22-02-2016  - MCH Presse

FoodTech succes-konkurrence fordoblet

FoodTech succes-konkurrence fordoblet

De glade vindere Team Dupont fra FoodTech 2014. I år bliver konkurrencen FoodTech Challenge fordoblet med 50 deltagere. FoodTech afholdes 1.-3. november 2016 i MCH Messecenter. Foto: MCH/Tony Brøchner

Damstahl står igen bag, når fremtidens teknologi- og fødevareudfordringer er på dagordenen under efterårets FoodTech Challenge i fordoblet udgave. Succeskonkurrencen imødekommer behovet for udvikling af tekniske løsninger for at styrke konkurrenceevnen, og giver industrien mulighed for at se, hvad fremtidens medarbejdere kan tilbyde.

Fakta:

  • FoodTech er Nordeuropas største fagmesse for fødevareteknologi
  • I 2014 blev messen besøgt af 8.288 højt kvalificerede beslutningstagere
  • Messen afholdes næste gang fra 1.-3. november 2016 i MCH Messecenter Herning
  • Læs mere på foodtech.dk

Et proteinprodukt med indbygget vandrensning løb med sejren sidst, der blev holdt FoodTech Challenge. Det var i 2014, og produktet blev udviklet af et hold studerende med udgangspunkt i en case fra virksomheden Dupont. Til november fordobles successen, når FoodTech igen samler fødevarebranchen til teknologimesse i MCH Messecenter Herning.

FoodTech Challenge tager udgangspunkt i virksomhedscases, som løses af studerende på tværs af uddannelsesinstitutionerne. Konkurrencen skaber dermed grobund for øget samarbejde mellem virksomheder og forsknings- samt uddannelsesinstitutioner. Det er netop en af de fakta, som i 2014 tiltrak sponsoren, Damstahl, der er grossist inden for rustfrit stål.

- Gennem FoodTech Challenge kan vi bidrage til, at unge studerende får stimuleret deres interesse ikke kun for deres studier, men også for hele levnedsmiddelbranchen, der byder både på mange spændende jobs og udviklingsmuligheder. På den måde er FoodTech Challenge med til at styrke dansk fødevareeksport, som er en hjørnesten i dansk økonomi og samtidig i dansk beskæftigelse, siger administrerende direktør i Damstahl, Mikael Sthaalros.

Første gang FoodTech Challenge blev afholdt var i 2014. Den gang søgte 841 studerende og der deltog 25 udvalgtefra ni forskellige lande. 17 af de 25 fik efterfølgende job ved en af de fem virksomheder som havde en case. Ved FoodTech 2016 bliver konkurrencen dobbelt så stor med deltagelse af 50 studerende. Deltagerne ansøger om at være med og sættes efter udvælgelsen sammen i hold á fem studerende. 

En enestående mulighed
FoodTech Challenge strækker sig over tre dage, hvorefter et vinderhold kåres. Men det er en konkurrence med flere vindere, lyder det fra en af de virksomheder, som deltog i 2014.

- Vi lever af mennesker eller med andre ord: kvalificerede og veluddannede mennesker. Dem skal vi hente fra uddannelsesinstitutionerne. FoodTech Challenge giver os en enestående mulighed for at se nogle af vores potentielt kommende medarbejdere i et miljø på tværs af uddannelser i et intensivt, virkelighedstro forløb, siger Ulrik Lund Jakobsen, vice president hos en af verdens førende leverandører af procesteknologi, GEA.

Som virksomhed lægger GEA mange kræfter i at definere opgaven og udvælge det hold af studerende, som skal løse den:

- Hvis man vil have et brugbart udbytte, kræver det, at man som virksomhed bruger en del ressourcer på det. Til gengæld giver det et meget brugbart afkast. Den opgave, vi stillede sidst, var yderst relevant for GEA. Jeg glæder mig til at blive imponeret igen i år, lyder det fra Ulrik Lund Jakobsen. Efter sidste FoodTech Challenge fortsatte GEA med resultatet af opgaven og de deltagende studerende blev blandt andet inviteret til virksomheden for at præsentere deres arbejde.