30-07-2018  - MCH Presse

Foredrag hitter i Herning

Foredrag hitter i Herning

Foto: MCH/Tony Brøchner.

Det er blevet populært at gå til foredrag, og i MCH Herning Kongrescenter er der noget at komme efter for de foredragsglade.

Der har været noget at grine af, noget at blive udfordret af, og noget at blive klogere af til rækken af foredrag det seneste halve år i MCH. Også efteråret byder på et stort udbud af interessante foredrag i kongrescentret.
 
Danmarks bedste bokser nogensinde indtog den 29. maj endnu en gang Herning. Denne gang var det dog udenfor bokseringen, og Mikkel Kessler gik i stedet på scenen i MCH Herning Kongrescenter for at fortælle om sin professionelle karriere, dele sjove historier og fortælle om sine op- og nedture gennem sin tid som bokser. 
 
- Der går jo 12 omgange på en titelkamp, så jeg tog publikum med på 12 omgange, hvor jeg delte 12 erfaringer. En af erfaringerne var, at det er vigtigt at komme ud af sin comfortzone. Det er godt at udfordre sig selv, og det værst tænkelige for mig nogensinde var at stå på en scene og snakke foran hundredvis af mennesker, så det blev jeg simpelthen nødt til at prøve - og nu har vi forlænget tiden, for jeg kan slet ikke holde op med at snakke, fortæller Mikkel Kessler og fortsætter: 
 
- Det var skønt at være tilbage i Herning, og jeg har kun gode minder herfra. Mit allerstørste minde fra -Herning er boksekampen i 2010, hvor jeg boksede mod Carl Froch. Det var ikke engang i den nye arena, men i den gamle - men der var udsolgt og fuldstændig fyldt, og jeg slog en mand, der var ubesejret på sit højeste. Det var helt fantastisk. 
 
Fodbold som foredrag kan atter opleves
Den 30. maj stod også i sportens tegn, da Preben Elkjær gæstede MCH Herning Kongrescenter med et underholdende og sjovt foredrag, hvor publikum kunne komme tættere på legenden. Preben fortalte om sin lange og glorværdige karriere i Tyskland, Belgien, Italien og på det legendariske 80'er-landshold. Og så kom han også ind på tiden efter: sin civile karriere inden for tv, forretningslivet og som fodboldkommentator. Foredraget kan opleves igen den 4. december:  
 
- Jeg fortæller om tiden, hvor vi som regel tabte på fodboldlandsholdet og de år, hvor vi begyndte at tro mere på os selv. Det handler om starten på en god tid for dansk fodbold. Det var dejligt at være i Herning, hvor publikum var glade og klar til at have et par sjove timer, siger Preben Elkjær.
 
Fra Agger til Beha
MCH byder de kommende måneder på en bred vifte af foredragstilbud, hvor man blandt andet kan opleve DR-journalist og dokumentarist Anders Agger den 4. september med tv-foredraget "Sømanden, Helmig & Heavy Agger". Her fører han publikum ind bag kulissen i sine seneste seer-succeser og lader publikum stille spørgsmål, når de opstår. 
 
Den 10. september giver Daniel Rye et indblik i en på samme tid forfærdelig og gribende historie, når han levende, åbenhjertigt og med rystende detaljer fortæller om sine 398 dage som gidsel hos Islamisk Stat i Syrien. En lidt anden rejse er på programmet, når Mikkel Beha gæster Herning den 12. november og fortæller om eventyret med sine sønner, mødet med fremmede kulturer og om de valg, der er nødvendige at tage for at få sine drømme til at gå i opfyldelse.
 
Parforholdet er i centrum, når Pernille Aalund og Kim Boye holder foredrag om jalousi, flirt, utroskab, dele-børn, forelskelse, illusioner, begær og millimeterdemokrati den 27. september. I samme genre kan man også glæde sig til en underholdende og anderledes aften i selskab med TV 2's populære familievejleder, Lola Jensen og studievært Morten Resen, der 21. november giver et kærligt spark bagi og en masse gode råd om balancen mellem kærlighed og klapvogne - parforhold og pæremos.
 
Den 3. oktober vil Ulf Pilgaard fortælle om sin karriere med mere end 50 års revy, teater og filmroller som Olsen Banden, Nattevagten og Borgen. Det hele serveres i en humoristisk og overraskende fortælling om opvæksten i et præstehjem og med sjove anekdoter fra skuespil-lerverdenen samt tankevækkende historier om at finde sin egen plads i livet.