29-04-2020  - MCH Presse

Foodexpo udsættes til foråret 2021

Foodexpo udsættes til foråret 2021

Foodexpo udsættes til marts 2021. Foto: MCH/Tony Brøchner

Nordens største fødevaremesse, Foodexpo, flyttes nu til 21.-23. marts 2021. Udsættelsen imødekommer branchernes ønsker og sker med enstemmig opbakning fra samtlige 13 brancheforeninger og -organisationer.

Foodexpo finder sted 21.-23. marts 2021 i MCH Messecenter Herning.

Foodexpo er Nordens største fødevaremesse og afholdes fremover i de ulige år i MCH Messecenter Herning, og i de lige år gennemføres Madværkstedet i København, næste gang i 2022.

Fagmessen arrangeres i samarbejde med HORESTA, MLDK - Mærkevareleverandørerne, DF - Danmarks Fiskehandlere, Fødevareklubben, Kost og Ernæringsforbundet, LBI - Leverandørforeningen for Bagerimaskiner og inventar, BKD - Bager- og Konditormestre i Danmark, De Samvirkende Købmænd, DSM - Danske Slagtermestre, Nærbutikkernes Landsforening, BFS - Foreningen for Storkøkkenudstyr, BKC - Branchen for Kaffe- og Convenienceløsninger samt Foreningen Kantine & Køkken.

Seneste messe i 2018 blev besøgt af flere end 26.000 fagfolk fra såvel ind- som udland. Dette års Foodexpo skulle oprindeligt have været gennemført 22.-24. marts 2020 med flere end 550 udstillere og et rekordstort aktivitetsprogram med blandt andet 29 forskellige fagkonkurrencer. MCH og medarrangørerne arbejder intenst på at videreføre programmet til næste år.

Følg med på www.foodexpo.dk for løbende opdateringer.

Efter tæt dialog med samarbejdspartnerne bag Foodexpo udsættes Nordens største fødevaremesse nu til 2021 til den kendte termin i marts måned. Foodexpo arrangeres af MCH i samarbejde med de 13 førende brancheforeninger og -organisationer, der repræsenterer såvel messens udstillere som besøgende. Udsættelsen sker efter ønske og med fuld opbakning fra samtlige samarbejdspartnere.

Niels Jensen, direktør for brancheforeningen MLDK - Mærkevareleverandørerne, begrunder behovet for at udsætte messen til foråret:

- Vores branche er lige nu ramt både bredt og dybt af nedlukningen af Danmark, og det taler sammen med handelsmønstrene i branchen for at udskyde messen til næste år på marts-terminen, som vi kender. Jeg har derfor været i tæt dialog med MCH og bekræftet vores fulde opbakning til beslutningen om at udsætte messen til foråret 2021, hvor vi igen ser et stort behov i markedet og blandt vores medlemmer for at samles til fødevaremesse i Herning, siger Niels Jensen.

Steffen Hansen, sekretariatsleder i Brancheforening for Storkøkkenudstyr (BFS) og Brancheforening for Kaffe- & Convenienceløsninger (BKC), supplerer:

- I BFS og BKC mener vi, at en gennemførsel af Foodexpo i marts 2021 vil være bedst for både udstillere, leverandører og kunder, der på det tidspunkt forhåbentligt igen har fået gang i deres respektive forretninger og er tilbage på sporet efter coronakrisen, siger han.

Opbakningen er altafgørende
Den store opbakning fra samarbejdspartnerne og den store fælles arbejdsindsats i forhold til udsættelsen af Foodexpo glæder ledelsen i MCH.

- En messe skal til enhver tid afspejle en branches ønsker og behov. På Foodexpo har vi mange brancher samlet, og vi har derfor i fællesskab arbejdet indgående på at nå frem til det rigtige tidspunkt for messen. Vi takker de 13 brancheorganisationer og -foreninger for den gode og tætte dialog. Deres opbakning er altafgørende for Foodexpo, siger administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen.