06-03-2016  - MCH Presse

Foodexpo i markant fremgang

Foodexpo i markant fremgang

Foodexpo blev åbnet med et brag af Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen, Stop Spild Af Mad stifter Selina Juul, formand for Økologisk Landsforening Per Kølster og administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen

Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen åbnede søndag Foodexpo 2016. Over de næste dage samles passionerede fødevare-professionelle fra ind- og udland i MCH Messecenter Herning til den 7. udgave af Nordens største fødevaremesse.

Fakta om Foodexpo:

  • Foodexpo er Nordens største fødevaremesse denne gange med 498 udstillere, 358 nyheder på Foodexpo News.
  • Messen foregår i MCH Messecenter Herning fra 6.-8. marts. Læs mere på www.foodexpo.dk.

Foodexpo er i fremgang. Da miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen søndag erklærede messen for åben, var det med 20 procent flere udstillere end ved seneste messe i 2014. Denne gang kan besøgende opleve hele 498 udstillere mod 420 sidst. Samtidig er det værd at bemærke, at de mange udstillere bringer et rekordsættende antal nyheder med sig. Hele 358 nye produkter er tilmeldt Foodexpo News på denne 7. udgave af Nordens største fødevaremesse.

I sit nye hverv som minister for miljø og fødevarer glædede Esben Lunde Larsen sig meget over at tage del i åbningen. Her lovede han, at branchen ville komme til at mærke ministerskiftet på flere områder, når han kommer lidt længere i sin ministerperiode. Blandt andet i form af mere fokus på fødevareturisme.

Esben Lunde Larsen betragtede Foodexpo som en bouillonterning af det bedste, branchen byder på:

- Det er en fantastisk samling af noget af det bedste, Danmark kan. Fødevareproduktion, fødevarebearbejdning, indretning og design. Så en samling af noget af det, der kendetegner os. Her er det muligt for mig at møde en meget, meget bred kreds af de aktører, som jeg arbejder sammen med fra slagtermestre til bagermestre til hele økologi sektoren, sagde ministeren.

Respekt for mad
Ved åbningen i ØKO-hallen var også Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening, og stifteren af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad, Selina Juul, på talerstolen. Selina Juul var begejstret for Foodexpos fokus på madspild blandt andet på temaområdet Madspild & Sundhed.

- Hvis vi respekterer dét, som vi putter i munden og er opmærksomme på at fodre vores maver og ikke vores skraldespande, er vi allerede godt på vej. Lad Foodexpo betegnes som den fødevaremesse i 2016, der fik fokus på mad med respekt, sagde hun i sin tale.

For første gang nogensinde er en hel messehal dedikeret til økologi. Og det var formanden for Økologisk Landsforening naturligvis stolt over og glad for:

- Her i ØKO-hallen glæder vi os til at vise mangfoldigheden af økologiske varer frem. Tak for samarbejdet, sagde Per Kølster fra talerstolen.

I alt byder Foodexpo på seks temaområder: ØKO-hallen, Madspild & Sundhed, Gastronomitorvet, Butikstorvet, WineExpo og HEDE Hotel. De 498 udstillere fordeler sig i otte messehaller.

Administrerende direktør for MCH Messecenter Herning, Georg Sørensen, sendte en stor tak til udstillere, samarbejdspartnere og de 14 brancheorganisationer, som bakker op om Foodexpo, i sin åbningstale:

- Foodexpo er med 498 udstillere og opbakning af brancheforeninger og -organisationer et etableret samlingspunkt, hvor fødevarebranchen mødes. Et samarbejde som bliver stærkere og stærkere, fordi sammenholdet er tilstede. Tak for formidabelt samarbejde, sagde han.Download (høj opløsning)