17-12-2023  - MCH Presse

Frankrig vinder VM i kvindehåndbold i Jyske Bank Boxen

Frankrig vinder VM i kvindehåndbold i Jyske Bank Boxen

De franske spillere fejrer, at VM-trofæet er i hus. Foto: MCH/Lars Møller.

Midtvejs i første halvleg af finalen mod Norge trak de franske håndboldkvinder fra, og de så sig aldrig tilbage i en ellers tæt og yderst underholdende kamp 17. december i Jyske Bank Boxen. De vandt 31-28 og vippede dermed de forsvarende verdensmestre fra Norge af pinden – og genvandt tronen, som de senest erobrede i 2017.

All-Star-holdet ved VM i kvindehåndbold 2023

  • Målvogter: Laura Glauser (Frankrig)
  • Højre fløj: Nathalie Hagman (Sverige)
  • Højre back: Louise Burgaard (Danmark)
  • Playmaker: Stine Bredal Oftedal (Norge)
  • Venstre back: Estelle Nze Minko (Frankrig)
  • Venstre fløj: Chloé Valentini (Frankrig)
  • Stregspiller: Linn Blohm (Sverige)
  • MVP – mest værdifulde spiller: Henny Reistad (Norge)
  • Topscorer: Marketa Jerabkova, 63 mål (Tjekkiet)
  • Bedste unge spiller: Viola Leuchter (Tyskland)

I en kulisse, der fanmæssigt næsten virkede som en norsk hjemmebane dannede Jyske Bank Boxen søndag aften ramme om en forrygende finale med bjælder og båthorn på lægterne og spil i verdensklasse på banen. Astronaut Andreas Mogensen talte ned til kampstart ude fra rummet, og da kampen var slut, stod Frankrig tilbage som vindere af VM i kvindehåndbold 2023 med en sejr på 31-28 over Norge, der dog i dén grad havde ære af finalen og kæmpede flot til det sidste.

Allerede fra kampens start var der tale om en hæsblæsende finale, hvor tempoet var højt og målene mange – efter blot 10 minutter var der scoret 13 mål og uddelt gule kort til begge mandskaber. Halvlegen var længe tæt, og stillingsmæssigt bølgede det frem og tilbage, men mod slutningen af halvlegen trak Frankrig fra og kunne således gå til pause med en føring på 20-17. Nora Mørk fra Norge stod på det tidspunkt noteret for fem mål, mens franske Tamara Horacek havde nettet fire gange.

Mindst lige så intens og kontant var anden halvleg, der indledningsvist bød på den ene kontra efter den anden. Herefter stabiliserede spillet sig lidt mere, men spændingen forblev intakt med en fortsat fransk tremålsføring efter 10 minutter. Norge var kortvarigt helt tæt på franskmændene, som de stillingsmæssigt kun haltede et enkelt mål efter ved stillingen 26-25, men Frankrig holdt stand og endte altså med at vinde 31-28. Nora Mørk blev finalens topscorer med otte mål.

Storladen medaljeceremoni
Medaljeceremonien blev indledt med et storladent musik- og danseshow spækket med farver, rytmer og effekter, og efterfølgende indfandt turneringens tre bedste mandskaber sig i multiarenaen – først Danmark, så Frankrig og endelig Norge.

Præsidenten for det internationale håndboldforbund, IHF, Dr. Hassan Moustafa, entrede også gulvet og holdt en tale, hvori han lykønskede Frankrig med triumfen og takkede arrangørerne af mesterskabet, de deltagende nationer, publikum og ikke mindst de mange frivillige, der har været med til at løfte slutrunden.

Derefter stod den på selve medaljeoverrækkelsen, og formand i DanskHåndbold Morten Stig Christensen lagde ud med at overrække bronzemedaljerne til de danske helte, hvoraf Louise Burgaard i øvrigt blev udvalgt som en del af turneringens All-Star-hold, inden også de norske og franske spillere fik hængt henholdsvis sølv og guld om halsen. Endelig blev fejringen af de franske håndboldkvinder fuldendt med pokaloverrækkelse, nationalsang og guldkonfetti.

VM i kvindehåndbold fandt sted i Danmark, Norge og Sverige 29. november til 17. december 2023 og blev arrangeret af DanskHåndbold i samarbejde med Herning Kommune, Frederikshavn Kommune, MCH A/S, Arena Nord og Sport Event Denmark. Læs mere hér.


Se flere billeder