteder, workshopområder, foredrag og debatter samt ikke mindst en lang række fagkonkurrencer - heriblandt de særdeles prestigefyldte Årets Kok og Årets Tjener samt Danmarks Bedste Romkugle.

Foodexpo finder sted i MCH Messecenter Herning 17.-19. marts 2024. Læs mere på foodexpo.dk.


Se flere billeder