22-09-2022  - MCH Presse

FoodTech med ekstra fokus på bæredygtighed

FoodTech med ekstra fokus på bæredygtighed

Fødevareindustrien samles i MCH Messecenter Herning, når FoodTech 1.-3. november 2022 åbner dørene til tre dage med fokus på blandt andet vand- og energibesparelse. Foto: MCH/Lars Møller.

Vand- og energibesparelse, cirkularitet, genanvendelse og procesoptimering er i højsædet, når Nordens største fagmesse for fødevareteknologi FoodTech finder sted i MCH Messecenter Herning 1.-3. november 2022.

Der tages favntag med nogle af tidens største tendenser og udfordringer, når fødevareindustrien atter samles i forbindelse med FoodTech-messen i starten af november. Såvel øjeblikkets som fremtidens vand- og energiudfordringer bliver gennemgående temaer, lige som bæredygtighed generelt kommer til at spille en central rolle på messen.

- Fødevareindustrien er langt fremme i forhold til at skabe bæredygtige løsninger inden for vand- og energibesparelse, og vi glæder os til at være rammen omkring formidlingen af de mange spændende nyskabelser, som FoodTech byder på. I det hele taget ser vi frem til atter at samle fødevareindustrien til tre aktivitetsmættede dage, hvor vi har valgt, at mange af aktiviteterne har fokus på bæredygtighed, lyder det fra Thue Bjørslev Jensen, projektchef i MCH A/S.

Og der er i sandhed lagt op til vidensdeling ad libitum på FoodTech, hvor flere end 250 udstillere flankeres af et omfattende aktivitets- og konferenceprogram, som de besøgende kan tage del i.

Vand, plastic og hygiejne
Blandt de mange sideløbende aktiviteter finder man den internationale konference 'IFC Water Congress'. Missionen med den to dage lange konference er at være Nordeuropas foretrukne mødested for udveksling af anvendelsesorienteret viden om bæredygtigt vandforbrug og vandhåndtering. Under temaet 'Innovative vandløsninger' bliver der blandt andet mulighed for at høre, hvordan Danone, Carlsberg, Innocent og Arla Foods har haft succes med at gøre deres vandforbrug mere bæredygtigt. Konferencen er en del af det nye, vidensbaserede netværksområde IFC Water Congress Lounge, der rummer stande, et cafémiljø og en scene med inspirerende indlæg og spændende pitch af projekter fra vandsektoren.

Konferencen 'Plastemballage - nu og i fremtiden' er inddelt i de tre moduler 'Producentansvar på emballage og sorteringsteknologi', 'Design til genanvendelse' og 'Genanvendelse til fødevarer i høj kvalitet'. Konferencen, der strækker sig over en halv dag, giver deltagerne indsigt i nutidens udfordringer og muligheder inden for genanvendelse af og cirkularitet med plastemballage, lige som der ses nærmere på forventningerne til fremtiden.

'EHEDG' (European Hygienic Engineering & Design Group) er ligeledes en halvdagskonference, og her er emnet hygiejniske processer. Konferencen bliver holdt som en art symposium, hvor en række eksperter taler om emnet.

Tradition, passion og entusiasme
Faglig stolthed, passion og entusiasme bliver nogle af nøgleordene, når FoodTech traditionen tro danner rammen om mejeribranchens populære tilløbsstykke 'IFC - International Food Contest', der byder på smagsprøver, faglige bedømmelser af mejeriprodukter og en udstilling af vinderen af Gourmetprisen.

DiaLabXpo, der er en del af FoodTech henvendt til laboratorie- og diagnostikbranchen og byder på 40 udstillere og et konferenceprogram, går ligeledes i dybden med grønne løsninger, cirkulær økonomi, genanvendelse og bæredygtighed.

FoodTech byder derudover på et seminar med ny viden om og forretningsmodeller til elektrificering i produktionsanlæg, lige som man på messens Speak Up-scene kan opleve faglige indlæg og udstillere præsentere produkter, processer og løsninger - alt sammen inden for temaerne reducering, genbrug og genanvendelse.

FoodTech finder sted i MCH Messecenter Herning 1.-3. november 2022.