02-02-2017  - MCH Presse

Formland åbnet med fornyelse og fremgang

Formland åbnet med fornyelse og fremgang

Det nye ONE-koncept var populært blandt de mange besøgende på Formlands åbningsdag. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Den 66. udgave af fagmessen Formland åbnede torsdag i MCH Messecenter Herning med 462 veloplagte udstillere, et omfattende aktivitetsprogram og uddeling af en eftertragtet pris.

462 udstillere, som havde medbragt spændende produkter og nyheder, stod klar til at møde gæsterne ansigt til ansigt, da Formland torsdag morgen slog dørene op til den 66. udgave af den populære design- og interiørmesse. Med så mange udstillere på plads i hallerne i MCH Messecenter Herning kunne Formland Spring tegne sig for en fremgang på 11 procent flere udstillere sammenlignet med forårsmessen sidste år, og dette vakte da også begejstring hos MCH’s administrerende direktør Georg Sørensen, som benyttede sin velkomsttale til at takke udstillerne for deres engagement gennem mange år:

- Tak for opbakningen til Formland gennem nu 33 år. En opbakning, der forpligter og udfordrer os. Og ligesom I har forventninger og stiller krav til jer selv, kan vi rigtigt godt lide, når I stiller krav og har forventninger til os. Udover trendzoner, iværksættere og inspirerende foredrag, så handler Formland jo i særdeleshed om jer, om at vise spændende kollektioner, produkter og nyheder, sagde Georg Sørensen og drog paralleller mellem elitesportsfolk og Formlands udstillere:

- Til sportsfolkene talte jeg om at gøre en forskel og om at være enere. Det er I også. Enere. Og I gør en forskel. Både personligt og fagligt, sagde MCH-direktøren til udstillerne, inden han gav ordet til trendforsker og livsstilsekspert Mads Arlien-Søborg, som foretog den officielle åbning af Formland:

- Jeg er utroligt glad for at være tilbage på Formland, hvor der er vilje til at udvikle. Nytænkning og iværksætteri har en vigtig plads – ikke bare på Formland, men også i vores samfund. Det er de mennesker, der driver udviklingen fremad. De der tør tænke nyt, de der tør vove pelsen. Områderne ONE og CREATORS COMMUNITY er to flotte eksempler på, hvordan netop iværksætteri og nytænkning kan være med til at udvikle Formland, inspirere og skabe unikke oplevelser for de mange besøgende, sagde Mads Arlien-Søborg, inden han erklærede Formland Spring 2017 for åben.

Mads Arlien-Søborg har i samarbejde med Formland skabt det nye designområde ONE, hvor besøgende kan gå på opdagelse hos en række visionære virksomheder og first-movers, der udstiller originalt og nyskabende design. 

Inspiration i massevis
På messens åbningsdag bød de mange udstillere samt Formlands trendzone THE COMMON SENSE SHOP, iværksætterområdet CREATORS COMMUNITY og det nye designområde ONE indenfor til en verden af inspiration, hvor besøgende fra nær og fjern kunne gå på opdagelse blandt de nyeste trends og tendenser.

- Det er vores første besøg på Formland, men det bliver helt sikkert ikke det sidste. Vi har både mødt nuværende leverandører men også fundet flere interessante brands, som vi gerne vil starte et samarbejde med, og så har vi fået en masse inspiration, som vi kan tage med tilbage til Rusland, hvor vi oplever en voksende interesse for nordisk design, sagde Uliana Kolesnikova, medejer af den russiske designshop Bunny Hill.

Eftertragtet pris blev uddelt
Åbningsdagen blev afsluttet med manér, da den eftertragtede CREATORS COMMUNITY Design Award blev overrakt til møbeldesigneren Harald Hermanrud, som vandt prisen for sit innovative, gennemførte og fleksible reolsystem. I alt 80 kreative iværksættere var i betragtning til prisen, og det var således en glad og overrasket vinder, der tog imod hæderen:

- Det er stort. Jeg er meget taknemmelig. Det er et skridt videre mod drømmen. Jeg har jo godt hørt, at det er på CREATORS COMMUNITY og Formland, at der kan ske gennembrud, og man kan få succes, og det er derfor, at jeg ansøgte om at deltage, sagde en tydeligt rørt Harald Hermanrud, ejer af møbelvirksomheden af samme navn.

Med æren og prisen følger en stand på Formland Autumn 2017 samt € 7.500.   

 

Fakta: 
Formland Spring 2017 finder sted i MCH Messecenter Herning fra 2.-5. februar.
Formland er en fagmesse, der gennem 33 år har samlet fagfolk med passion og kærlighed for design og interiør. Det er her, designbranchen mødes, netværk skabes, handler indgås og butikker opdateres med et væld af design- og interiørnyheder.  

Læs mere på www.formland.dk

Yderligere information: Projektleder Mai-Britt Risvig Flyvholm, MCH, mbf@mch.dk, tlf. 9926 9944


Se flere billeder