11-03-2024  - MCH Presse

Fornyet FoodTech vil sætte retning for fremtidens fødevareteknologi

Fornyet FoodTech vil sætte retning for fremtidens fødevareteknologi

FoodTech 2024 byder på flere nye tiltag, der har til formål at give branchen de bedste betingelser for at udforske løsninger, som gør en forskel. Foto: MCH/Lars Møller.

Ambitionen er at være den samlende destination for fremtidens fødevareteknologi, når FoodTech 1.-3. oktober 2024 finder sted i MCH Messecenter Herning. En destination, hvor branchen fokuserer på fremskridt og sammen udforsker løsninger på nutidens og fremtidens udfordringer.

Rammen er den samme, men FoodTech-DNA'et er udviklet, når det til oktober igen gælder innovative løsninger inden for fødevareteknologi. For som branchens mødested ønsker FoodTech at udfordre netop fødevareindustriens status quo, at inspirere og at være med til at flytte grænserne for, hvad der er muligt inden for fødevareteknologi.

- Ambitionen er, at FoodTech skal være destinationen, hvor branchen mødes for sammen at udforske løsninger, der kan gøre en forskel, og hvor retningen for fremtidens fødevareteknologi sættes. Vi vil gerne sammen med udstillerne og deres kunder skabe et inspirerende og innovativt mødested, hvor vi gør hinanden klogere på, hvordan vi kan skabe fremtidens løsninger, lyder det fra Thue Bjørslev Jensen, projektchef i MCH A/S.

Også den grønne omstilling bliver helt central, idet FoodTech styrker ambitionerne om at være et sted med særligt fokus på løsninger, der kan være med til at skabe en mere bæredygtig fremtid.

Ny konference sætter retning
Ambitionerne for FoodTech betyder, at der vil være en forandret oplevelse i vente, og såvel udstillere som besøgende vil kunne opleve og være en del af flere nye events og aktiviteter, der understøtter FoodTechs fornyede DNA. Det gælder eksempelvis Global Dilemma Conference, der har til formål at italesætte og undersøge forskellige aspekter af fremtidens fødevarebranche.

- Konferencen tager fat på de store dilemmaer og udfordringer, som fødevareindustrien står over for - eksempelvis den grønne omstilling. Ambitionen er, at konferencen stiller skarpt på de relevante spørgsmål i forhold til fremtidens udfordringer og fungerer som et mødested med plads til både mennesker og meninger - og at deltagerne bliver klogere og bedre rustet til fremtidens udfordringer, forklarer Thue Bjørslev Jensen.

Konferencen, der arrangeres i samarbejde med Insight Event Denmark, udspiller sig på to scener - én, der via paneldebatter, diskussioner og keynotes fokuserer på de helt store spørgsmål og dilemmaer i branchen, og én, der byder på specialist talks ved eksempelvis udstillere, som her har muligheden for at præsentere cases og løsninger.

Velkendte indslag og stor opbakning
Udover de nye events og aktiviteter, der annonceres løbende, rummer FoodTech 2024 også populære, tilbagevendende events som eksempelvis IFC International Food Contest samt Water & Energy, der blandt andet indeholder IFC Water Congress.

Og noget tyder på, at udstillerne er med på både at værne om de traditionelle indslag og favne det nye DNA, med hvad det indebærer, og dermed være en del af løsningen på fremtidens udfordringer i fødevarebranchen - i hvert fald har flere end 225 udstillere allerede sikret sig en stand på årets messe.

FoodTech finder sted i MCH Messecenter Herning 1.-3. oktober 2024. Læs mere på foodtech.dk.