09-10-2018  - MCH PRESSE

Fra verdenskongres til innovationskonkurrence: FoodTech byder på masser af aktiviteter

Fra verdenskongres til innovationskonkurrence: FoodTech byder på masser af aktiviteter

FoodTech 2018 byder på et hav af aktiviteter. Én af dem er innovationskonkurrencen FoodTech Challenge & InnovateFood.dk, som finder sted i den nye koncepthal Tech City. På billedet ses vinderne fra 2016. Foto: MCH/Torben Worsøe

Nordeuropas største messe for fødevareteknologi, FoodTech, inviterer 13.-15. november 2018 indenfor i MCH Messecenter Herning til tre dage med udstilling og ny viden. Blandt årets nyheder er vidensbyen Tech City og den internationale konference IFC World Congress.

Når FoodTech for 12. gang samler fødevareindustrien i Herning, bliver det endnu en gang med masser af nyt på programmet. Foruden de op mod 300 udstillere, som medbringer de nyeste temaer og produktgrupper indenfor fødevare- og teknologiområdet, kan de besøgende fagfolk se frem til at gå på opdagelse blandt et væld af aktiviteter; herunder den 5.000 kvadratmeter store koncepthal Tech City i Hal F, hvor teknologi og viden smelter sammen.

- Tech City inviterer indenfor til et væld af aktiviteter, der alle vil have fokus på begrebet 'tech'. Hvad enten det er en konference eller udstilling, vil både udstillere og besøgende opleve en fin rød tråd mellem aktiviteterne, som knytter sig til teknik og industriel fødevareproduktion, fortæller John Dørr Jensen, projektleder på FoodTech.

Verdenskongres på FoodTech
Én af de mange nyheder, man kan opleve i Tech City, er IFC World Congress, hvor en række danske og internationale oplægsholdere fra blandt andre Danish Crown, Arla Foods, Carlsberg og Grundfos sætter fokus på genbrug af vand i fødevareindustrien. Verdenskongressen afholdes 14.-15. november, og programmet er skruet sammen, så deltagerne vil blive introduceret for fødevareindustriens mål og strategier for bæredygtighed - ligeledes gennemgås forskellige fremtidsscenarier med hensyn til vand og vandforbrug, ligesom en række udvalgte eksperter vil præsentere den seneste nye viden om vandrensning, fødevaresikkerhed og målemetoder.

Populær innovationskonkurrence
Ligesom i 2016 er innovationskonkurrencen FoodTech Challenge & InnovateFood.dk igen en del af FoodTech-programmet. Denne gang er konkurrencen flyttet i Tech City, hvor 50 udvalgte studerende fra hele verden har tre dage til at udvikle den bedste idé inden for fødevareteknologi. Her skal de studerende arbejde i mindre teams, hvor hvert team får stillet en konkret opgave af en større, dansk virksomhed, og herefter er det de studerendes opgave at komme med det bedst tænkelige løsningsforslag til den givne case. Årets case-virksomheder er blandt branchens største og mest kendte virksomheder og tæller blandt andet Arla, KMC, Marel, Chr. Hansen og Tulip.

FoodTech Challenge & InnovateFood.dk afsluttes på messens sidste dag, den 15. november, hvor et dommerpanel vil udpege et vinderhold.

Et væld af aktiviteter på FoodTech
Foruden Tech City, IFC World Congress og FoodTech Challenge & InnovateFood.dk kan besøgende også se frem til at opleve International Food Contest i Hal M, hvor fødevarer og mejeriprodukter fra hele verden udstilles og bedømmes, FoodLab i Hal L, hvor leverandører af laboratorieudstyr fremviser deres produkter og løsninger til fødevareindustrien, FoodTech Product News, hvor en række spændende produkter er blevet tildelt stjerner for deres innovationsværdi, samt ScanStar-standen i Hal F, hvor besøgende kan se de otte nordiske emballager, der er blevet hædret med en ScanStar.

FoodTech finder sted 13.-15. november 2018 i MCH Messecenter Herning.