01-11-2016  - MCH PRESSE/Maria Lange

Fuld fart på FoodTech

Fuld fart på FoodTech

Royalt besøg hos ABB. Fra venstre: Georg Sørensen, adm. dir. i MCH A/S, Claus Madsen, adm. dir. i ABB Danmark, H.K.H. Prins Joachim, Steen Nørgaard Madsen, fmd. for Mejeriforeningen, samt Markus Brettschneider, senior vice president i ABB. Foto: MCH

Nordeuropas største messe for fødevareteknologi åbnede tirsdag med 297 udstillere i MCH Messecenter Herning. Førstedagen bød på både prisuddelinger og kongeligt besøg.

FoodTech

FoodTech samler fødevareindustrien i MCH Messecenter Herning 1.-3. november til tre dage med fokus på de nyeste trends og løsninger. Under FoodTech kan besøgende opleve International Food Contest, EHEDG-verdenskongressen, FoodTech Student Challenge, Science Street, FoodLab, to inspirerende produktionslinjer og meget andet.

www.foodtech.dk

Luften var tyk af spænding og høje forventninger, da FoodTech tirsdag morgen slog dørene op til tre dage med fokus på fødevareteknologi.

H.K.H. Prins Joachim var som protektor for FoodTech inviteret med til den officielle åbning, hvor administrerende direktør i MCH A/S, Georg Sørensen, først bød velkommen, hvorefter Markus Brettschneider, senior vice president i ABB, fortalte om vigtigheden af at holde events som FoodTech, hvor branchen har mulighed for at blive klogere på udviklingen inden for blandt andet digitaliseringen i fødevareindustrien.

H.K.H. Prins Joachim har siden den første FoodTech-messe i 1997 været protektor for messen, og han brugte sin åbningstale til at minde udstillerne om nogle af de udfordringer, som fødevareindustrien fremadrettet står overfor.

- Den danske food cluster udgør omkring 25 procent af Danmarks eksport og beskæftiger cirka 10 procent af alle i den private sektor. Vi har desværre set danske arbejdspladser forsvinde til udlandet og med dem kostbar viden og erfaring, som aldrig kommer tilbage. Men vi skal fastholde Danmarks styrkeposition, som en af verdens største fødevareeksportører, og vi skal bevare de mange arbejdspladser, sagde H.K.H. Prins Joachim og tilføjede:

- FoodTech fagmessen er for alle led i fødevarekæden et vigtigt element i og en vigtig inspirationskilde til denne udvikling og har med en række initiativer sat fornyelse, forskning og udvikling samt tværfagligt samarbejde i centrum, sagde H.K.H. Prins Joachim, inden han erklærede FoodTech-messen for åben.
 

FoodTech Award sparker døre ind
Som en del af den officielle åbning af FoodTech blev den eftertragtede FoodTech Award uddelt for niende gang. I alt 77 produktnyheder var indstillet til prisen, men det blev sjællandske Innospexion ApS, der løb med æren og en check på 50.000 kroner for deres specialiserede røntgenapparat, der kan opfange glasstykker i fødevareproduktionen.

- Det er en meget stor ære igen at vinde FoodTech Award. Vi vandt prisen første gang i 2007, og dengang var prisen med til at give os et afgørende skub i den rigtige retning, så det håber vi, at den bliver igen. Vi er i hvert fald meget stolte, og nu glæder vi os til at komme hjem og komme i gang med at bygge flere maskiner, sagde Jørgen Rheinlænder, direktør og ejer af Innospexion ApS, og tilføjede:

- Vi tager på messe i Chicago i næste uge, og der kommer diplomet uden tvivl med. Det skal sparke døre ind for os.
 

Stor opbakning til FoodTech
Ikke siden 2007 har opbakningen til FoodTech været så stor, som den er i år, og derfor benyttede Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S, også sin åbningstale til at sende en stor tak til samarbejdspartnere og til de 297 udstillere på FoodTech 2016:

- Tak for indsatsen, tak for jeres dedikation og tak for jeres tillid. Jeg vil ønske jer alle tre gode messedage her i MCH. Det er nemlig når mennesker mødes, at magien opstår. Det personlige møde går aldrig af mode. Viden bliver delt, og forretninger opstår, når passionerede mennesker mødes - og dét er netop, hvad der sker her på FoodTech, sagde Georg Sørensen.

Sideløbende med FoodTech 2016 afholdes International Food Contest - også kendt som Landsmejeriudstillingen, hvor der foruden mejerivarer også udstilles øl, fisk, frugt og grønt, honning, vin samt kød og fjerkræ. Disse blev også præmieret tirsdag, hvor IFC Award 2016 blev uddelt i de forskellige kategorier.


Se flere billeder