24-06-2019  - MCH Presse

Frivillige i MCH Musical vinder stor jubilæumspris

Frivillige i MCH Musical vinder stor jubilæumspris

Teamet bag MCH’s musical Evita i foråret 2019 bestod af op mod 70 frivillige foruden en håndfuld professionelle skuespillere og teknikere. Foto: MCH/Tony Brøchner.

De mange frivillige i MCH’s egne musical-opsætninger løb lørdag aften med opmærksomheden og en historisk stor jubilæumspris i forbindelse med Herning Folkeblads 150-års jubilæum.

MCH Herning Kongrescenters musical-opsætninger har gennem 27 år engageret hundredvis af frivillige foran og bag scenetæppet i alt fra sminke, sceneteknik, kostumer, skuespil og meget mere. Ved prisuddelingen på Herning Folkeblad lørdag aften blev det fremhævet, at MCH Musical dermed har etableret sig som en betydningsfuld faktor i Herning-egnens kulturliv.

Velfortjent skulderklap

I MCH glæder det administrerende direktør, Georg Sørensen, at Herning Folkeblad med sin jubilæumspris sætter fokus på de talrige frivillige medvirkende, der gennem årene har været en uvurderlig forudsætning og en stor del af fundamentet for opsætningen af MCH's musicals.

- Med tanke på, at størstedelen af de frivillige arbejder bag kulisserne, er det en stor glæde for os, at Herning Folkeblad med prisen fremhæver de mange, der hvert år yder en kæmpe indsats for at skabe nye store musical-oplevelser. Vi er meget taknemmelige over prisen, som er et kæmpe skulderklap til de dygtige frivillige bag og på scenen, der alle fortjener den største ros og tak for deres virke gennem årene, siger Georg Sørensen.

Plads til flere frivillige

Det anslås, at op mod 1.500 frivillige siden 1992 har medvirket i skabelsen af de mange musical-opsætninger i MCH Herning Kongrescenter. Størstedelen af de frivillige er gengangere fra lokalområdet, men hvert år føjes også nye ansigter til holdet. Det er håbet, at prisen giver anledning til, at flere får lyst at blive frivillig i MCH Musical.

- Den flotte pris giver os mulighed for at fremhæve betydningen af de mange frivillige bag vores musicals. Forhåbentligt giver den velfortjente opmærksomhed anledning til, at nye frivillige får lyst til at være med. De frivillige har et unikt fællesskab sammen, og der er altid plads til flere, der har lyst til at sy, lægge sminke, lære at arbejde som scenetekniker eller løse nogle af de mange andre opgaver, der kræves, når man producerer store musicals, siger Nicki Quist, leder af kultur i MCH.

Herning Folkeblads Fonds jubilæumsudgave af Midtvestjysk Kulturpris lyder på 150.000 kroner, der er tænkt anvendt til en studietur for de frivillige til inspiration og videreudvikling af MCH’s egenproduktioner.