29-11-2023  - MCH Presse

Formland er løftestang for 40 interiør- og designiværksættere

Formland er løftestang for 40 interiør- og designiværksættere

På Formland Spring 2024 er der mulighed for at møde en lang række af landets mest interessante interiør- og designiværksættere, når Creators Community igen er en del af messen. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Creators Community er igen en del af Formland Spring, når interiør- og designmessen finder sted i MCH Messecenter Herning 4.-6. februar 2024. 40 håbefulde iværksættere har allerede nu taget hul på deres mentorforløb, der kulminerer med udstilling og prisuddeling på messen.

Creators Community-mentorerne 2024

 • Maja Bøgh Vindbjerg, NUR Design
 • Anders Nørgaard, Nørgaard Design
 • Kathrine Weicker, Erhvervskonsulent
 • Martin Stoltze, Creos - Product Design
 • Rikke Røge, Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande
 • Kurt Sommer, ELKA Rainwear
 • Peter Husted Sylvest, Simmering Copenhagen
 • Emilie Mogensen, Emilie Mogensen Co-Creation
 • Dagmar Top Haustrup, Business Advisor
 • Lisa Bagge, Business Advisor
 • Søren Falck Hansen, Simmering Copenhagen

11 erfarne mentorer fra erhvervslivet klæder 40 interiør- og designiværksættere på til deres videre forretningsfærd i forbindelse med Creators Community - et netværk og forløb, der giver de håndplukkede iværksættere mulighed for at prøve deres produkter og koncepter af over for de tusindvis af danske og internationale indkøbere, som indfinder sig på Formland Spring. Blandt mentorerne finder man Peter Husted Sylvest, der er medstifter og partner i konsulenthuset Simmering Copenhagen, og som ikke er i tvivl om, hvad der er mentorernes fornemmeste opgave.

- Det er helt afgørende at forstå iværksætternes standpunkt og stadie i deres virksomhed og derfra at sikre, at der sættes en realistisk målsætning for, hvordan de kan optræde på messen, og hvem de gerne skal i dialog med, fortæller Peter Husted Sylvest, der finder Creators Community helt unikt og mener, at konceptet er af stor vigtighed for nystartede virksomheder.

- Der er meget få steder, hvor man kan komme i kravlegård og blive holdt i hånden og guidet og få et skub ind på spillepladen, hvor de "rigtige" kunder er. Jeg kender i hvert fald ikke andre messer med samme setup og support. Og kigger man på tidligere års deltagere, så har mange oplevet at få et stempel af kvalitet og potentiale, som har hjulpet med at åbne døre efterfølgende.

Kort sprint med mulighed for wins
Peter Husted Sylvest sammenligner forløbet med en tur til en storby i et nyt land, hvor man ikke kan sproget - også i den situation bliver oplevelsen en anden, hvis man har en guide med sig.

- Selvom forløbet op til messen er et kort sprint, kan vi effektivt og hurtigt skabe mindre wins og give dem en klarhed og retning for at løfte deres forretningsidé til et nyt niveau. Vi mentorer har et stort netværk i branchen og kender en række af de bedste afsætningskanaler, konstaterer Peter Husted Sylvest og sætter nogle ord på, hvad han håber at have opnået med sine deltagere, når vi når frem til Formland Spring 2024:

- De skal gerne have lavet en realistisk målsætning for, hvad de vil have ud af deres deltagelse, og de skal have sat messen ind i deres årshjul som én af de kontaktflader, hvor de er i kontakt med deres målgruppe. Og endelig skal de have en forståelse for, at det ikke kun er de tre dage på standen, der er afgørende.

Tidligere deltager: Fik utroligt meget ud af at være med
Aarhusianske Wabi Sabi Nordic, der producerer møbler og interiør i natursten, deltog i Creators Community tilbage i 2021 og fandt det meget meningsfuldt - virksomheden er da også siden vokset betydeligt med adskillige nye forhandlere til følge.

