10-12-2015  - MCH Presse

Foodexpo vil mindske madspild

Foodexpo vil mindske madspild

Nordens største fødevaremesse, Foodexpo, stiller skarpt på madspild og sundhed. Messen foregår i MCH Messecenter Herning fra 6.-8. marts 2016. Her kan besøgende møde eksperter og få inspiration til at mindske madspildet i deres produktion.

Fakta:

  • Foodexpo afholdes hvert andet år i MCH Messecenter Herning. Messen arrangeres af MCH i samarbejde med en komité bestående af 17 repræsentanter fra 14 toneangivende brancheforeninger inden for Foodservice og Catering, Hotel & Restaurant samt Detailhandel.
  • På Foodexpo 2016 deltager mere end 400 udstillere og ca. 25.000 besøgende.
  • ”Madspild og Sundhed” er at finde i Hal M, hvor også alle fødevareleverandørerne står samlet.

Over 700.000 tons spiselige fødevarer går årligt til spilde i Danmark. Fra 6. til 8. marts 2016 stiller Foodexpo, Nordens største fødevaremesse, skarpt på den problematik.
Med området ”Madspild og Sundhed”, som er udviklet i tæt samarbejde med landets førende eksperter, kan besøgende gøre sig klogere på madspild og især hvad, der kan gøres for at mindske det.

- Vi rykker os i den rigtige retning. De sidste fem år har vi i Danmark mindsket madspildet med 25 procent. Men der skal fortsat gøres meget, og det er godt og vigtigt, at Foodexpo igen sætter fokus på temaet, siger Selina Juul, grundlægger af organisationen Stop Spild af Mad. Hun fortsætter:
- Det er ikke blot frås med ressourcerne, det er også penge lige ud af vinduet, når vi smider mad ud. Mange kantiner og storkøkkener er i en rigtig god proces lige nu. Vi ser, at de får mindsket madspildet, og at mange vælger at bruge de sparede penge på at købe økologiske varer i stedet.

Selina Juul, som blandt andet blev kåret til Årets Dansker i 2014, står i spidsen for Foodexpos paneldebat, som også går i dybden med spild af mad.

Mindsk madspild med madspil

På ”Madspild og Sundhed” kan besøgende suge viden og ideer til sig fra nogle af messens spændende eksperter. Sundhedsekspert Michelle Kristensen, direktør for Madkulturen Judith Kyst, den folkekære kok Claus Holm og grundlæggeren af SuperJam, Fraser Doherty, hvis produkt er lavet udelukkende af frugt og bær, er blandt de, som deltager.

Takket være en interaktiv opbygning af området, har besøgende også mulighed for at søge viden på egen hånd. Det kan gøres ved hjælp af kortfilm, quizzer, spil og en tur i VærdikædeBanen. Banen giver et synligt eksempel på, hvor god man er til at minimere madspild i alle led i værdikæden.

Vi ønsker at give de besøgende en masse viden og konkrete ideer med her fra. Foodexpo er for alle, som lever af og arbejder med mad, og mindskning af madspild er relevant for hele branchen, siger projektleder Carina Høgsted Kirkegaard, MCH Messecenter Herning.

Overskudsmad fra VærdikædeBanen og fra messens udstillere går selvfølgelig ikke til spilde. Den tager kokkene fra Spisehuset Rub & Stub i kærlig behandling i kreationen af skønne retter. Overskydende mad indsamles hver eneste dag og går til Rub & Stub og fødevareBanken, som sørger for, at maden kommer videre ud til trængende.

Vi glæder os til at åbne dørene til en alsidig messe, som også byder på masser af nyheder, en eksklusiv vinsektion, køkkenrundvisning, stort butikstorv, masser af økologi og Gastronomitorvet, slutter projektleder Carina Høgsted Kirkegaard.

Yderligere information: Projektleder Carina Høgsted Kirkegaard, MCH, tlf. 99 26 99 86, mail: cak@mch.dk