30-01-2024  - MCH Presse

Formland er klar til at inspirere interiør- og designbranchen

Formland er klar til at inspirere interiør- og designbranchen

Formland Spring 2024 byder blandt meget andet på et udvidet Garden-område, der også rummer sanseuniverset Greenhouse. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Flere end 350 udstillere og 50 forskellige aktiviteter, foredrag og workshops fordelt på ni haller er på programmet, når Formland Spring finder sted i MCH Messecenter Herning 4.-6. februar 2024.

Trendzonen på årets udgave af Formland Spring hedder 'New Era - a Life Balance', og andetsteds på messen kan de besøgende se frem til at gå på opdagelse i inspirationsområdet 'The Mind Body Soul Retreat - From wellness to wellbeing'. Titlerne i sig selv siger det hele - også i interiør- og designbranchen hersker et stort fokus på trivsel og mental sundhed, herunder som fundament for at drive og udvikle forretninger. Som trendeksperten Anette Eckmann, der står bag 'Mind Body Soul Retreat', formulerer det:

- Vi er mange, der skal lære at blive ven med kaos, at have tillid til forandring og at trække vejret helt ned i maven for at genopdage vores indre styrke. Tilvejebringe en mental og følelsesmæssig trivsel, der sikrer, at vi som mennesker føler os motiverede og tilfredse i vores liv og i vores hverdag - og giver os overskud til at spørge: "Hvad kan jeg gøre for dig?"

I trendzonen skaber kontrasten mellem ro og kaos rammerne om tidens trends med fokus på nytænkning, frihed, innovation, håb og socialt samvær, ligesom skaberen af zonen, Studie FlyHelsted, opfordrer til at skabe oplevelser, der formidler historier og vækker følelser.

Grønne løsninger på stribe
Formland Spring 2024 er et æstetisk overflødighedshorn af en messe, hvor de flere end 350 brands præsenterer nyheder og populære designklassikere med mere, og hvor der også bliver rig mulighed for at udforske grønne løsninger - såvel bogstaveligt som i overført betydning.

Messen byder således på en betydeligt udvidet Formland Garden, der også inkluderer det organiske sanseunivers Greenhouse skabt i samarbejde med GASA Group. Andetsteds på messen byder Danske Dekoratørers på ikke færre end fem forskellige workshops i deres blomsterunivers.

I det særlige konceptområde Circular Formland Days kan de besøgende opleve arbejdende værksteder med udvalgte iværksættere, der beskæftiger sig med cirkulær økonomi på forskellige måder.

Workshops og vidensdeling
Et væld af vidt forskellige workshops kendetegner den forestående udgave af Formland Spring, der eksempelvis også i Taste-hallen med de mange delikatesser disker op med workshops - her kan de besøgende prøve kræfter med at kreere alt lige fra drinks til iskaffe.

En anden type vidensdeling finder man på den populære Speak Up-scene, hvor en lang række toneangivende skikkelser i interiør- og designbranchen gør de fremmødte klogere via foredrag om alt lige fra AI og branding til nøgle- og plantetrends.

Og en helt tredje art vidensdeling har allerede fundet sted i forbindelse med Creators Community-forløbet, der har budt en række erfarne mentorer fra branchen at klæde 40 håbefulde iværksættere på til fremtiden - startende med den altid eftertragtede udstilling på Formland Spring.

En messe i konstant bevægelse
Teamet bag Formland gør en dyd ud af at sikre, at messen altid er i bevægelse og hele tiden udvikler sig. Fashion er en nyere tilføjelse, og nu udvides Garden-området altså, ligesom det nye Jewellery følger trop på sensommerens udgave af messen. Og de løbende forandringer sker naturligvis af en grund.

- Et tæt og tillidsfuldt forhold mellem køber og sælger er måske vigtigere nu end nogensinde, og derfor gør vi alt for fortsat at holde Formland attraktiv. Det er helt afgørende, at branchen har et inspirerende sted at mødes - et sted, hvor der handles, netværkes og videndeles. På Formland bliver vi klogere på branchen, verden og hinanden, og her kan vi se og mærke de mange flotte og spændende produkter, påpeger Flemming Andersen, der er projektleder på Formland.

Formland Spring finder sted i MCH Messecenter Herning 4.-6. februar 2024. Læs mere hér.


Se flere billeder