07-03-2016  - MCH Presse

Foodexpo fra land med hæderspriser og travlhed

Foodexpo fra land med hæderspriser og travlhed

Nordens største fødevaremesse åbnede med et brag i MCH Messecenter Herning søndag. Mange valgte at besøge messen og opleve det store aktivitetsprogram, som blandt andet bød på den 25. udgave af konkurrencen om titlen som Årets Kok

Fakta:

 • Foodexpo foregår i MCH Messecenter Herning fra 6. til 8. marts 2016.
 • Se det store aktivitetsprogram og listen over de 498 udstillere på www.foodexpo.dk.

Her ses alle finalister i de tre konkurrencer nævnt i tilfældig rækkefølge:


Danmarks bedste hønsesalat:

 • Slagter Jacob, Kalundborg
 • Slagteren i Højslev
 • Slagter Holmberg, Aalborg
 • Jens Christian Lundgaard, Humlebæk

 

Danmarks bedste grillpølse

 • Bitten Slagter, Hobro
 • Slagter Lund, Frederiksberg
 • Slagter Jacob, Kalundborg
 • Stoholm Slagter
 • Slagter Schmelling, Gilleleje


Danmarks bedste frikadelle

 • Albertslund Centerslagter
 • Pølsemageriet, Silkeborg
 • Slagteren på Møllevej, Thisted
 • Slagter Maltesen, Birkerød
 • Henrik Slagter, Dianalund

Straks efter åbningen af den 7. udgave af Foodexpo indtog mange interesserede besøgende messehallerne i Herning. Her kunne de opleve 498 udstillere, 358 nyheder og tage del i et stort aktivitetsprogram.

Åbningsdagens aktivitetsprogram bød blandt andet på indvielse af HEDE Hotel – et hotel inspireret af naturen omkring Herning, hvor udstillernes produkter præsenteres på en ny, inspirerende måde.
HEDE Hotel er også stedet, hvor Speakers Corner er at finde. Her havde blandt andre Chili Klaus i dag ordet, hvor han talte til et tætpakket publikum.

Chokoladekunst på to meter
Et andet sted i messehallerne, hvor publikum mødte talstærkt op, var i Hal M, hvor interesseren for at overvære Danish Showpiece Competetion var stor. Tre hold dystede i konkurrencen, hvor der blev skabt spiselig chokoladekunst på op til to meter i højden.

Vinderne af konkurrencen blev fundet efter fire timers intensivt chokoladearbejde og lang votering af dommerne. Førstepræmien gik til Palle Sørensen og assistent Tobias Hamann-Pedersen, kendt fra DR-programmet Den Stor Bagedyst.

- Jeg har brugt 550 timer på at udvikle skulpturen, mens jeg har passet et arbejde ved siden af. Nu er jeg glad og virkelig træt, sagde en lykkelig Palle Sørensen.

Konkurrencens andenplads gik til Andreas Overgaard fra Le Glace med assistent Thomas Bastholm. Tredjepladsen fik Ronnie Holm fra Hotel- og Restaurantskolen i København med assistent Kathrine Malling Vigand Christensen.

Årets Kok og Årets Tjener
På Foodexpos første dage blev også de præstigefyldte titler Årets Kok og Årets Tjener uddelt. Årets Kok, som i år fejrer sit 25 års jubilæum, er Danmarksmesterskabet for professionelle kokke og årets begivenhed i den gastronomiske verden.

Vinderen af Årets Kok 2016 blev 30-årige Mikkel Laursen fra Restaurant Mellemrum i Århus. Andenpladsen gik til Magnus Mondrup Knudsen fra Formel B på Frederiksberg, mens Rasmus Kofoed Sørensen fra Radisson Blu Scandinavia Hotel, København, fik tredjepladsen.

Året Tjener blev 33-årige Peter Pepke fra Kong Hans Kælder, København. Andenpladsen i den konkurrence gik til Helle Barnholt, Restaurant Lieffroy, Nyborg, mens Simon Bjerre-Pedersen, Norsminde Kro i Odder fik tredjepladsen.

Danmarks bedste frikadelle kommer fra Thisted
Er der noget bedre end mors frikadeller? Ja, det er der åbenbart, hvis de altså kommer fra Slagteren på Møllevej i Thisted. Slagterens hjemmelavede frikadeller vandt nemlig søndag titlen som Danmarks Bedste.

Samme dag blev også Danmarks Bedste Grillpølse samt Danmarks Bedste Hønsesalat fundet. De to titler vand henholdsvis ”Oksegriller med Chili” fra Slagter Schmelling, Gilleleje, og ”Baggers Hjemmelavede Hønsesalat” fra Jens Christian Lundgaard i Humlebæk.

Interessen for de tre konkurrencer, som alle blev arrangeret af Danske Slagtermestre, var stor. Publikum viste stor interesse i både at smage, stille spørgsmål og afgive stemme i hver af de tre konkurrencer.

Konkurrencerne blev afviklet på et af Foodexpos fem temaområder, Butikstorvet. Området er opbygget som en stor specialvarebutik, som samler udstillere inden for kategorierne bager, slagter, fisk og ost. Således står Danske Slagtermestres medlemmer side om side med medlemmer af Ostehandlerforeningen for Danmark, Danmarks Fiskehandlere og Bager- og Konditormestre i Danmark.