18-08-2016  - MCH PRESSE

Formland: En hjertefest for interiør- og designelskere

Formland: En hjertefest for interiør- og designelskere

Den 65. udgave af Formland byder på 444 udstillere og tre inspirerende trendzoner. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Torsdag åbnede den 65. udgave af Formland. Interiør- og designmessen i Herning byder denne gang på 444 udstillere og masser af kærlighed til både fester, gæster, chokolade, belysning, branding, blomster og meget mere. For første gang blev messen besøgt af MoMa, der roser dansk design.

MCH Messecenter Herning er i disse dage omdannet til et regulært inspirations- og handelscentrum for interiør- og designbranchen. Formland Autumn 2016 åbnede torsdag med 444 udstillere, masser af nyheder, tre inspirerende trendzoner, et aktivitetsprogram med 66 foredrag, shows og workshops samt masser af kærlighed. Sidstnævnte er et gennemgående tema for messen, som stiller skarpt på kærlighed til blomster, chokolade, det ægte og autentiske samt til traditioner, gæster og fester.

Kærlighedstemaet blev understreget af åbningstaleren, motivationseksperten Mark Anthony:

- De næste dage er i hjertets tegn, mine damer og herrer. Lad os bruge de fantastiske rammer, der er skabt omkring os og skabe ’heartwork’, sagde motivationseksperten.

På åbningsdagen blev vinderen af Designbaseprisen 2016 afsløret. Vinderen af prisen som Danmarks mest innovative butik blev Skagerak Flagship Store, der ud over æren vinder turen til den store GIA Award i Chicago, hvor de skal dyste om at blive verdens mest nyskabende butik.
 

MoMa roser dansk design
Formland fik på åbningsdagen fornemt besøg af Seok-Hee Lee, Senior Product Manager fra The Museum of Modern Art i New York (MoMa). Hun var på besøg sammen med en repræsentant fra Udenrigsministeriet for at se nærmere på dansk design:

- Det er første gang, jeg besøger en dansk designmesse, og jeg har allerede fundet nogle gode designobjekter, som man ikke finder på de store europæiske messer. Dansk design er funktionelt og velproduceret, og det passer godt til MoMa’s identitet, så derfor glæder jeg mig til at komme hjem og se nærmere på de ting, jeg har fået med herfra, sagde Seok-Hee Lee fra MoMa.
 

En fast tradition
Designvirksomheden Frederik Bagger har dannet tradition for at deltage på Formland, og de ser frem til fire dage med fokus på kunderne.

- Formland er en messe, som branchen taler utroligt godt om, så derfor er det også en messe, som vi holder godt fast i. Det er en unik mulighed for at vise flaget og samtidig skabe god kontakt til alle kæderne, sagde kreativ direktør Frederik Bagger.

Frederik Bagger fremviser sin glas- og porcelænsserie på Formland, hvor nyheden ”Signature” er designet af Frederik Baggers far, designeren Erik Bagger, som også var med på standen:

- Jeg har fået lov til at designe en serie til Frederik Bagger, og det er jeg meget stolt af. Det er Frederiks værk, og derfor er jeg bare med på en kort visit. Jeg har været på Formland, noget der ligner 50 gange, så derfor er det altid hyggeligt at kigge forbi, lød det fra designeren.
 

Alle har hjertet med
På fagmessen kan besøgende opleve de mange passionerede udstillere inden for interiør, isenkram, belysning, fashion, branding-artikler og delikatesser, og MCH vil de kommende dage emme af alt, hvad design-hjertet kan hige efter.

444 udstillere i 10 fyldte haller vækker taknemlighed hos MCH-koncernens ledelse:

- Tak til hver enkelt af jer for jeres trofasthed og store indsats. Ved fælles hjælp er vi nået hertil. Og når man oplever jer udstillere på Formland, så ved man, at I har hjertet med. I har passionen og kærligheden til det, I viser frem, sagde administrerende direktør i MCH A/S, Georg Sørensen, i sin tale ved åbningen.