13-11-2018  - MCH Presse

FoodTech er åbnet med udstillerfremgang

FoodTech er åbnet med udstillerfremgang

Årets åbningstaler Lone Ryg Olsen, CEO i Danish Food Cluster, åbnede FoodTech 2018 sammen med Jens Adler-Nissen, formand for dommerkomitéen for FoodTech Award, og Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S. Foto: MCH/Lars Møller

Den 12. udgave af FoodTech, Nordeuropas største messe for fødevareteknologi, slog tirsdag dørene op i MCH Messecenter Herning. FoodTech byder på tre dage med fokus på fødevareindustrien, konferencer, prisuddelinger og rekordmange aktiviteter.

Tirsdag morgen stod 309 udstillere klar til at fremvise fremtidens fødevareteknologi, da FoodTech åbnede dørene til den 12. udgave af fødevareteknologimessen i MCH Messecenter Herning. De mange udstillere og samarbejdspartnere bidrager endnu en gang til udstillerfremgang og rekordmange aktiviteter, og derfor benyttede Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S, også sin velkomsttale til at sende en stor tak til alle, der har været med til at udvikle messen.

- FoodTech har aldrig budt på så meget indhold som i år. De mange nyheder, som præsenteres hos udstillerne, og samarbejdspartnernes stærke udbud af vidensberigende aktiviteter og konferencer kombinerer faglighed, innovation, vidensdeling og det personlige nærvær, sagde Georg Sørensen.

Vinderen af FoodTech Award 2018 blev kåret
Som en del af den officielle åbning af FoodTech blev den eftertragtede FoodTech Award uddelt. 59 produkter var indstillet til prisen, og heraf var syv nomineret til FoodTech Awarden, som gives til den mest innovative og perspektivrige nyhed.

Dommerkomitéens formand, professor Jens Adler-Nissen, præsenterede de syv nominerede og overrakte herefter i fællesskab med Georg Sørensen prisen og 50.000 kroner til den vindende virksomhed, der blev Sani Membranes fra Allerød, som vandt for sit Benchtop Membranefilter VIBRO-L, et membranfiltreringsprincip.

- Det betyder utrolig meget for os at vinde FoodTech Award. Det er en meget stor cadeau. Prisen kan helt sikkert være med til at åbne nogle døre for os, så andre opdager, at vi findes. Vi er et meget lille firma, og vi har kun været i gang i fem år, så det er vigtigt for os at gøre vores navn kendt i branchen, sagde Henrik Hjelmsmark, direktør i Sani Membranes.

En særlig puls på FoodTech
Efter overrækkelsen tog årets åbningstaler Lone Ryg Olsen, CEO i Danish Food Cluster, ordet og takkede for invitationen til at åbne FoodTech 2018:

- FoodTech har altid været en helt særlig begivenhed. Det er Nordeuropas største messe for hele sektoren for fødevareteknologi, men det er også et sted, som summer på sin helt egen måde – hvor der både er de store proceslinjer og det store udvalg af lækre ostespecialiteter. Der er en særlig puls, en særlig summen, der er inspiration, der er mangfoldighed, og her ser man fødevareklyngen i al sin forskellighed og skønhed, sagde Lone Ryg Olsen og fortsatte:

- Lad FoodTech 2018 være stedet, hvor vi lærer af hinanden og finder nye partnere - hvor én plus én giver tre. Det er godt for forretningen, og det er godt for innovationen. God fornøjelse med FoodTech 2018.

Rekordmange aktiviteter på FoodTech
FoodTech 2018 byder også på tre dage med rekordmange aktiviteter. De besøgende fagfolk kan hente ny viden og inspiration i blandt andet den nye koncepthal Tech City i hal F, hvor foredrag, udstilling og ekspertsessioner suppleres med verdenskongressen om bæredygtigt vandforbrug IFC World Congress samt innovationskonkurrencen FoodTech Challenge & InnovateFood.dk, hvor 35 studerende og en række eksperter over tre dage vil finde løsninger på relevante problemstillinger fra branchen.

Foruden dette byder FoodTech også på fødevarekonkurrencen International Food Contest, hvor Danmarks bedste fødevareprodukter kåres, udstilling af de nominerede til ScanStar-prisen, et helt særligt FoodLab-område med laboratorieudstyr til fødevareindustrien samt konferencer om blandt andet hygiejnisk design, fødevarekontaktmaterialer og meget andet.

FoodTech finder sted 13.-15. november 2018 i MCH Messecenter Herning.

 


Se flere billeder