30-12-2019  - MCH Presse

For andet år i træk: Over en million gæster i oplevelseskoncernen MCH

For andet år i træk: Over en million gæster i oplevelseskoncernen MCH

Administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen kan se tilbage på et årti med udvikling og fornyelse. Foto: MCH/Lars Møller

MCH kan for andet år i træk mønstre et besøgstal på over en million, og Georg Sørensen runder såvel kalenderåret som det seneste årti af med et tilbageblik på begivenhedsrige oplevelser og på værdien af det personlige møde.

Ved slutningen af 2019 - og dermed også ved udgangen af årtiet - kan MCH se tilbage på et år med 1.071.945 besøgende til de i alt 356 arrangementer fordelt på koncernens fire lokationer MCH Messecenter Herning, MCH Herning Kongrescenter, MCH Arena og Jyske Bank Boxen. Det er andet år i træk, at flere end en million besøgende har lagt vejen forbi Herning til fagmesser, publikumsudstillinger, kongresser, møder, kultur- og sportsarrangementer samt større fester, og det glæder administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen.

- I MCH elsker vi at have gæster. Værtskabet er vores passion. Derfor ser vi med stor glæde tilbage på endnu et år med flere end en million gæster. Det er rigtig mange mennesker og kun muligt takket være gode samarbejdspartnere og dedikerede medarbejdere, siger Georg Sørensen, der ser tilbage på et begivenhedsrigt år og årti, der har budt på både udvikling og fornyelse i MCH.

Messer, mesterskaber, musik, møder og meget mere
2019 begyndte med årets største sportsevent i Danmark, nemlig VM i herrehåndbold, der blev afholdt i et samarbejde mellem Tyskland og Danmarks håndboldforbund. 131.225 besøgte Jyske Bank Boxen til de i alt 27 kampe, der kulminerede med guldregn 27. januar, da håndboldherrerne vandt verdensmesterskabet på hele Danmarks hjemmebane.

Musikalsk set bød året på store danske og internationale stjerner i Jyske Bank Boxen, hvor blandt andre Lukas Graham, Mark Knopfler, Rod Stewart, John Mayer og Volbeat indtog scenen i multiarenaen. Også i MCH Herning Kongrescenter var der gang i både koncerter, comedy, foredrag og musicals, og MCH's egenproducerede musical 'EVITA' var yderst populær hos både publikum og anmeldere. I alt 656.532 gæster lagde vejen forbi Jyske Bank Boxen og MCH Herning Kongrescenter i forbindelse med de 134 arrangementer inden for kultur og sport i 2019.

Messeåret 2019 bød på 23 messer, hvor 322.533 besøgende hentede ny viden og inspiration blandt udstillerne samt fra messernes mange aktiviteter. Flere messer oplevede besøgsfremgang, heriblandt Transport-messen, der havde en besøgsfremgang på 19 procent sammenlignet med den forrige messe i 2017. Fremgangen var også markant for Ferie for Alle, Art Herning samt det traditionsrige Loppe- og stumpemarked, der med 30 procent stod for den største besøgsfremgang. 

Forretningsområdet 'Møder, kongresser og større fester' bidrog til årets besøgstal med 92.880 gæster fordelt på 199  arrangementer. 2019 var også året, hvor MCH rundede en ny rekord. Det var nemlig første gang i koncernens historie, at kongrescentret husede fire politiske stormøder inden for samme halvår. Foruden Venstres ordinære landsmøde i november blev Venstres ekstraordinære landsmøde, Dansk Folkepartis årsmøde samt Det Konservative Folkepartis landsråd afholdt i september.

Et årti med udvikling og fornyelse
Kigger man tilbage på det seneste årti har MCH's lokationer været besøgt af 9.595.956 gæster fordelt på 4.179 arrangementer. Med det høje antal besøgende de senere år mønstrer MCH et gennemsnitligt besøgstal på flere end en million de seneste fem år.

Med mange gæster og mange arrangementer følger også fornyelse af faciliteter. Årtiet blev indviet med opførelsen af Jyske Bank Boxen, der 20. oktober 2010 for første gang slog dørene op til en udsolgt Lady Gaga-koncert. Sidenhen er der med projekt Fremtidens MCH også kommet en ny ankomstbygning til foran Jyske Bank Boxen, der forbinder multiarenaen med de sydlige messehaller og betyder, at Jyske Bank Boxen er en af de få multiarenaer i verden, hvorfra man kan gå tørskoet over i 110.000 m2 haller.

Også udendørsarealerne omkring Jyske Bank Boxen, MCH Arena og MCH Messecenter Herning har fået et løft med blandt andet en helt ny eventplads, anlæg af allé samt forbedrede parkeringsforhold - alt sammen for at fastholde og styrke den gode gæsteoplevelse. Projekt Fremtidens MCH er finansieret af Realdania og Herning Kommune.

MCH's kerneforretning, nemlig messerne, har også udviklet sig de seneste ti år. De etablerede fagmesser havde svære kår under finanskrisen, men har formået at udvikle sig positivt efter en stabiliseringsfase. Samtidig er nye messer kommet til. I 2017 åbnede to nye messer dørene for første gang: Elektronik- og teknologimessen EOT - Electronics of Tomorrow inviterede inden for i MCH Messecenter Herning, mens fødevarebranchen kunne hente inspiration på Madværkstedet i København. I 2019 kunne diagnostik- og laboratoriebranchen besøge den nye messe DiaLabXpo, der også fandt sted i København.

I årenes løb har fagmesserne udviklet sig til at være mere end udstilling og favner i dag også mange aktiviteter, konferencer og workshops, hvor der er rig mulighed for at møde branchen, netværke, vidensdele og hente ny inspiration. Messerne har i høj grad formået at benytte fordelene i at være et medie, der kan benytte alle fem sanser, og alle messerne står stærkere nu end ved indgangen til årtiet.

Tak for endnu et årti med det personlige møde
MCH's administrerende direktør Georg Sørensen understreger, at mange har andel i koncernens positive udvikling, og han glæder sig over værdien af det personlige møde.

- Af hjertet tak til alle, der har bidraget til MCH's positive udvikling i et årti præget af en verden i forandring - især digitalt. Lige dét, kunne man forledes til at tro, ville have en negativ effekt på behovet for at mødes. Resultatet har derimod været det helt modsatte. Det personlige møde værdsættes, og vi oplever en stor og stærk værdi i at være sammen, uanset om motivet er fagligt, forretning eller fornøjelse. Det glæder os meget, og vi vil gøre os umage for også i fremtiden at leve op til vore gæster og kunders behov, siger Georg Sørensen og gentager sit mantra og motto:

- Det personlige møde må aldrig gå af mode.

Det nye årti i MCH begynder med sportens prisuddeling Sport 2019, der arrangeres i et samarbejde mellem Danmarks Radio, Danmarks Idrætsforbund, Team Danmark, Sport One og MCH og finder sted i Jyske Bank Boxen lørdag 4. januar 2020.