03-07-2024  - MCH Presse

Formland klar med nyt koncept om cirkularitet i livsstilsbranchen

Formland klar med nyt koncept om cirkularitet i livsstilsbranchen

Sådan så det ud, da 'Circular Furniture Days' løb af stablen i Designmuseum Danmarks have i juni - 'Think Circular' på Formland bygger videre på konceptet. Foto: MCH/Tuala.

'Think Circular' er en kombineret udstilling og eventplatform, der på interiør- og designmessen Formland Autumn har til formål at gøre de besøgende klogere på cirkulære løsninger. Messen finder sted i MCH Messecenter Herning 17.-19. august 2024.

Om Formland

Formland er én af nordens mest inspirerende messer inden for interiør, design og livsstil. Siden 1984 har platformen samlet danske og internationale brands to gange årligt for at præsentere nyheder, vise de seneste kollektioner og møde indkøbere samt andre professionelle aktører til handel, netværk og vidensdeling. Samtidig er Formland et omfattende oplevelsesunivers med unikke trendinstallationer, foredrag, workshops og events, der alt sammen har til formål at inspirere til de kommende sæsoner og bane vej for forretningsudvikling.

En række brands inden for møbler og interiør, design og livsstil giver under overskriften 'Think Circular' deres bud på cirkulære løsninger og forretningsmodeller på årets udgave af Formland Autumn. Konceptet og udstillingen blev afholdt under navnet 'Circular Furniture Days' i Designmuseum Danmarks have i juni og flyttes altså nu til Formland, hvor udstillerne ligeledes bliver nogle andre.

Den kombinerede udstilling og eventplatform giver de besøgende et indblik i, hvilke muligheder, der er i branchen i forhold til cirkulære design, produkter og produktionsgange.

- Design er i denne sammenhæng meget mere end formgivning. Design handler også om at se på materialevalg, produktion, levetid og recirkulation, påpeger CEO i Lifestyle & Design Cluster Betina Simonsen.

Hun fremhæver desuden værdien af samarbejdet mellem netop Lifestyle & Design Cluster, Designmuseum Danmark, Plastindustrien og Formland, der sammen står bag 'Think Circular'-konceptet.

- Der ligger et stort udbytte i det samarbejde, som betyder, at vi kan løfte den form for udstillinger og events til et højere niveau i kraft af de kompetencer, ressourcer, faciliteter og netværk, som partnerne kan byde ind med. Vi ser frem til nogle spændende dage, hvor vi får mulighed for at give de besøgende på Formland en øjenåbner i forhold til, hvad livsstil og design også er, lyder det således fra Betina Simonsen.

Formland: Et naturligt, ansvarligt skridt
I 'Think Circular'-området har relevante aktører mulighed for at tale om cirkulære initiativer, at vidensdele og inspirere - uanset hvor langt i processen, det enkelte brand er. Det taler ind i tiden, og i Formland-ledelsen glæder man sig derfor over realiseringen af 'Think Circular' og samarbejdet bag konceptet.

- Formland ønsker med dette stærke samarbejde at medvirke til øget fokus på cirkulære løsninger og produkter i livsstilsbranchen - nu og i fremtiden. Et fokus, vi som eventplatform ser som et naturligt, ansvarligt skridt, konstaterer Formland-projektleder Flemming Andersen således.

'Think Circular'-området er bygget op om Plastindustriens 'Plastic Pavilion', der oprindeligt blev bygget og opført i forbindelse med UIA Verdenskongressen for Arkitekter (verdens største kongres om bæredygtig arkitektur og byggeri, red.) i sommeren 2023, og som nu skal rumme en række udstillere med fokus på cirkularitet.

'Think Circular', der bygger videre på 'Circular Furniture Days', som fandt sted i København 12.-14. juni i år, er skabt i samarbejde med Lifestyle & Design Cluster, Designmuseum Danmark og Plastindustrien.

Formland Autumn 2024 finder sted i MCH Messecenter Herning 17.-19. august 2024. Læs mere på formland.dk.


Se flere billeder