29-06-2016  - MCH Presse

FoodTech fyldes med oplevelser

FoodTech fyldes med oplevelser

Fødevareindustrien mødes i Herning på FoodTech '16 for at se på maskiner, udstyr og ingredienser. Foto: Tony Brøchner / MCH 2014

Populære gengangere som International Food Contest og FoodTech Challenge får på FoodTech'16 selskab af EHEDG-verdenskongressen, som via foredrag og workshops skal gøre deltagerne klogere på hygiejnisk fødevareproduktion

Fakta om Foodtech:

  • FoodTech 2016 forventes at have knap 300 udstillere og et besøgstal på cirka 8.000 fagfolk fra hele fødevarebranchen - heraf vil cirka 1.000 komme fra udlandet.
  • Yderligere information:
    Projektleder John Jensen, MCH, 
    jj@mch.dk, tlf. 9926 9938


Nordeuropas største fagmesse for fødevareteknologi er ved at gøre klar til 11. udgave af messen, som finder sted 1.-3. november 2016. Her kan fagfolk fra fødevarebranchen se frem til tre dage spækket med foredrag, networking og spændende aktiviteter i hallerne i MCH Messecenter Herning.

Verdenskongres i Herning
Som noget helt nyt lægger FoodTech i år lokaler til EHEDG-verdenskongressen inden for hygiejnisk design og fødevareproduktion. Kongressen afholdes fra den 2.-3. november i MCH Messecenter Herning og vil blandt andet indeholde oplæg om hygiejnisk design, fødevaresikkerhed og teknologi.

European Hygienic Engineering & Design Group, EHEDG, er en organisation af udstyrsproducenter, levnedsmiddelindustrien, forskningsinstitutter og offentlige sundhedsmyndigheder, der har som formål at fremme hygiejne i forbindelse med forarbejdning og emballering af levnedsmidler.

- Vi er rigtigt glade og stolte over, at EHEDG har valgt at placere verdenskongressen i MCH sammen med FoodTech. Udstillerne synes, at det er et rigtigt spændende tiltag, og jeg er sikker på, at vores besøgende får en helt unik mulighed for at hente nyttig viden om hygiejnisk fødevareproduktion, siger John Jensen, projektleder for FoodTech.  

Talent og idéer udvikles
Ligesom i 2014 er FoodTech Challenge igen en del af messeprogrammet. Her arbejder 50 udvalgte studerende fra landets skoler i en åben innovationskonkurrence, hvor de har tre dage til at udvikle den bedste idé inden for fødevareteknologi. De studerende arbejder i mindre teams, hvor hvert team får stillet en konkret opgave af en større, dansk virksomhed, og herefter er det de studerendes opgave at komme med det bedst tænkelige løsningsforslag til den givne case.

- FoodTech Challenge beviste i 2014 sit værd ved at tilføre de deltagende virksomheder betydelig viden på konkrete projektidéer, samtidig med at de studerende lærte at arbejde ud fra en forud defineret forretningsmodel. Derfor er det helt naturligt, at vi har valgt at fortsætte succesen i 2016, siger John Jensen, projektleder i MCH.

International fødevarekonkurrence
En velkendt klassiker på FoodTech 2016 bliver International Food Contest (IFC) i Hal L og M. Her vil producenter fra fødevarebranchen fremvise produkter inden for blandt andre kategorierne mejeri, vin, krydderurter, honning, øl, fisk og fjerkræ. I alt vil flere end 1.800 produkter blive bedømt. Alle produkterne kvalitetsvurderes ud fra faglige kriterier af en dommerjury, hvor de bedste bliver præmieret med ærespræmier, guld-, sølv- og bronzemedaljer.

- International Food Contest er en unik mulighed for fødevareproducenter til at få vist deres fremragende produkter frem. Bedømmelserne foretages af fagfolk, så det er den størst tænkelige ære at vinde en pris til IFC - og dermed kollegaernes respekt, siger Lars Johannes Nielsen, chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer og sekretær for International Food Contest.

International Food Contest har eksisteret siden 1920, hvor den gik under navnet Landsmejeriudstillingen. Dengang var der kun plads til mejerivarer, men i 2011 blev konkurrencen udvidet, så den også gav plads til andre produktkategorier.

Oplevelser for alle
Foruden EHEDG-verdenskongressen, FoodTech Challenge og International Food Contest kan de besøgende glæde sig til 'Science Street', hvor forskningsinstitutioner, universiteter og industrien mødes, FoodLab, hvor der bliver sat fokus på laboratorieudstyr til fødevareindustrien, og sidst men ikke mindst et proceslinjeområde, hvor der i samarbejde med Trepko bliver opstillet to proceslinjer, hvor besøgende kan se bægre blive fyldt, lukket, pakket i bakker og stablet på paller, mens en anden linje renser, fylder og lukker flasker.

 

Fødevareproducenterne havde på FoodTech '14 - 1.600 fødevarer til faglig bedømmelse. H.K.H. Joakim som er protektor på FoodTech er her rundt på messen, hvor det er muligt at smage på fødevarerne og få en faglig snak med producenterne. Foto: Tony Brøchner / MCH 2014