- Vi fik utroligt meget ud af at være en del af Creators Community - først og fremmest fandt vi ud af, at der var stor interesse for vores produkter, og derudover fik vi uvurderlig feedback fra de mange besøgende. Formland var i det hele taget en meget vigtig øjenåbner i forhold til hele B2B-delen og forhandlerleddet af dét at drive en forretning som vores. Det var en rigtig god oplevelse at deltage i messen, og jeg vil uden tøven anbefale Creators Community til alle nystartede designvirksomheder, lyder det fra Stine Rosgaard, der er stifter af og designer i Wabi Sabi Nordic.

Creators Community har sin egen pris, Design Award, der uddeles på messen og foruden pengepræmier belønner de tre bedst bedømte virksomheder med en stand på næste Formland-messe.

Formland Spring finder sted i MCH Messecenter Herning 4.-6. februar 2024. Læs mere om Creators Community hér.

MØD TRE AF ÅRETS DELTAGERE I CREATORS COMMUNITY:

Estabraq Al-Jabiri, ejer og stifter, Candle Copenhagen
Hvad forventer du at få ud af at være en del af Creators Community?
- Jeg forventer at blive rigere på en stribe faktorer, der er værdifulde, når man er selvstændig. For det første glæder jeg mig til at forfølge de netværksmuligheder, der er i at møde en masse ligesindede, kreative mennesker - det kan føre til både samarbejder og partnerskaber. For det andet ser jeg frem til at opleve den gensidige støtte, som vi deltagere kan give hinanden via deling af erfaringer, ressourcer og ekspertise på tværs af vores virksomheder.

- Dernæst bliver det spændende at få koblet en mentor på, som guider og vejleder hele vejen igennem - det er jo guld værd, når man gerne vil udvikle sig. Og så er det jo bare fantastisk at få muligheden for at blive eksponeret for et større publikum og dermed få en anden synlighed, professionel vækst og forhåbentlig anerkendelse. Endelig bliver det fedt at være en del af et inspirationsmiljø med en positiv atmosfære.

Candle Copenhagen producerer håndlavede sojavokslys med økologiske bomuldsvæger og økologiske, essentielle olier. Læs mere hér.

Mette Raun Hollesen, stifter, Kystnær
Hvor vigtigt er det, at der findes et koncept som Creators Community?
- Creators Community og hele teamet bag giver mindre virksomheder mulighed for at blive en del af B2B-verdenen. Det kan virke overvældende at komme ind på en messe som Formland, når man ikke har kendskab til eller erfaring med B2B-messer. Det er enormt vigtigt, at en platform som Formland giver tilbage ved at invitere iværksættere ind og bakker op. Det er bæredygtig business.

Kystnær er et mikrosæberi, der producerer håndlavede sæber, shampoobarer og balsambarer inspireret af kysten og lavet med lokale, kystnære ingredienser såsom tang, hyben og havtorn. Virksomheden ligger ved Haderslev Fjord. Læs mere hér.

Pia Bresling, ejer og stifter, Libre Fabrics
Hvad betyder det for dig at deltage i Creators Community og eventuelt at vinde Design Award-prisen?
- Som mange andre nystartede har jeg mange forskellige hatte, og langt det meste af det, jeg laver, er learning by doing. Og selvom det er sjovt og lærerigt, så rammer jeg indimellem også en mur af træthed, fordi det er svært og hårdt, og jeg føler mig alene. Så det er vildt fedt, at man i Creators Community møder en lang række folk i samme båd, som man kan sparre og dele erfaringer med.

- Og så er det jo fuldstændig fantastisk at få en mentor tilknyttet - jeg glæder mig så meget til vejledning og sparring. Det giver et kærligt pust i sejlene at være med på så mange forskellige fronter, og jeg glæder mig til at se det hele udfolde sig. Og skulle jeg være så heldig at vinde, har jeg en hjerne, der er ved at eksplodere af produkter, som jeg gerne vil lancere - og at få tildelt en vindertitel ville helt sikkert fremskynde processen.

Libre Fabrics har base i København og producerer sengetøj i sorona-hør. Læs mere hér.