04-03-2020  - MCH Presse/Agromek

Fuld fart på forberedelserne til Agromek 2021

Fuld fart på forberedelserne til Agromek 2021

En af de udstillere, der allerede har besluttet sig for at være med på Agromek, er Sukup Europe / DanCorn, der producerer anlæg til korntørring og -opbevaring. Her ses standen på seneste Agromek. Foto: Wiegaarden.

Mange virksomheder har allerede meldt sig klar til at udstille på Agromek i dagene 19. januar til 22. januar 2021.

- Selv om der først er Agromek igen om næsten et år, er der fuld gang i forberedelserne, og mange udstillere har allerede meldt deres ankomst.

Det fortæller Agromeks direktør Claus Hermansen, som glæder sig til igen at kunne præsentere Nordeuropas største samlede landbrugsmesse.

En af de udstillere, der allerede har besluttet sig for at være med på Agromek, er Sukup Europe / DanCorn, der producerer anlæg til korntørring og -opbevaring.

- Agromek er vores vigtigste udstilling på hjemmemarkedet. Det er vores vindue ud til de danske kunder, fortæller salgschef for Danmark, Ole Laustsen, Sukup Europe.

Virksomheden har en stor eksport og udstiller derfor gennem forhandlere rundt om i Europa. Men når det gælder det danske marked, er Ole Laustsen ikke i tvivl om Agromeks værdi til at tiltrække nye kunder og holde kontakten til eksisterende kunder.

Danske svineproducenter er en stor kundegruppe for Sukup Europe.

-  Det går rigtigt godt for dem i øjeblikket. Det giver os meget stor travlhed, for tendensen er, at flere landmænd foretrækker at have kornet liggende hjemme på gården og så selv producere deres foderblandinger. Samtidig gør strukturudviklingen, at når flere bedrifter slåes sammen, skal der typisk etableres et nyt og større kornanlæg, siger Ole Laustsen.

Internationalt forankret
Producenten af staldinventar BoPil bliver også at finde på Agromek i 2021.

- Agromek er internationalt forankret, så vi skal med på Agromek for at kunne tage imod vores kunder fra ind- og udland og herunder specielt fra de skandinaviske lande, siger marketingmanager Naja Lindorf fra BoPil.

BoPil har sit fokus på løsninger til grisestalde.

- Det er et område, hvor der er sket en kraftig udvikling i de senere år blandt andet drevet frem af hensyn til dyrevelfærd. Derfor glæder vi os til at kunne præsentere vores løsninger for både nuværende og nye kunder. Vi har meget, vi gerne vil præsentere og har derfor øget standen med 30 procent til 120 kvadratmeter, siger Naja Lindorf.

God start på dialog
En anden udstiller, der ser frem til Agromek, er grovvarevirksomheden ATR Landhandel.

- Vi har rigtig gode erfaringer med at deltage på Agromek. Stort set alle professionelle landmænd og mange fritidslandmænd besøger Agromek. Vi henvender os både til kvægbrugere, svineproducenter og planteavlere, og dem kan vi alle møde på Agromek, siger direktør Martin Lauridsen fra ATR Landhandel.

Hans erfaring er, at deltagelsen i Agromek giver mange kontakter, der skal følges op på bagefter.

- Fordelen ved en messe er, at når gæsterne kommer ind på vores stand, er det, fordi de har konkrete spørgsmål eller er interesserede i at tale med os. Det er en god start på en dialog og noget andet end at ringe op til en, man ikke kender, siger Martin Lauridsen.

Agromeks direktør, Claus Hermansen, understreger, at Agromeks styrke er, at det er en meget bred udstilling, der appellerer til alle landmænd fra ind- og udland, uanset hvad deres produktion omfatter.

Agromek 2021 holdes i MCH Messecenter Herning i dagene 19.-22. januar 2021.