23-03-2017  - MCH PRESSE

Forår på transportmessen

Forår på transportmessen

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen åbnede Transport 2017. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Transport 2017 åbnede torsdag morgen i MCH Messecenter Herning med rekordmange udstillere og et omfattende aktivitetsprogram. Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen foretog den officielle åbning af messen.

Transport 2017

Transport 2017 er Skandinaviens største indendørs fagmesse for transportbranchen og gennemføres for 14. gang i MCH Messecenter Herning i dagene 23.-25. marts 2017.

Læs mere på www.transport-messen.dk

Torsdag morgen slog Transport 2017 dørene op til den 14. udgave af den populære messe for alle med rødder i transportbranchen. 325 udstillere står klar i hallerne i MCH Messecenter Herning, som til og med lørdag byder på alt fra lastbiler, busser og varebiler til it, uddannelse og finansiering – det hele skræddersyet til transportbranchen.

Besøgende kan alle dage glæde sig til at opleve transportmessens hjulbesatte stjerner på tætteste hold, når aktivitetsprogrammet blandt andet byder på både udstillinger og konkurrencer som Årets Opbygning, nyheden Show Truck Award, Veteranbiludstilling med Convoy Buddy og verdens hurtigste lastbil – Volvos The Iron Knight.
 

Ministerbesøg på transportmessen
I forbindelse med åbningen af Transport 2017 holdt både administrerende direktør i MCH A/S, Georg Sørensen, og transport-, bygnings- og boligminister, Ole Birk Olesen, taler.

Georg Sørensen startede med at takke både udstillere og samarbejdspartnere for deres opbakning og indsats, og sammenlignede derefter transportmessen med et stærkt og stolt træ:

- Det stolte træ har mange, stærke grene i form af de mange forskellige brancher, der samles her på transportmessen. De mange brancher giver en smuk og seværdig trækrone – det fuldender træet, sagde Georg Sørensen og fortsatte:

- I 2015 kunne optimismen spores, og nu i 2017 er det blevet forår – måske knap nok udenfor – men i hvert fald her på Transport 2017. Tak til jer alle – hver og en. I er de stærke rødder. I er kronen på det stolte træ. Og når jeg ser på standene i de 11 messehaller, så må jeg bare sige: Bladene er sprunget ud, sagde Georg Sørensen og gav ordet videre til ministeren, som takkede for invitationen til Transport 2017.

- Jeg har set frem til at åbne messen, og jeg har set frem til at høre, hvad I har på hjertet, når jeg kommer til at mødes med jer her på messen, sagde ministeren, og fortalte om, hvordan man i regeringen arbejder for at forbedre landets infrastruktur ved at udnytte nye teknologier.

- Jeg ser Transport 2017 som en god mulighed for at få mere at vide om den tekniske udvikling, som har betydning for jeres branche. Især ser jeg frem til at se eksempler på, hvad der sker inden for forskellige typer af automatisering, og hvor langt vi er nået med elektrificering af køretøjerne, samt hvordan de arbejder med digitalisering. Jeg glæder mig derfor til at komme rundt på standene i løbet af formiddagen for at se mere af det, sagde Ole Birk Olesen før han erklærede Transport 2017 for åben.
 

Årets Varebil blev et sæt trillinger
Umiddelbart efter den officielle åbning af Transport kårede direktør for De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen, Årets Varebil 2017. Her blev det trillingerne Toyota Proace, Citroën Jumpy og Peugeot Expert, som vandt titlen foran konkurrenterne VW Crafter, Ford Transit Custom 2.0 Aut., Nissan Navara og Kia Niro Hybrid.

Juryen bag kåringen, Motorjournalisternes Klub Danmark, vedtog, at trillingerne stillede op som én bil i kåringen, fordi de bygges på samme samlebånd på PSA Peugeot Citroëns fabrik i Nordfrankrig. 

Alle de nominerede til Årets Varebil 2017 kan opleves på Transport 2017 fra 23.-25. marts.


Se flere billeder