18-08-2022  - MCH Presse

Formland åbnet med fokus på fremtiden

Formland åbnet med fokus på fremtiden

Administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen, fremtidsforsker Anne Skare Nielsen og musiker Anders Blichfeldt åbnede Formland Autumn 2022. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Interiør- og designmessen Formland Autumn slog torsdag morgen 18. august dørene op til fire dage med fuldt fokus på fremtid, vidensdeling og personlige møder. Verden er i dén grad i forandring, og Formland følger med i bestræbelserne på at imødekomme det forstærkede behov for netop indsigt og givende relationer. Flere store nyheder præger messen, der finder sted i MCH Messecenter Herning.​​​​​​​

Det summede af forventningsglæde, da den 76. udgave af interiør- og designmessen Formland Autumn torsdag morgen lagde fra land med et fremsynet åbningsarrangement, der beskæftigede sig med vigtigheden af at følge med tiden og favne fremtiden. Også selve messen er i bevægelse, idet den denne gang byder på de nye områder Event-Zone og Concept Zone og derudover har udvidet sit kulinariske fokus.

Først på scenen var administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen, der i sin velkomst berørte begrebet new normal og konstaterede, at intet er statisk i den såkaldt nye normal, og at udfordringerne er store med både krig og inflation. At indsigt og viden er afgørende for, at vi kan bevæge os i takt med tiden.

- Derfor, og især i denne tid, er det vigtigt at mødes her på Formland - med nye trends og områder, netop i takt med tiden. Mødes fagligt og personligt og sammen blive klogere på nutiden og fremtiden. Vel at mærke på få dage. Effektivt, intenst og fremadskuende, lød det fra Georg Sørensen, inden han bredte pointen ud:

- Fælles for alle vores messer på tværs af de mange brancher, vi har her i huset, lyder konklusionen, at vi har brug for at se produkter og løsninger og at være nysgerrige. Brug for at møde branchen, netværke, vidensdele og hente ny viden og inspiration. Måske især når vi rammes af udfordringer.

Og vel at mærke mødes på den fysiske, personlige måde, hvor mødet ifølge direktøren gør en forskel og skaber den ægte, menneskelige relation.

Menings- og tillidsfulde relationer
Derpå indtog fremtidsforsker og medejer af Universal Futurist Anne Skare Nielsen scenen med et humørsmittende indlæg om, hvordan vi alle kommer om på den rigtige side af fremtiden.

- Heller ikke i fremtiden ønsker vi at blive behandlet som data, men som mennesker, og derfor får vi et forstærket fokus på menings- og tillidsfulde relationer. Målet er ikke længere det fuldstændig komfortable liv, men derimod berigende eventyr, hvor modstand blot giver os mulighed for at træde i karakter, forudså Anne Skare Nielsen, der også så på emner som teknologi og bæredygtighed:

- I fremtiden vil teknologi være som at have en anden hjerne, en second brain, hvor ting bare kommer til én, når man har brug for det. Sidder man i et møde og snakker om, hvad man gerne vil, er der en algoritme, der lytter med og laver en vision. Og bæredygtighed er fremtidens forretningsmodel - vi kommer eksempelvis til at have pant på alting lige fra tøj til biler og mobiltelefoner, og dem, der kan finde ud af at omsætte tingene til ny energi, får overskud. Reelt overskud med positiv impact i form af god ledelse, fine produkter og nytteværdi for lokalsamfundet.

Anne Skare Nielsen deltager i Formland Autumn med foredragene 'Forstå spillebanen for dette årti og vind fremtiden' og 'Efter den industrielle revolution kommer den spirituelle'.

Populær musikalsk surprise
I kølvandet på fremtidsforskerens indlæg gjaldt det musikeren Anders Blichfeldt, der på Formland er aktuel med en ny smykkekollektion skabt i samarbejde med Christina Jewelry. Til åbningsarrangementet spillede han en akustisk udgave af storhittet 'Bonsoir Madame'.

Klapsalverne var store, og da de endelig tonede ud, stemplede selve Formland Autumn ind. 394 udstillere er på plads på årets messe, hvis store nyheder tæller den kulinarisk orienterede Event-Zone og Concept Zone, der blandt andet byder på miniworkshops. Hertil kommer populære gengangere i nye klæder i form af Trend Zone og Trend Café, Greenhouse og Danske Dekoratørers styling event.

Desuden disker Formland Autumn som altid op med en omfattende række foredrag ved diverse profilerede aktører, der blandt andet kan opleves på messens Speak Up-scene.

Formland Autumn 2022 finder sted i MCH Messecenter Herning 18.-21. august.


Se flere billeder